En dag vid slottet

I söndags hade jag varit inne i lägenheten halva dagen och jag kände att jag behövde komma ut. Speciellt när solen började kika fram. Jag vill ju passa på när jag har tid att bege mig ut. Jag blir knäpp(are) av att sitta instängd i en lägenhet en hel dag.

Därför begav jag mig ut på ett litet äventyr. Jag tog bilen till Tyresö slott, vilket tog ungefär tjugo minuter. Där promenerade runt i solskenet och det var jag inte ensam om. Men det var ändå rofyllt och jag fick ganska mycket bilder utan människor också.

Follbrinksströmmen

Jag parkerade bilen vid Tyresö kyrka. Därefter promenerade jag över Follbrinksströmmen och fortsatte gå längs med vattendraget. Höstlöven dansade i luften. Det doftade höst.

Notholmen

Jag kom ut vid vattnet och följde vägen mot bron som går ut mot Notholmen. Jag hittade ett ställe i solen där jag slog mig ner. Plockade fram termosen med kaffe och hällde upp en kopp. Det är så meditativt att sitta i solen med en kaffe i handen och bara blicka ut över vattnet. Nästan hypnotiserande att se de små krusningarna i vattnet och speglingarna av naturen.

Bland lövträden

Efter min runda på Notholmen promenerade på grusvägarna bland bok, ek och lönn. Solen silade sig in mellan lövverket och det var fantastiskt fint.

Tyresö slott

Eftersom det är en slottspark så var jag ju tvungen att gå förbi själva slottet också.

En extra sväng

Jag kände mig inte riktigt redo för att åka tillbaka så jag tog en till runda längs med Follbrinksströmmen. Sen upp förbi slottet på andra sidan och till kyrkan.

Små blommor

När jag kom fram till kyrkan igen fotograferade små blommor i rabatten. jag använde mig av ett kort skärpedjup. Växter som fick vara oskarpa i förgrunden, fokus på en liten blomma längre bort. Busken i bakgrunden är också oskarp och täcker nästan motljuset. Jag blev så nöjd med färgerna och kompositionen (trots att blomman i fokus kanske är lite för centrerad?).

Hemåt

Efter två timmar satte jag mig i bilen igen och körde hemåt. Då var jag hungrig och lagade middag och hade en lugn söndagskväll hemma.

Inlägg skapade 327

26 svar på “En dag vid slottet

  1. Underbar bildserie, en av de bättre jag sett från dig, och det vill inte säga lite….Mysig text till är ju bara en bonus

    1. Kul! Jag känner igen mig från din bild 😀 Det var verkligen en fin plats att fota höstfärger vid 😀

    1. Ja, det var mysigt 😀 Tack så jättemycket och ja, om du har vägarna förbi så är det absolut värt ett besök 😀

    1. Ja, det är verkligen fint där 😀 Andra gången jag var där 🙂 Kul att du gillar sista bilden, jag gillar den också 😀 Kram

  2. Stort tack för denna vackra promenad i bilder och text. Fantastiskt bilder från ett område där jag förr ofta promenerade. Men nu var det ett par år sedan.

    1. Och tack för din kommentar! Jag blir så glad att du uppskattar inläggets bilder och text. 😀 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen