En helg på Västkusten

Jag hade tänkt åka till ”min” skärgårdsö i helgen. Men så blev det inte, jag hoppade ganska spontant på ett tåg västerut istället. Det bestämdes vid lunchtid på fredagen. Sen hittade jag ett tåg som inte var fullbokat. Tåget mot Göteborg gick vid 15-tiden från Stockholms Central. I Göteborg bytte jag tåg som tog mig till Varberg. Där landade jag vid halv åtta på fredagskvällen.

Kallbad och Varbergs fästning

Under lördagsförmiddagen tog vi en promenad i stan. Vi gick ner mot havet och jag fick se kallbadet och Varbergs fästning. Det var blåsigt men ändå väldigt härligt. När vi gått runt fästningen gick vi in till stan igen. Fikade kaffe och våffla på caféet Kassett innan vi gick hem igen.

Strandpromenad före middagen

På eftermiddagen tog vi en till promenad. Denna gång till Apelviken. Därifrån gick vi längs med stranden tillbaka mot stan. Det var jättefint och mysigt. Så härligt med hav. Och häftigt när solens strålar silar genom molnen.

När vi kom tillbaka till stan åt vi en ganska tidig middag på Hell’s Burger. Hamburgarna smakade jättegott.

Kvällspromenad i regnet

Vi tittade på ”A Star is Born” när vi kom hem och efter det tog vi ännu en promenad. En kvällspromenad i regnet. Då tog jag dock inte med kameran, dels då det var mörkt och dels för att det regnade. Men det är lite mysigt att vara ute ändå.

Runt 25 000 steg blev det den här dagen.

Tillbaka mot huvudstaden

Det blev söndag och vi tog sovmorgon. Efter frukost åkte jag tillbaka mot Stockholm. Det kändes inte alls kul att åka därifrån. Helgen hade gått på tok för fort, även om tid och rum stod lite still under helgen och jag bara var. Välbehövligt och mysigt miljöombyte.

Hur som helst var jag ju tvungen att åka hem. Jag måste ju jobba. Så det var bara att hoppa på tåget. Framme i Stockholm åkte jag till föräldrarna och hämtade upp Selma som varit där under helgen. När jag kom hem satte jag mig med bilderna från lördagen och det resultatet har ni nu sett i det här inlägget.

Inlägg skapade 325

27 svar på “En helg på Västkusten

  1. Det var jättehärligt! Helt klart en skön och avkopplande helg! 😀 Ja, det är absolut värt att besöka våra kuster, både öst och väst 🙂

 1. Vilken fin helg! Och visst är det roligt med spontana turer. Varberg har jag besökt en hel del men mest sommartid. Roligt att nu via dina dina bilder komma hit i oktober. Stort tack för turen och jag är också väldigt förtjust i Västkusten. Men än har jag inte varit där sent en höst. Kanske blir det vid tillfälle.

  1. Det var verkligen en fin helg! 😀 Så kul med det spontana också 😀 Jag får väl åka dit sommartid också 😛 Det är så kul att se hur platser ändras efter årstider och väder 😀

 2. Gud vad fina bilder och vilken fantastisk helg du verkar ha haft!! Oj vad mycket Promenader det blev, vad duktig du är, 25000 steg är inte lite!?❤️

  1. Tusen tack Tina! 😀 Ja, det var verkligen en härlig helg! Och så skönt att promenera så mycket 😀

 3. Hej Annie
  Som vanligt är dina bilderna mycket vacker. Dessutom kände jag igen Varberg med fästningen. 1958 besöckte vi redan Varberg och vi gick ofta igen til den staden, en vacker stad. Vi hade en vän som bodde i kirkogatan.
  Kram
  Erik (Frankrike)

  1. Hej Erik!
   Tack så jättemycket! Vad kul att du har varit där och att du kände igen dig. Det är verkligen en mysig plats 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen