Nyckelviken

Efter mina dagar i skärgården hade jag lämnat bilen på Värmdö för jag hade tänkt åka ut till ön igen. Men jag kände inte för att åka ut igen. Däremot var jag tvungen att hämta hem bilen. Så på torsdagen (2 januari) tog jag bussen till bilen. Plockade upp bilen. Men för att inte bara åka dit och hämta bilen så passade jag på att göra ett stopp på tillbakavägen. Jag körde till Nyckelviken naturreservat, ett ställe jag velat besöka ett tag. Så bra när man har vägarna förbi.

In i skogen

När jag hade parkerat bilen hittade jag en stig in i skogen som var markerat med blått. Jag följde stigen till Rosendalsravinen, där rinner en liten bäck ner i Östersjön. Därefter följde stigen längs med vattnet och där såg man både Kaknästornet och Fjäderholmarna.

Lyxfika med utsikt

Efter att ha följt stigen vid vattnet en stund så vek jag av upp på ett berg. Där slog jag mig ner och njöt av utsikten. Tog fram min termos med kaffe och vaniljbullen jag köpte på vägen från Värmdö. Så det var en lyxig fika till en fin utsikt.

Oväntat möte

Efter fikat klättrade jag ner från berget och kom ut från skogen på stigen igen. Där mötte jag ett par. Ett par som jag tyckte var bekanta, men kunde inte riktigt placera. Vi hälsade och bytte några ord, sen gick vi vidare åt varsitt håll. Sen kom jag på att om jag kände igen dem, så måste det ha varit från Kroatien-resan för snart nio år sen. Jag kunde inte riktigt släppa det. Letade upp deras mailadresser när jag kom hem. Jag skickade i väg ett mail och för några dagar sedan fick jag bekräftat, det var dem. Så roligt.

Lilla Nyckelviken

Efter en liten stund gick jag förbi Lilla Nyckelviken. Tydligen bodde Jenny Lind där om somrarna i mitten av 1800-talet.

Mer utsikt

Därefter följde jag stigen som gick upp på ett nytt berg. Tittade lite på utsikten där.

Skogsväg tillbaka till bilen

Jag kände mig nöjd med min lilla på-vägen-utflykt. Så jag började bege mig tillbaka till bilen. Där var appen Naturkartan till hjälp (igen) så att jag kunde hitta rätt parkering. Jag hittade bilen och började köra mot Sollentuna.

Mot nästa upphämtning

I Sollentuna skulle jag möta upp en gammal gymnasiekompis på fika. När vi fikat klart åkte jag vidare hem till mina föräldrar. Där åt jag middag innan jag tog med mig min katt (hon följde med pappa hem efter vistelsen på ön) hem.

Inlägg skapade 327

41 svar på “Nyckelviken

 1. Vad mysigt att komma iväg lite, gå in i skogen och upptäcka lite nytt och bara få det lite stillsamt runt omkring dig. När jag bodde i Tyresö vandrade sambon och jag rätt mycket (då det finns bra med stigar där) och saknar det lite nu när man flyttat till Örebro. Men besöker fortfarande Tyresö galet mycket (och Stockholm för den delen) så att jag kan nog få in något då 😀

  1. Ja, det var en bra utflykt 😀 Skogen är verkligen härlig att vistas i, det ger så mycket energi. Jag är ganska mycket i Tyresta också, men det är kul att se något nytt ibland 🙂 Det finns väl fina ställen i Örebro också 😀

 2. Underbara bilder och det är så härligt att strosa runt i naturen med kameran i högsta hugg och föreviga allt vackert man får uppleva! Fika smakar aldrig så bra som ute i naturen! Kramar ???

  1. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Ja, det är underbart att strosa runt i naturen med kameran. Naturen är en fantastisk konstnär! 😀 Och ja, allt är godare i naturen 😀 Kramar

 3. Härlig promenad i vacker omgivning, det är ju inte helt olikt dej=) Två fika och en bjudmiddag låter ju inte heller helt tokigt, haha.

  1. Haha, nä jag är ju ute en hel del 😉 Det är fantastiskt att kunna ha möjlighet till att komma ut såhär 😀 Det var en riktigt härlig dag 😀

 4. Det ser ut som vacker natur där, kul när det finns lite blandat av naturen. Träd, vatten, speglingar och byggnader. Fikat ser ju gott ut det också, är säker på du hade en mycket bra dag här.

  1. Det var jättefint där, får åka dit fler gånger och upptäcka fler stigar 😀 Det är lite speciellt med kontrasten av Stockholmsbyggnaderna på håll och naturen så nära. Det var en fantastisk fin dag 😀

  1. Ja, fika i naturen är bästa fikat 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀 Kram

 5. Som vanligt bjuder du på underbara bilder och det slår mig återigen hur fantastisk vår natur är… Önskar dig en mysig helg! ?

  1. Tack så jättemycket! 😀 Naturen är verkligen magisk på många sätt! 😀 Hoppas du också har haft en fin helg! 😀

 6. Det finns så många vackra platser runt Stockholm, jag hade hästen på Ingarö under några år, då var vi ofta på picnic vid havet.

  Sv; hittade hörapparaten som tur var, den låg på golvet i bilen.

  1. Ja, det är så härligt med så mycket olika platser i Stockholmsområdet 😀 Fint, jag var på Ingarö för något år sedan, ute på Björnö. Måste bege mig ditåt igen snart, det är väldigt fint där! 😀 Mysigt med picknick vid havet 😀 Skönt att du hittade hörapparaten 😀

  1. Ja, det var jättehärligt att komma ut sådär, när man ändå var på väg 🙂 Ja, världen är verkligen liten och det var kul att se dem igen 😛 Blev dock lite förvånad själv över att jag kände igen dem 😛

 7. Förstår varför Jenny Lind valde att spendera somrarna i Lilla Nyckelviken. Jättefin natur, nära vattnet och husen såg jättemysiga ut(även om dom kanske inte såg ut just så på hennes tid)

  1. Ja, det är jättefint där så hon valde ett fint ställe att spendera somrarna på 🙂 Så häftigt att det är så nära stan men ändå inte 😛

 8. Jättefina bilder. Jag avundas dig som kommer ut så mycket i naturen. Natur och djur är ju det bästa som finns 🙂 Roligt med mötet. Ibland är världen liten 🙂 kram

  1. Tusen tack, Lisa! 😀 Kul att du gillar bilderna! 😀 Jag är glad att jag tagit mig ut så mycket som jag har gjort nu, det är så underbart att kunna göra det. 😀 Naturen är fantastisk! Haha, ja det var ett oväntat möte 😛 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen