När snön kom till Stockholm

Enligt väderprognosen skulle gråvädret ta slut i fredags och det skulle bli kallare. Det i sin tur skulle innebära snö. Jag hoppades att det skulle stämma och jag hade koll på väderapparna hela veckan. I fredags hade jag med mig kameran till lärarjobbet, för jag tänkte ta en omväg hem i ett snöigt Stockholm. Det blev nästan som jag tänkt mig, fast lite bättre.

Snö på väg till lärarjobbet

På väg till jobbet snöade det och jag var så lycklig. Det var jättemysigt. Under dagen slaskade snön en hel del på skolgården (förmodligen då barnen lekte där).

Fredagsmorgonen på väg till jobbet.

Jag satt och pratade med en kollega i personalrummet på lunchen och berättade att jag tänkte ta en omväg genom Gamla stan hem. Han sa att det förmodligen var ganska slaskigt där också. Så han fick mig på andra tankar, istället för att ta en omväg genom Stockholm på vägen hem så begav jag mig till Björkhagen, för att ta samma omväg hem som tidigare i höstas. Dock var jag lite orolig att jag inte skulle hinna med ljuset. Men det behövde jag inte vara. För ljuset var fantastiskt och promenaden likaså. Mycket skönare med lite natur än storstad.

En dos natur

Jag kom från jobbet vid två-tiden. Jag tog tunnelbanan till Björkhagen där jag landade vid halv tre. Då var det en halvtimme kvar innan solen skulle gå ner.

Från Björkhagen börjar Sörmlandsleden och det tar det max fem minuter och sen är man inne i Nackareservatet. Därefter följde jag Sörmlandsleden, etapp 1 en bra bit.

Det var mysigt att gå på grusvägarna med snön runt omkring när det började skymma. Varva ner och få en dos natur. Gå förbi Söderbysjön och över en liten bro.

Solen gick ner och ljuset blev magiskt lila och det gjorde sig väldigt snyggt mot snön. Jag vek av från huvudvägen in på smalare skogsstigar. Det kändes inte riktigt som om man var i Stockholm. Tänk ändå att det här bara finns ett stenkast från centrala Stockholm.

Hellasgården och hemåt

Vid halv fyra kom jag fram till Hellasgården efter nästan fyra kilometer natur. Där väntade jag på bussen, som var lite sen. Sen hoppade jag på bussen hemåt. Hämtade ut ett paket på vägen hem. Väl hemma i lägenheten möttes jag av en glad katt. Åt risgrynsgröt, drack en kopp te och hade den där keliga katten i knät.

Inlägg skapade 327

43 svar på “När snön kom till Stockholm

  1. Tack så jättemycket! Ja, ljuset var underbart den eftermiddagen, jag är så glad att jag kom ut 😀

 1. Ojoj, du bjuder på en härlig uppsjö av naturbilder. Visst är det roligt när snön förändrar landskapet, jag skickade precis upp en bild på min blogg som visar förändringen på en vecka. Roligt att du visar så mycket bilder, du är verkligen snabb på att få fram nya bilder. -Bra jobbat!

  1. Tack så jättemycket! Det är fantastiskt hur snön förändrar landskapet 🙂 Såg dina bilder på vägen, superkul att se sådana jämförelser 😀 Jag försöker komma ut någon gång i veckan, behöver det, och då blir det bilder. Helgen som var kom jag ut tre gånger, så det kommer mer vinterbilder snart 🙂

  1. Tack så jättemycket Lisa! 😀 Ja, verkligen, nu är den nästan borta här. Men hann ut tre gånger och fota i helgen. Sen hoppas jag att det kommer mer snö snart 😀

 2. Visst blir det fint kvällsljus! Såg det över taken idag när vi var på en liten julskyltning ? Härlig tur du fick och fina bilder!

  1. Det var ett fantastiskt ljus, jag är så glad att jag kom ut i naturen och fick fina bilder 😀 Tack så jättemycket! 😀

  1. Tack så jättemycket!! 😀 Jag älskar verkligen snön och det var ett så fint ljus den eftermiddagen! 😀 Kram

 3. Stockholm är verkligen fantastiskt på många sätt och inte minst för att naturen är så nära, också mitt i stan, med allt vatten och gröna parker. Men att vi också har skog ”inpå knuten”, vet nog inte alla som inte känner till stan. Klokt råd du fck av din kollega – att skippa Gamla stan till skogens fördel.

  1. Ja, verkligen. Det finns många fina naturområden nära stan. Sen har vi ju hela skärgården också! 😀 Jag har verkligen bra kollegor också, skogen är så bra! 😀

  1. Tack så jättemycket Ullie!
   Nä, slask är inte kul (det har vi nu) men det var fint med en kall och snöig helg 😀

 4. Så vackra vinterbilder! Här på Gotland har vi ännu gröna gräsmattor, men snön kommer nog när som helst.
  Ha en fin ny vecka!
  /Ingrid

  1. Tusen tack Ingrid! 😀 Vår snö har nästan helt smält bort nu. Men hoppas att både du och jag får snö snart 😀
   Ha en härlig vecka du också! 🙂

  1. Härligt att ni fick lite snö i alla fall. Min snö här är också nästan borta nu. Hoppas att det kommer mera snart 😀

  1. Tusen tack! Det var verkligen ett underbart ljus på eftermiddagen och verkligen skönt att komma ut! 😀 Ja, hon är supermysig att komma hem till 😀

  1. Tack så jättemycket! Ja, det blev verkligen bättre än Gamla stan (även om Gamla stan också är mysigt). Jajamen, jag är lågstadielärare också 🙂

  1. Tack så jättemycket Eva! Ja, jag älskar snön, nu börjar den försvinna men jag hoppas att det kommer mer snö snart! 😀 Kram

  1. Tusen tack! Jaaa, det är underbart att vi fick lite snö, synd bara att den smälter bort nu. Men jag hoppas vi får mer snö snart 😀

 5. Så fina bilder! Hade då ingen aning om att Sörmlandsleden redan började ifrån Björkhagen. Mina farföräldrar bor där och är även där uppväxt. Fint i Björkhagen och i Nacka för den delen 😀

  1. Tack så jättemycket Carolina! 😀 Jodå, den börjar tydligen där. Nära tunnelbanan. Det är verkligen fint i Björkhagen och Nacka, gillar det naturreservatet som ligger där 😀

 6. Vilken härlig dag som dessutom avslutades med mys hemma i soffan. 🙂

  Svar: Tack för orden till mitt inlägg om julgodis i glasburk.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen