Ett stort steg

Sitter och tänker tillbaka lite. För ett år sedan var jag mitt uppe i en ganska stor förändring. Då flyttade jag från Linköping tillbaka till Stockholm. Det var en hektisk period förra året och mycket har hänt sen dess.

För första gången i min lägenhet, precis efter att jag fått nycklarna.

Jag har inte så mycket bilder från den här perioden (jag var lite i en fotosvacka 2018 och halva 2019). Men jag filmade lite så lägger in flyttvloggarna här i inlägget. Kan också dela med mig av några gamla Linköpings- och Stockholmsbilder.

Säga upp sig

I september sa jag upp mig från min anställning i Linköping. Jag hade bestämt mig för att flytta från den staden (och stadsdelen) där jag bott i sju år. Tanken var från början att jag inte skulle stanna längre än de år jag pluggade där, men jag fastnade då jag råkade få ett jättebra jobb som jag trivdes med. Däremot kändes det som att det var dags att gå vidare, för jag vill inte fastna. Så jag sa upp mig. Även om det var ett jobbigt beslut.

Köpa lägenhet

Bara någon vecka efter att jag hade sagt upp mig så skickade jag iväg mina föräldrar på lägenhetsvisning i Stockholmsområdet. De kollade på två lägenheter. Jag började buda på den ena. Några dagar senare stod jag med det vinnande budet. Då var det mycket kontakt med banken och jag var lite rädd att de skulle ifrågasätta min anställning (även om jag visste att jag lätt skulle få en ny anställning). Mamma fick fullmakt och skrev på köpekontraktet då jag hade svårt att få ledigt med kort varsel.

För exakt ett år sedan, 10 oktober 2018. En månad efter att jag la det vinnande budet åkte jag till Stockholm för att skriva de sista papperna på lägenheten. Därefter åkte jag förbi lägenheten och såg den för första gången.

Nytt jobb

Efter att jag sett lägenheten för första gången åkte jag till Kungsholmen och till min nuvarande arbetsplats för första gången och skrev på anställningsavtalet. Träffade mina blivande kollegor och fick se lokalerna.

Där började jag sen jobba i början av januari. Som lärare i årskurs 1.

Avsluta ett kapitel och påbörja ett nytt

Därefter packade jag ihop livet i Linköping och gjorde små flyttlass till Stockholm under hösten. Fram tills att den stora flytten gick i början av december.

En saknad

Jag saknar umgänget i Linköping jättemycket, vilket jag visste att jag skulle göra. Det var mycket lättare att vara spontan där. Jag blir lite vemodig när jag tänker på det. Jag hängde med kompisar nästan varje dag. Samtidigt så har jag ju ganska mycket kompisar kvar i Stockholmsområdet också, bara att här bor alla mycket mer utspritt.

Jag saknar mitt gamla jobb också. Både kollegorna och eleverna.

Kännas som hemma?

Jag känner mig inte riktigt hemma här. Eller jo, ibland. Jag vet inte om jag vill känna mig helt hemma här. Jag tror att där jag känt mig mest hemma är antingen i ettan jag bodde i förut eller kanske till och med korridoren (för där bodde många härliga människor). Men det är såklart skönt att äga sitt eget boende och jag trivs här också, det är ju en trygghet (samtidigt lite som att sitta fast) med att äga lägenhet.

Jag i korridorens allrum, våren 2012.

Men jag har kanske inte riktigt fått landa lite då de började riva ut badrummet en månad efter att jag flyttade in och den perioden vet jag inte riktigt var jag bodde.

Det har gått lite i perioder hur mycket jag vill fixa hemma. För det känns lite tillfälligt på något konstigt sätt.

Här, nu och framåt

Storstaden kanske inte heller är någonting för mig, i alla fall inte lägenhetslivet. Vilket jag egentligen också alltid har vetat. Men just nu är det bra och jag har en väldigt bra lägenhet (trots att badrummet behövde fuktsaneras).

Det jag gillar mest med Stockholm är att det finns så mycket variation. Det finns natur ganska nära. Sen att folk har vägarna förbi så det är enkelt att träffa även kompisarna som inte bor här lite till och från.

Det var ett kul projekt att flytta och det känns lite tomt nu att inte veta var jag är på väg, om jag är på väg. Det var roligt med allt det nya som också var väldigt välbekant (jag förstår varför jag flyttat från Stockholm en gång).

Känner jag mig själv rätt så hittar jag säkert på något projekt framöver. För det finns en nyfikenhet.

Inlägg skapade 327

18 svar på “Ett stort steg

 1. Jag är från Stockholm fast ifrån Täby Kyrkby som ligger en bit utanför. Bor sedan 13 år tillbaka i en småstad som jag inte trivs i men jobbar i Örebro. Trivs jättebra på jobbet och ska flytta till Örebro så fort barnen börjar i gymnasiet. Dessa skolor finns bara där i krokarna och därför väntar jag tills dess. Skulle aldrig flytta ifrån mina barn och därför stannar jag där jag är. Därför var det riktigt intressant att få läsa det här inlägget om din flytt och framförallt saknaden som jag kan tänka mig. Därför vill jag inte flytta tillbaka till Stockholm utan närmare min nuvarande arbetsplats där jag trivs som bäst. Bor du nära din arbetsplats? Kramis

  1. Vad kul, jag är uppvuxen i Sollentuna. Förstår att du vill flytta närmre jobbet då men självklart att du inte vill flytta från barnen.
   Det tar väl ungefär en timme från dörr till dörr för mig att komma till/från jobbet, så det är helt okej. Jobbar väldigt centralt i Stockholm vilket är skönt när man ska träffa kompisar (mina kompisar här bor ganska utspritt i Stockholmsområdet). 🙂 Kram

  1. Jo, Stockholm är väl lite nygammalt för mig. Är ju uppvuxen i Sollentuna strax norr om Stockholm och nu bor jag i Haninge strax söder om Stockholm. 🙂 Ja, tack, jag är sjukt nöjd att allt gick precis som jag ville med lägenhet och jobb 😀 Kram

 2. Vad roligt att läsa! Vad jobbigt att du inte känner dig som hemma än, förstår att de är en omställning att flytta från en ny stad till en annan och säga upp sig och allt. De är mycket på en gång. Men du kommer nog landa och känna dig mer som hemma snart ska du se! Fina bilder, och kul med flyttvloggar?

  1. Vad kul att du gillade inlägget! 🙂 Jo, det var ju en omställning men det var också kul. Stockholm är ju nygammalt då jag är uppvuxen strax norr om centrala Stockholm, nu bor jag strax söder om centrala Stockholm så på det sättet är det ingen större skillnad. Så jag är inte så förvånad över hur det känns nu. Det finns ju väldigt mycket bra här också 🙂

  1. Ja, och jag har ju inte riktigt fått boa in mig i lägenheten med allt fix och lite annat runt omkring. Vi får se hur det blir, om jag boar in mig mer här eller någon annanstans 😛 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen