Hämta tavlor på Grinda

Förra helgen åkte jag till Grinda igen. Den här gången för att hämta hem tavlorna från min fotoutställning som hängt på Wärdshuset hela sommaren.

Jag tog bilen till Lillsved där jag sedan hoppade på Waxholmsbåten. På båten satt mamma, som åkt från Strömkajen. Tio minuter senare hoppade vi av på Södra Grinda.

Packa ihop tavlorna

Vi gick först till Wärdshuset där vi packade ihop tavlorna. Därefter bar vi tavlorna till Södra bryggan och ställde dem i vänthuset där.

Vandring på skogsstig och lunchpaus

När vi lämnat tavlorna började vi gå en blåmarkerad stig från bryggan västerut. Vid en höjd slog vi oss ner och åt vår matsäck i solen.

Fortsatt vandring genom skogen

När vi ätit lunchen gick vi vidare på den blåa stigen genom Lillskogen. Jag hittade några flugsvampar som jag fotograferade. Mamma fotade lite med telefonen.

Mys med fåren

Vi kom fram till Källviken och gick ut på den ”stora” vägen igen. Förbi hagen med får och hästar. Vi sa hej till fåren och de kom fram och hälsade. Så gosiga och mysiga får. Jag gillar verkligen får. Jag gillar den lantliga miljön också.

Grinda lantbruk och Badhusudden

Efter myset med fåren gick vi vidare. Förbi Grinda lantbruk och ner mot vattnet. Jag visade mamma den gamla badhytten som jag verkligen gillar.

Fikapaus innan hemresa

Vi hade tänkt slå oss ner och fika vid Badhusudden men det blåste väldigt mycket så vi gick tillbaka till Södra bryggan och drack kaffe där då det inte blåste lika mycket där. Det var skönt att sitta där också för då kunde vi ta det lugnt där i väntan på båten.

Båten tog oss och tavlorna tillbaka till Lillsved. Vi packade in tavlorna i bilen och körde hem till mig. Väl hemma hos mig bar vi upp tavlorna till min lägenhet. Sen tog mamma och jag en till promenad innan hon åkte hem till sig.

Inlägg skapade 327

27 svar på “Hämta tavlor på Grinda

 1. Många fina bilder här, alltid kul att läsa och höra om dina äventyr. Men jag blev lite nyfiken på att höra om hur det gick/gått med utställningen? Fick du någon bra respons? 🙂

  1. Tack så jättemycket! Blir så glad att du gillar både bilderna och texten! 😀 Utställningen gav inte så mycket resultat, men jag lärde mig mycket vilket alltid är kul. Det jag har hört från folk som var på Grinda och såg tavlorna var att de gillade bilderna, vilket också är jättekul 😀

 2. Så utrolig fine bilder ? Må komme meg oftere ut med kameraet mitt selv! (Jeg addet feil lenke til blogg) derfor ny kommentar. Ønsker deg en fin uke!

  1. Tack så jättemycket Emilie. Ja, ut och fota mer! 😀
   Den nya länken fungerade inte heller, men hittade till din blogg ändå 🙂
   Ha en fin vecka du också!

  1. Tusen tack Ida! Ja, jag blev nöjd med fårbilderna där den krulliga ullen är i förgrunden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen