Försommarkväll i Garphyttan

Två nationalparker

Efter jobbet den fjärde juni tog jag Mälartåget till Strängnäs. Där hämtade Emil upp mig. Eftersom vi skulle till Tivedens nationalpark på lördagen så tänkte vi sova någonstans på vägen. Vi hade bestämt oss för att köra på nationalparkstemat. Garphyttans nationalpark ligger en bit utanför Örebro och bara någon timme från Tivedens nationalpark så det kändes som ett väldigt bra alternativ.

Tältplatsen

Precis när vi parkerade vid Garphyttans nationalpark så var det två barnfamiljer som började packa ur sina bilar och slå sig ner vid tältplatsen. Det finns bara en tältplats där man får tälta vid Garphyttans nationalpark och den är precis där vid parkeringen. Varken Emil eller jag kände oss jättesugna på den tältplatsen, dels för att den inte låg så fint till och dels för att det var två barnfamiljer där. Vi bestämde oss för att ta en promenad i nationalparken samtidigt som vi funderade över middags- och sovplaner.

Garphyttans nationalpark

Nationalparken är en av Sveriges nio första och syftet var att bevara det vackra blomsterlandskapet. Tidigare har marken använts till skogsbruk och betesmark. Det var väldigt fint att strosa omkring där bland alla blommor och hagar. Jag är glad att jag åkte dit den här årstiden då det var otroligt fint att strosa runt bland de gamla ängsmarkerna och hagarna med blommor. Försommar känslan var maximal.

En sjö

Vi bestämde oss däremot att inte tälta i nationalparken och åkte vidare till en sjö vi sett på kartan. Där lagade vi middag. Emil badade. Jag badade bara fötterna för jag hade inte tagit med mig badkläder då jag trodde att det skulle vara kallt i vattnet. Sen satt vi och spelade Yatzy i kvällssolen innan vi satte upp tältet. En väldigt fin kväll även om det inte blev precis som vi först tänkt.

God morgon och redo för nya äventyr

Vi vaknade vid sjutiden på morgonen. Det var lite kondens på yttertältet och dagg i gräset. Vi flyttade ut tältet i solen. Gjorde frukost som vi åt innan vi packade ihop tältet och åkte vidare mot nya äventyr i Tivedens nationalpark. Det äventyret skriver jag om i nästa inlägg som kommer upp 11 juli.

Inlägg skapade 321

17 svar på “Försommarkväll i Garphyttan

    1. Det var verkligen härligt trots att det inte riktigt blev som vi tänkt oss! 😀 Jag tycker det är så kul att vi gör våra utflykter och sover ute 🙂

  1. Så fine bilder og veldig fint sted! 😀 Jeg håper jeg ikke har mistet deg som leser? jeg har byttet blogg til lisefoto.bloook.no på en ny plattform! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen