En liten sväng till Tyresta

Första söndagen i maj (dagen efter vår Utö-utflykt) hade vi en lugn dag hemomkring. Jag ville plantera om mina växter som jag sått och jag behövde nya krukor. Istället för att bara åka till affären så tog vi en omväg förbi Tyresta nationalpark först.

Barnvagnsslingan

Vi parkerade vid Tyresta by och började gå medsols på Barnvagnsslingan. En slinga som till största delen består av en bred stig. Väldigt lättvandrad och jag kan tycka att den är lite tråkig, men absolut fin. Det var inte alls så mycket folk som jag trott, vilket var skönt. Slingan går runt Bylsjön och är 5 km lång. Lagom längd för dagen.

Korv, gladd och naturum

När vi kom tillbaka till Tyresta by grillade vi korv. Man kan köpa korv i lanthandeln och grilla där. Efter korven gick vi förbi caféet i Tyresta och köpte en glass var. Vi satte oss på en bänk i solen och glassade. Efter glasspausen gick vi in på Naturum. Jag hade inte varit där inne tidigare konstigt nog, trots att jag har varit i nationalparken många många gånger. Det fanns en väldigt fin utställning där om olika naturtyper i Sverige.

Uträtta ärendet på vägen hem

Efter en lagom lång promenad åkte vi vidare till blomsteraffären för att köpa lite mer jord och krukor. När vi kom hem satte jag mig på balkongen och planterade om mina växter.

Inlägg skapade 323

4 svar på “En liten sväng till Tyresta

  1. Vilken mysig dag! Tänker ofta att jag borde besöka Tyresta när vi ändå åker till Värmdö ganska ofta, men det har inte blivit av. Får kanske bli en helgutflykt helt enkelt. 😀

    1. Ja, det blev en mysig liten utflykt mellan alla måsten 😉
      Vad kul att ni är i Värmdö en del, det hade jag missat. Jag är där ibland också.
      Tyresta ligger jättenära där vi bor 🙂 Tycker absolut att du kan försöka få till en helgutflykt dit någon gång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen