En kaffe i naturen

Efter att jag och sambon kommit hem från helgen på hans barndomsgård var vi ganska trötta och sega trots att det var mitt på dagen. Vi kände dock inte för att spendera hela dagen inne framför TV:n, speciellt inte när det var så härligt väder ute. Så för att bli lite piggare begav vi oss ut med kaffe i termosen.

Nyfors

Vi styrde bilen mot Nyfors som ligger i Tyresö kommun. En plats jag kikat in lite på kartan men inte besökt på riktigt. Vi parkerade vid Alby friluftsgård och promenerade Sörmlandsleden bort till Nyfors. Första biten är i skogen och sedan en bit på en asfalterad väg innan man kommer fram till forsarna som är en del av Tyresta naturreservat (som ligger runt Tyresta nationalpark).

Kaffepaus

När vi kom fram strosade vi runt lite och tittade på de vackra omgivningarna. Sen satte vi oss på ett par stenar vid Albysjön och drack vårt medhavda kaffe. Där satt vi i solen och njöt av stillheten.

Liten promenad

Efter att ha druckit upp vårt kaffe gick vi en bit längs med Albysjön innan vi gick tillbaka och gick runt mer bland forsarna. Det blev inte en jättelång promenad eller utflykt, men ganska lagom efter en halvdags resande. Till sist åkte vi hemåt igen och då blev det att sitta i soffan framför TV:n.

Inlägg skapade 325

19 svar på “En kaffe i naturen

  1. Vilket häftigt ställe, kul att det finns så många fina platser att utforska. Jag försöker att hitta några nya ställen häromkring att åka till helst vill jag inte åka för långt vilket ofta slutar med att jag återvänder till tidigare platser. -Fina bilder!

    1. Jag vill också upptäcka mycket nytt, men även åka tillbaka till de guldkorn man hittar 🙂 Det är kul att vi är två som letar efter olika platser att besöka nu 🙂 Tack så jättemycket 🙂

    1. Det var verkligen mysigt! 🙂 Skönt att komma ut lite efter att ha suttit på tåg i några timmar 🙂 Det är verkligen härligt när man lyckas ta till vara på tiden och hitta nya små pärlor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen