Snö i min hemmaskog

Det var lördagen efter årets första jobbvecka, snön hade kommit till Stockholm. Jag hade tänkt bege mig ut och fota i snön. Så blev det, en liten tur till min ”hemmaskog”.

Vattendrag

Precis när man kommer in i skogen passerar man ett litet vattendrag. Eller den här gången passerade jag det inte, jag stannade vid det. Det porlade så fint i snön så jag var ju tvungen att bara stanna upp och lyssna. Sen kunde jag ju inte låta bli att ta några bilder. När jag gick upp en bit längs med vattendraget hittade jag en isformation som såg ut som ett hjärta.

Småfrusen sjö

Efter det lilla fotostoppet vandrade jag vidare längs med ett snöigt elljusspår mot en sjö. Vattnet var fortfarande ganska högt men det hade sjunkit undan en del. Det såg man på att det var is högre upp än vad det var vatten. Däremot var det ingen stark is så den gick jag inte ut på. Jag fick även gå upp en bit ovanför den vanliga stigen då den vanliga stigen fortfarande låg under vatten på några ställen.

Snöiga stigar

Jag fortsatte att gå och mysa på de snöiga stigarna. Snön tyngde ner grenar och det var bara så mysigt och tyst att strosa omkring där.

Macrofotografering

På ett ställe passerade jag en bergvägg som vatten runnit ner för och fryst. Där bytte jag till mitt macroobjektiv för att fota de små detaljerna.

För blött

Därefter traskade jag vidare på snöiga stigar. När jag kom fram till den andra sjön var det alldeles för blött på den stigen jag brukar ta. Det var svårt att se var man kunde sätta fötterna för att inte bli blöt. Så jag vände och gick hemåt igen. Men jag var väldigt nöjd med min snöiga lilla tur i skogen.

En video från dagen

Inlägg skapade 321

30 svar på “Snö i min hemmaskog

  1. Ja, den är jättefin, gillar speciellt sjöarna 🙂
   Tack så jättemycket, kul att du gillar både bilder och videon 😀 Porlade bäckar är verkligen mysiga 🙂 Kram

  1. Jag hade ju funderat på ett macro väldigt länge och jag är så glad att jag till sist köpte ett, det är så roligt att fota med 😀

 1. Så trevligt att få följa med dig ut i skogen, detta gillade jag mycket.
  Du har tagit helt underbara vinterbilder, det märks att du är en mästerfotograf. Gillade skarpt hjärtat som du hittade.
  Roligt också med videon och att lyssna på dig. Bra med broddar, hjälper till då det är halt att hålla oss upprätta.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Tack så jättemycket, vad glad jag blir över att du gillar inlägget och bilderna! 😀 Javisst var hjärtat läckert 😀 Kul att du gillar videon också 😀 Hoppas du haft en bra helg! 😀 Kram

 2. Så magiska vinter bilder du levererar. 🥰 Tystnaden när man kliver in i ett Vinterlandskapet är underbar, man bara hör knarret efter sina spår. I morgon drar jag till Bjärekusten, några naturreservat att kolla in.

  Hörs Kram

  1. Tack så jättemycket, Petra 😀 Det är verkligen härligt med tystnaden i vintervärlden 🙂 Så mysigt. Kul att du också ska ut och utforska, hoppas att du fick en fin tur 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, jag är så glad att vi har fått riktig vinter, hoppas att den håller i sig ett tag till nu 😀

  1. Tack så jättemycket, Christina! 😀 Det är verkligen härligt att bo nära naturen! 😀 Ta hand om dig du också! 🙂 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen