Sträcka-på-benen-paus

Det här blir ett kort inlägg, om ett miniäventyr med några bilder.

Miniäventyr

Jag gillar att göra pauser på fina platser när man är på väg någonstans. Det gjorde vi när vi var på väg hem från mormor i julas. Då stannade vi vid Gysinge, vid Färnebofjärdens nationalpark. Precis vid gränsen mellan Gästrikland och Uppland, där Dalälven forsar fram.

Det blev ingen längre runda utan bara ett kort stopp. Det var inte heller det roligaste vädret. Men några bilder blev det i alla fall. För oavsett väder så finns det fina motiv.

Jag borde åka tillbaka dit och vandra i vår. Då kan jag skriva mer om det äventyret och mer om området.

Inlägg skapade 323

58 svar på “Sträcka-på-benen-paus

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det är verkligen härligt att kunna vistas i naturen på så enkelt vis 😀

  1. Tusen tack Jessica! 😀 Nä, jag brukar inte redigera så mycket. Men lite gör jag då jag fotar i RAW och då krävs redigering (fotar du i jpeg så lägger kameran automatiskt på kontrast). 🙂

 1. Ibland är det bra att inte ha alltför gott om tid heller på sig, det är bra att träna sig på att hitta bilderna direkt liksom. Bilderna du visar här blev ju riktigt bra. Bild nummer 2 blev min favorit, ibland kan jag känna igen ditt bildspråk i mina bilder. -Bra jobbat!

  1. Jag har varit där förut på korta pauser så jag vet ju lite var jag vill gå. Men det skiljer ju lite åt beroende på ljus och årstid så lite utmaning är det väl. 🙂 Tycker nog också att bild två är bäst av dessa. 😀

  1. Det är jättefint där, ska försöka åka uppåt och utforska mer senare i år när dagarna är lite längre än nu 😛 🙂
   Det ligger på gränsen mellan Gästrikland och Uppland 🙂

  1. Jo, lite tråkväder, men det gjorde inte så mycket när vi bara skulle göra ett kort stopp 🙂 Tack, kul att du gillar bilderna 🙂 Jo, det kan vara svårt när det inte är så mycket ljus att jobba med, då får man tänka ännu mer på kompositionerna 🙂

  1. Tack så jättemycket! 😀 Vad glad jag blir! 😀 Ja, jag hoppas också att jag tar mig i kragen och kör dit i vår 😀

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Jo, vi har pausat där flera gånger förut också, men det är absolut kul att stanna till på olika platser för bensträckare (och lite foto) 😛 🙂

  1. Ja, det lär nog vara jättefint där då 😀 Jag ska försöka åka dit och fota då, självklart skriver jag om det här i så fall då 🙂

 2. Du fångade verkligen fina motiv. Det spelar ingen roll vilket trist väder det är. Motiven finns där just framför dig. Mysigt miniäventyr!!
  God fortsättning ?

  1. Tack så jättemycket!! 😀 Vad jag blir glad av din fina kommentar! 😀 God fortsättning! Kram

 3. Det är så vackert där i Gysinge, och visst finns det motiv att fota i alla väder.
  Om du ska åka tillbaka i vår så utrusta dej med massa myggmedel, då detta är en av de platser där de trivs lite för bra.
  En promenad efter att ha varit inne hela dagen eller som paus i bilåkandet ger fin energi.
  Ha en fin dag

  1. Det är verkligen en fin plats jag borde upptäcka mer av, oftast stannar vi bara där vid den platsen när vi passerar. Och jo, myggmedel är verkligen bra att ha där. Minns att vi stannat där om somrarna, det är spännande 😉 Småpromenader kan verkligen pigga upp om man suttit inne länge 🙂 Kram

  1. Tack så jättemycket Emma! 😀 Vad jag blir glad över att du gillar mina bilder 😀 Ha en underbar kväll du också! 😀 Kram

 4. Visst är det fint att göra stopp under vägs. Just här har jag varit och vandrat öfr några år sedan och vid ett annat tillfälle paddlat kanot. Rekommenderas. Tack för besöket och de jättefina bilderna.

  1. Det är verkligen skönt att göra stopp längs vägen. Kul att du också varit där. Kan tänka mig att det är bra att paddla kanot där 🙂 Tusen tack för din kommentar och så kul att du gillar bilderna 🙂

 5. Jättefina bilder! Ser ut som en härlig plats att vandra på, så jag ser fram emot inlägget om platsen om du kommer iväg på vandring där 😀
  Kramar <3 <3 <3

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det är nog en jättefin plats att vandra lite längre på 😀 Så jag ska verkligen försöka åka iväg på vandring dit senare i år 😀 Kram

 6. Kul att du delar med dig av dina bilder!
  Jag tappar lätt lusten att fotografera natur när vädret är så grått…

  Svar: Tack, kul att du gillar mina bilder från Yosemite National Park, Kalifornien. Det är en mycket vacker plats!

  Kram

  1. Tack så jättemycket Jasmine! 😀 Jo, det är ju lättare att komma ut och fota när det är roligare ljus ute, men det finns mycket fint även om ljuset inte är där 😛

  1. Tack så jättemycket! 😀 Jag har pausat där förut men inte sett så mycket mer än det jag visat i inlägget. Så det ska bli kul att se mer av den här platsen vid ett annat tillfälle 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen