En helg med höstskärgård

Stilla kväll

En fredagseftermiddag skyndade jag hem från jobbet. Emil jobbade hemifrån. Vi kom iväg i tid och kunde ta en båt som gick vid 17.30 ut mot min älskade skärgårdsö. En ö som jag inte varit på sedan början av sommaren (ni vet, det kom en roadtrip i vägen). Båten landade på vår ö strax efter sextiden. Sedan promenerade vi ungefär en kilometer till vår stuga. Där skålade vi in helgen. Grillade till middag. Satt ute sent och spelade spel med levande ljus. Väldigt skönt och en väldigt mysig kväll.

Dimmiga spindelnät

När vi vaknade dagen efter var det dimma utanför fönstret. Jag var bara tvungen att gå ut och rasta kameran lite. Det var lite surt att jag inte hade tagit med mitt macro-objektiv. Men det blev en hel del bilder i alla fall. Ni ser ju. Efter fyrtiofem minuter bland spindelnät och dimma kom jag in till en framdukad frukost.

Hämta folk

Vid elvatiden låg dimman fortfarande tjock. Planen var att vi skulle åka och hämta några kompisar på fastlandet men det hade vi fått ändra på. Vi gick helt enkelt och mötte dem vid färjan. Så vi gick den där kilometern till bryggan igen och sedan tillbaka med tre kompisar.

Spel och grillmiddag

Vi lunchade tillsammans vid stugan. Dimman lättade. Vi spelade kubb och krocket i dalen nedanför stugan. Halv fem tog jag och två av kompisarna till oss båten till bryggan för att hämta den fjärde kompisen. Sedan grillade vi till middag. Åt utomhus under tak och det var lagom varmt med hjälp av lite infravärme. Väldigt bra kväll med härliga vänner.

Morgonpromenad

Jag tog en liten morgonpromenad på söndagsmorgonen också. Sen gick jag upp till stugan där Emil och jag dukade fram frukost. Sedan började de andra vakna och vi åt frukost tillsammans.

Hemfärd

Vi packade ihop och gjorde oss klara för hemfärd. Strax innan två gick båten mot fastlandet igen. Det var väldigt mycket folk på båten så vi fick ståplats utomhus, men det gjorde inte så mycket då det var rätt mysigt. Jag är så nöjd med vår lilla skärgårdshelg.

Inlägg skapade 325

9 svar på “En helg med höstskärgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen