Mitt jullov

Första veckan

19 december – 27 december 2020

Jullovet inleddes med en utflykt till Häringe-Hammersta naturreservat, där solen tittade fram bakom molnen precis lagom till vår lunchpaus vid havet. Sedan flöt veckan på med flera promenader, bland annat en på Järvafältet med Cili och hennes hundar. Det blev också en promenad i Nyckelvikens naturreservat med mamma. Jag åkte även en sväng till IKEA bara för att hämta en ny byrå. På självaste julafton började jag dagen ute i skogen, där jag öppnade en julklapp som en tomte gömt hemma hos mig. Sen åkte jag hem till mamma och pappa där vi tog en promenad och åt en massa. Det har även blivit två mysiga kvällar med kompisar, en hemma och en borta.

Blogginlägg från veckan:

Hello Sunshine (Häringe-Hammesta naturreservat)

Utflykt vid Nyckelviken

Julaftonsmorgon

Andra veckan

28 december 2020 – 3 januari 2021

Den andra veckan på jullovet var ganska seg men lugn och välbehövligt skön. Vi åkte bland annat hem till mina föräldrar. Det blev en filmkväll och vi såg filmen ”Själen”. Veckan bjöd även på en hel del promenader och hemmahäng. Sedan inföll nyårsafton med en improviserad trerättersmiddag hemma och vi skålade in nyåret med några kompisar.

Blogginlägg från veckan

Den sista utflykten

Den första utflykten

Runriket i Täby

Tredje veckan

4 januari – 10 januari 2021

Den här veckan gick i ett lugnt tempo. Jag har mest varit hemma och gjort väldigt lite. Men lite promenader hemmavid har det blivit. En tur till Ulriksdals slott i snön med en gammal gymnasiekompis. Mamma var här en sväng på filmkväll också, då såg vi Downton Abbey-filmen och sen sov hon över.

Blogginlägg från veckan

Snöigt vid slottet

Jobbstart

I måndags var det dags för jobbstart igen. Det gick bra och jag kom in i jobbet snabbt, trots att det alltid råder lite förvirring efter ett lite längre lov – komma ihåg vad man har tänkt och planerat. Men som skrivet, det gick bra och det var väldigt kul att träffa kollegor och eleverna igen.

Inlägg skapade 323

21 svar på “Mitt jullov

 1. Så otroligt fritt du kan leva och träffa människor. Så stor skillnad jämfört med mitt liv i ett Wales i lockdown. Inte träffa någon och inga affärer öppna, mer än de som säljer livsmedel och mediciner.
  Härlig mat, umgänge, vacker natur och dessutom snö.
  Ha det bra!

  1. Ja, det är skönt att livet ändå är ganska fritt. Jag är glad att jag har bilen och har ett intresse av att vara ute, det gör det lite lättare tycker jag 🙂 Det var ett bra jullov som jag är nöjd med 🙂 Ha det bra du med! 🙂 Kram

 2. Åååh kan tänka mig att det är galet vackert vid Ulriksdals slott nu när det är snö! Bara att skriva när du vill på roadtrip mot mig, det ser jag fram emot 🙂

  1. Ja, det var jättefint där i all snö, fler bilder därifrån kommer upp här snart 🙂 Ja, jag hör av mig om jag planerar att åka norr om stan så kan vi åka på utflykt ihop 🙂

  1. Ja, det var verkligen välbehövligt och skönt 🙂 Men nu är det kul att ha börjat jobba igen även om ledigheten känns långt borta 😛

 3. Det låter som ett mysigt jullov med god mat och sällskap. Härligt att även komma ut i naturen och besöka Ulriksdals slott. Ha det gott!
  Kram

  1. Det var ett jättefint lov med många härliga stunder 😀 Det är alltid skönt att komma ut lite i naturen och slottet var jättefint 🙂 Ha det bra du med! 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen