Klippor och skimrande hav

Det var måndag och påsklov. Jag var ledig. Tio på morgonen mötte jag upp min kollega, Ellen, i Grisslinge. Där handlade vi en varsin fralla och en bulle på Systrarna Delselius, stötta de lokala. Sen körde vi vidare till Björnö naturreservat.

Småängsviken

Efter att ha parkerat började vi gå in i naturreservatet. Följde stigarna mot Småängsvikens båthamn. När vi kom fram dit svängde vi mot Småängsuddarna. Vi svängde av på en ännu mindre stig upp mot utkikstornet, det var folk där så vi gick inte upp i tornet, men vi gick ut lite längre på uddarna.

Lunch vid skimrande hav

På en klippa högt ovanför vattnet slog vi oss ner i solen. Åt vår fralla som vi köpt och drack kaffe. En helt perfekt plats för en vårlunch ute. Havet skimrade och det var alldeles underbart.

Ramsviken

När vi hade lunchat klart hoppade vi vidare på klipporna, kom närmre havet. Där fotade jag lite till. Jag blir så lycklig av att få hoppa runt på klippor. Sedan följde vi små skogsstigar bort mot Ramsviken.

”Med lite fantasi finns det stigar överallt.”

Vi vandrade vidare på grusvägar men svängde sedan av på stigar som knappt syntes. Där kom ett favoritcitat till. När jag frågade åt vilket håll stigen gick så svarade Ellen: ”Med lite fantasi så finns det stigar överallt.” Det tyckte jag lät så fint.

Näset

Därefter svängde vi av ut på Näset. Där gick vi genom haglandskapet såg blommande tibast, vitsippor och blåsippor. En ormvråk seglade på himlen vilket måsarna inte gillade. Vi började bli väldigt kaffesugna så vi satte oss ner på en mossig klippa i solen där vattnet skymtade bakom några enar. Hällde upp kaffe och åt vår lyxbulle som är någon slags kardemummabulle med vaniljkräm, den är fantastiskt god. Där satt vi och njöt av fikat, solen och stillheten.

Kreativt så in i vassen

Efter fikapausen gick förbi en vass som vajade i solljuset. Ellen bad mig att ta en bild på den. Jag funderade på hur och bytte från min vidvinkelzoom till min telezoom för att få ett tajtare utsnitt och ett kortare skärpedjup. Jag fotade med manuell fokus då det var svårt att fokusera automatiskt på vassen som rörde sig hela tiden.

Branten

Innan vi åkte från naturreservatet passade vi på att gå en extrasväng till Branten. Den ligger precis vid parkeringen och där går det branta klippor ner i havet. Det blåste friskt och det var ett fint ställe att avsluta utflykten med.

Tjugotusen steg

Vi hade gått lite mer än 20 000 steg när vi kom tillbaka till parkeringen. Vi var väldigt nöjda med dagen.

Analogt foto

Jag fotade även lite med min Rolleiflex under dagen. Sex bilder blev det från dagen, som jag framkallade hemma i badrummet dagen efter. Så bjuder på lite analoga bilder här också.

Inlägg skapade 321

18 svar på “Klippor och skimrande hav

  1. Så underbart härligt det ser ut och jättefina bilder som vanligt! Det är verkligen helt magiskt att fika mitt ute i naturen och med en sådan utsikt så kan man ju verkligen inte klaga! Det var inte dåligt att komma upp i 20000 steg under en utflykt! Kram fina du ?

    1. Tusen tack! Det var verkligen en härlig dag! 😀 Och fantastisk fin utsikt! 😀 Kramar!

    1. Ja, jag har tänkt på det lite också att jag är så glad att jag startade upp den här bloggen i höstas, det blir så tydligt hur naturen förändras 😀 Tusen tack, kul att du också gillar det! 😀 Kram

    1. Ja, det var en toppenfin dag! 😀 Älskar också den meningen, så fint budskap! 😀

    1. Tack så jättemycket, det var verkligen en magisk dag! 😀 Och visst är det härligt med allt som händer i naturen nu 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen