Matlagning över öppen eld

En måndag i februari fyllde jag år och fick en stekpanna i födelsedagspresent av mina föräldrar. Inte vilken stekpanna som helst utan en som man kan använda över öppen eld med märket Muurikka. Lördagen efter min födelsedag sken solen och vi bestämde oss för att åka ut och testa stekpannan och köra en utelunch.

Gålö i sol

Vi hade lite beslutsångest över var vi skulle åka. Till slut landade vi att åka till Gålö naturreservat (som är en favorit). Planen var att hitta en eldplats vid vattnet i solen, därför började vi gå Havtornsuddsslingan motsols. Sedan svängde vi av på Stora Gålöslingan när vi kom till vattnet. Efter en kort vandring hittade vi en eldplats som var perfekt för vårt ändamål.

Matlagning

På vägen till Gålö hade vi stannat och köpt ved så att vi hade med två vedträn. Hemma hade jag förberett genom att hacka paprika, tomat, svamp, lök och vitlök och lagt i en bytta tillsammans med olja, peppar, salt, chili och timjan. Vi hade även köpt med oss kronhjortsskav. Det blev en härlig pytt i pannan. Emil späntade vedträna och monterade ihop sin Hobo Stove och gjorde upp en eld på eldplatsen. Vi hade Hobostoven som bas bara för att enkelt kunna ställa ifrån oss stekpannan. När maten stekt klart åt vi den i pitabröd som vi hade med oss, toppat med lite ruccolasallad och vitlökssås. Gissa om det var gott. Jag är helt klart nöjd med stekpannan. Enkel att rengöra också – bara att koka upp vatten i den och sedan torka av med papper.

Njuta i solen

Efter lunchen satt vi i solen ett tag. Vi kokade upp vatten på gasköket för att göra varsin kopp kaffe. Tallarna speglade sig i vattnet. Ett svanpar gled förbi. En sten stack upp ur vattnet som ett sjöodjur.

Promenad tillbaka

Till sist packade vi ihop allting och gick tillbaka mot parkeringen. Men det var så skönt väder så vi gick en lite längre väg tillbaka. Solen hade börjat sänka sig och ge andra färger åt naturen.

Nästan tom parkering

När vi kom tillbaka till parkeringen var det nästan bara vi kvar. Vi var väldigt nöjda med vår lilla utflykt.

Film från dagen

https://youtu.be/1ZnaWcq9sMM
Inlägg skapade 323

19 svar på “Matlagning över öppen eld

  1. Vilken smidig stekpanna, måste spana in en sån. Har alltid velat testa göra pannkakor ute så det kanske skulle passa bra. 😀

    1. Ja, jag är så nöjd med den stekpannan, det var precis vad jag ville ha 🙂 Åh, ja pannkakor borde jag testa att göra i den. Har bara gjort pannkakor i en liten panna som hör till mitt primuskök, det gick väl sådär 😛 Men det borde gå bättre i denna 😛 🙂

  2. Men snääääälla, det här ser bara föööör lockande ut! Jag vet att naturen finns där för mig, men jag har inte jag vet inte, vanan? Att ta mig iväg, att ta mig ut. Jag går nära nära hemmet <3

    1. Det kanske finns något nära hemmet som du kan ta med matsäck till eller laga mat ute. 🙂 Jag tycker också att det kan vara svårt ibland att ta sig ut men det är alltid så värt det när man väl kommer ut 🙂 Och ju mer man kommer ut desto lättare blir det också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen