Omväg till stan

Lördagen skulle bjuda på sol enligt väderprognosen. Jag hade egentligen inte tid att ta mig ut i skogen för jag skulle möta upp en kompis från Linköping vid halv tolv-tiden på Centralen. Men det går att hitta lösningar på allt. Jag ville ut i naturen och jag ville träffa min kompis, så…

Nackareservatet

Efter en lugn frukost hemma tog jag bussen till Hellasgården. Därifrån började jag vandra i Nackareservatet mot Björkhagen. Samma väg jag tog hem från jobbet på fredagen, fast åt andra hållet. Solens ljus silade sig mellan träden. Det var fantastiskt fint. Perfekt omväg.

Ljuset genom träden

Jag gick längs med vägen men vek av upp på en smalare stig upp på en höjd. Där visste jag att jag skulle få fina motiv, och det hade jag rätt i. Jag tog några bilder innan jag traskade vidare.

En bro i solljus

Jag kom fram till vattnet. Fotade lite längs med ena strandkanten innan jag gick över den fina gångbron till andra sidan. Tog några bilder även vid den sidan och på vägen längs med sjön.

Vägen mot Björkhagen

Jag fotade inte så mycket mer efter Björkhagens golfklubb, dels för att det var mycket människor och dels för att det inte var lika inspirerande motiv och ljus den biten.

När jag kom fram till Björkhagen kom tunnelbanan nästan direkt (så bra tajmat) och jag åkte in mot Centralen.

Resten av dagen

Jag hann möta upp Karro (som jag både pluggat med och jobbat med) vid bussen precis i tid. Sen tog vi pendeltåget söderut till en av våra gamla kurskompisar från lärarprogrammet. Vi fikade på ett café i söderort. Det var första gången vi sågs alla tre efter att vi tog examen för fyra och ett halvt år sen.

Efter det åkte jag och Karro tillbaka till centrala Stockholm och vandrade runt där i två timmar innan hennes buss mot Linköping skulle gå. Då åkte jag hem och hade en lugn lördagskväll.

Inlägg skapade 325

39 svar på “Omväg till stan

  1. Tack så jättemycket, Alice! Vad kul att du gillar bilderna! 😀 Ja, det var härligt att få ses alla tre igen 😀

 1. Kul att du hinner med att få till så mycket bilder, skön stämning i bilderna du visar. Svårt att välja någon favorit bland dom. -Bra jobbat!

  1. Jo, ibland är det ett pussel att få till, men det är så skönt att komma ut och rasta mig själv och kameran lite 😛 Speciellt när det är sol och snö, då måste man passa på 😛 Tusen tack, vad kul att du gillar bilderna 😀

  1. Tack så jättemycket! Vad kul att du gillar bilderna! 😀 Det var verkligen en jättehärlig omväg 😀

  1. Tusen tack, Lisa! 😀 Vår snö har också regnat bort, igen. Jag hoppas att det blir snö och kallt länge snart 🙂

 2. Men wooow vad fina bilder! Du är ju helt fantastik! Jag förstår att du ville hinna ut i skogen och fota i de fina vädret, och du fick ju såå fina bilder! Vad kul att fika alla tre eftersom de var så länge sedan ni sågs ihop alla tre! Låter som en fantastisk dag fina du❤️

  1. Tack så jättemycket Tina! Dina ord värmer verkligen! 😀 Ja, det var verkligen ett måste att komma ut lite i det fina vädret och fota! Få lite roligare ljus än bara jämngrått 😛 Och visst var det kul att ses alla tre efter så lång tid. 🙂 Det var verkligen en bra dag! 😀

 3. Superfina bilder du tagit ?Så kul att träffas efter så lång tid och prata om allt som hänt under tiden ? Önskar dig en fin vecka!

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var kul att ses alla tre igen, jag har träffat dem båda under tiden men vid olika tillfällen. Tusen tack, hoppas du också har en fin vecka 🙂

  1. Tusen tack! Det var ett fantastiskt fint ljus den förmiddagen! Älskar snö och sol, det är så magiskt fint 🙂

 4. Så fina bilder. Själv har jag inte gått just vid Nackareservatet. Men vid Hellasgården har jag varit en del och där är det ju så fint.

  1. Tack så jättemycket! 😀 Hellasgården ligger i Nackareservatet, så då har du ju varit i en del av Nackareservatet 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var en fin 2a advent, lugn sådan vilket var skönt. Hoppas din helg också var bra 🙂

 5. Jätte fina bilder & visst är ljuset viktigt det blir olika bilder beroende på hur ljuset faller 🙂 skall ta bilder till tusen på Dominikanska 🙂 kram å fin måndag

  1. Tusen tack! Ja, ljuset är verkligen superviktigt när man fotar, det blir så olika i olika ljus. Spännande att fota på Dominikanska 🙂 Ha en jättefin vecka! Kram

  1. Ja, det var alldeles underbart att vara ute i naturen i det där ljuset! 😀 Det var kul att träffa gamla kurskompisar också 🙂

  1. Ja, det är verkligen en bra omväg. Jag ska försöka hitta flera så man har lite olika alternativ också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen