Glögg vid Storflyn

Klockan ringde sju på julaftonens morgon. Jag och lillebror smög upp i ett nedsläckt hus. Vi skulle såklart börja dagen i skogen. Det var bara lillebror som ville hänga med. Så jag uppskattar verkligen den ensamtiden jag fick med honom, för det var längesen vi sågs och tog oss tid till att prata om det mesta.

Vandring i mörkret

När vi kom fram till skogen var det fortfarande väldigt mörkt. Vi följde stigen upp i skogen som var utmärkt med marschaller. Det var lite halt på vissa ställen så man fick gå försiktigt.

Glögg vid Storflyn

Det var fortfarande mörkt när vi kom fram till Storflyn där Korpen i Hofors bjöd på grillad korv och glögg. Traditionen vid Storflyn har tydligen funnits sen 1974, så fint tycker jag. Hittade en artikel från 2008 om traditionen här. Så det är därifrån jag har snott ”min” tradition, men min variant kan jag modellera om lite så att jag kan ta med den dit jag firar jul.

Vandring tillbaka i gryningsljuset

Efter en stund började det ljusna och vi gick tillbaka. Då mötte vi fler människor som var på väg till julmyset. Man blir på så bra humör för alla som man möter hälsar man på och önskar god jul. Det är fint när man inte känner varandra men ändå hälsar. Jag gillar det.

Julfirande

När vi kom tillbaka till mormor hade de andra vaknat. Vi åt frukost tillsammans och hade en mysig julafton med Kalle Anka, massor av mat och julklappar. Det kom även lite snö på kvällen vilket var väldigt mysigt.

Inlägg skapade 323

42 svar på “Glögg vid Storflyn

  1. Ja, verkligen! Är så glad att han hängde med! 😀 Nyår och början av 2020 har verkligen varit bra 😀 Hoppas du också har haft en fin början av året 😀

  1. Tack så jättemycket Heléna! 😀 Det var verkligen mysigt! 😀 Ha en fin fortsättning du också! 😀 Kram

  1. Ja, det var verkligen mysigt 😀 Starten på nya året kunde inte ha varit bättre heller! 😀 Hoppas du också haft ett bra nyår och får en bra fortsättning! 😀

  1. Det är verkligen mysigt att börja dagen ute 😀 Gillar speciellt att börja julafton sådär, det blir en perfekt start på en i övrigt mysig dag 😀

 1. Så fin start på julen! Och en promenad i skogen ger extra kraft och när man går är det också lätt att prata och sätta ord på de tankar man har. Hade gärna också gjort en liknande vandring en tidig morgon. Tack för turen och de vackra bilderna.

  1. Det är verkligen skönt att vara ute i naturen, det är uppfriskande och precis som du skriver lättare att sortera tankarna 🙂 Tack så jättemycket för kommentaren och jag blir så glad över att du gillar bilderna 😀

  1. Det var verkligen en bra start på dagen! 😀 Håller med om att det skulle vara härligt att starta varje dag sådär 😀

  1. Ja, det är verkligen jättemysigt! 😀 Jag brukar oftast ha med någon varm dryck när jag är ute i naturen. Det är mysigt att pausa på det sättet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen