Svampjakt i Kärna mosse

Tillbakablick från förra hösten – 28 september 2018

En andningspaus

En fredag efter jobbet, förra hösten, åkte jag hem och bytte om till friluftskläder och packade kameraprylarna. Körde iväg till Kärna mosse som ligger tio minuter från min dåvarande lägenhet. Det var så skönt att komma ut i skogen och få andas lite natur. Kärna mosse är lite som en oas.

Djungelkänsla

Jag parkerade vid Södra entrén och gick sedan in i naturreservatet. Där är det lite djungelkänsla med alla växter och ett vattendrag. Solens strålar letade sig in genom den ganska täta vegetationen och det är lite som att vara i en annan värld. Satte mig en stund vid vattendraget och tog in allt. Självklart fotade jag lite också. Och filmade till min Youtube (se videon här).

Svampjakt

Därefter började min svampjakt. Planen var att hitta flugsvamp men det var dåligt med det i början. Däremot hittade jag en hel del annan svamp.

Rotvälta

Jag gick också förbi en mäktig rotvälta som ser så dramatisk ut. Den fotade jag med telezoomen för att försöka isolera vissa delar i den. För helheten är svår att få med då det är ganska mycket träd bakom som också hamnar i fokus.

Flugsvampar

Sen hittade jag flugsvamparna. Ganska nära den norra entrén till naturreservatet så lyste de röda svamparna upp. Där kröp jag runt länge på marken med kameran. Väldigt nöjd med min lyckade svampjakt och eftermiddagsutflykt.

Film från den eftermiddagen

Inlägg skapade 325

6 svar på “Svampjakt i Kärna mosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen