Första gången på ön

Tanken var att vi skulle åka på fredagen, men vi åkte redan på torsdagskvällen. Det var liksom ingen vits med att bara vara hemma och vänta på att åka. Och skulle vi åka på torsdagen så skulle vi inte behöva ha någon tid att passa på fredagen vilket var skönt. Därför åkte vi iväg igen efter att ha varit hemma ett dygn efter dagarna i Roslagen.

Båt i kvällssolen

Vi tog bilen till båten. Sedan åkte vi färjan i skymningsljuset till min paradisö. Det finns inte så mycket bra vägar på ön och sista biten till vår stuga är bara stig. Därför lämnade vi vagnen hemma och hade bebis i selen. Det gick väldigt bra, han fick ha pyjamas i merinoull och så hade jag en filt över honom. Väldigt mysigt. Han sov på båtturen ut. Sen promenerade vi till vår stuga. Min mamma var i stugan och vi installerade oss i en lite mindre stuga där vi skulle sova för natten.

Foto på mig: Emil

En lugn solig dag.

Den soliga våren var tillbaka. Det var en helt fantastisk fredag. Vi gjorde inte många knop alls. Vi tog det lugnt, läste, spelade spel och hängde med bebis. Jag hängde lite med Selma som hade följt med min mamma ut till ön redan veckan innan. Hon trivs så bra där ute då hon får gå fritt och fånga möss, min lilla skärgårdstiger. På kvällen kom min pappa och lillebror ut också.

Promenad ner till byn

På lördagen var det dags för grovsopshämtning nere i byn. Vi tog en promenad med selen för att röra lite på oss och träffa lite ö-folk. På vägen ner till byn mötte vi min mamma, brorsa och ingifta faster som redan varit nere i byn och var på väg tillbaka. Vi såg också fåren och deras lamm. Min pappa var kvar nere i byn. Vi hängde där och pratade med lite människor innan vi strosade tillbaka.

På kvällen åt vi middag allihopa i vår stuga. Då hade även min kusin (som var gravid då) och hennes sambo kommit ut till ön. Så vi var åtta vuxna, en bebis utanför magen och en i magen som åt middag ihop.

Foto: Emil
Foto: Emil
Foto: Emil
Foto: Emil

Myrinvasion

När vi skulle gå och lägga oss andra natten upptäckte vi att det var en del skogsmyror i sängen. Kvällen innan var det bara någon enstaka. Men nu var det flera stycken och ett gäng med vingar. Vi började se oss omkring för att kolla varifrån de kom. I en springa i taket såg jag några spröt sticka fram och sen ett par till och därefter ett par till. Det kändes inte alls kul att gå och lägga sig om man hade skogsmyror som kunde ramla ner lite då och då i sängen, speciellt inte med en bebis i sängen. Vi löste problemet med att häfta fast lakan över taket, sedan silvertejpade vi springorna. Sen kunde vi äntligen sova.

Vårblommor en söndag

Söndagen flöt på i samma lugna tempo. Jag fick ut och fotade lite blommor på träden.

Höll på att fastna på ön

På söndagen skulle vi alla åka hem. Vi hade tänkt ta båten vid fyra. Min katt hade andra planer, hon dök aldrig upp. Mina föräldrar och brorsan åkte med den planerade båten. Emil, jag och bebis stannade och hoppades att hon skulle komma in så att vi skulle hinna med sista båten vid 18-tiden. Jag gick ut och letade lite när de andra hade åkt och då vågade hon sig fram. Jag lyfte upp henne direkt och stängde in henne i ett rum tills det var dags att plocka in henne i reseburen. Vi lyckades alltså komma hem på söndagskvällen, vilket var väldigt skönt. Annars hade jag fått stanna och ta in både bebis och katt själv på måndagen.

Inlägg skapade 323

4 svar på “Första gången på ön

  1. Så underbart ni hade det och jag förstår att fina Selma älskar att vara ute på ön. En himla tur att ni fick tag i henne så ni hann med sista båten. Fantastiskt fina bilder både på er och naturen! Roligt att ni blev så många där ute på ön samtidigt. Hoppas du får en riktigt fin onsdag! Kramar 🤗❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen