Fredagsmys

En fredag för två veckor sedan hade jag planer på att åka till Tyresta nationalpark efter jobbet. Men jag blev ganska seg på bussen på vägen hem och när jag kom hem hamnade jag i soffan. Däremot kände jag att en skogspromenad skulle vara välbehövlig, så jag tog med mig kamerorna och begav mig ut, egentligen utan någon tanke på att fota så mycket.

Lite regn

Först gick jag genom lägenhet- och radhusområde till mitt elljusspår. Där promenerade jag ungefär halva spåret tills jag vek av vid en skogssjö. Det började duggregna och det var väldigt fint och milt ljus.

En fårhage

När jag pausat lite vid sjön promenerade jag vidare. Då upptäckte jag ett stängsel bredvid vägen som inte varit där förut. Ett fårstängsel. Jag började spana in bland träden och fick efter en liten stund syn på några får. Jag stod och tittade på dem en liten stund. En närmade sig och nosade lite på mig. En annan kom fram efter en stund. Det höll sig lite på avstånd men var ändå nyfikna när kameran klickade.

En utsikt

Jag sa hejdå till fåren och strosade vidare. Skogen får en sådan fin lyster när det har regnat ute. Jag promenerade till nästa skogssjö. Där är det ganska brant uppför på ett ställe, vilket jag gillar. Det är också väldigt fin utsikt över sjön.

Sjörök

När jag kom ner till strandkanten igen så satte jag mig på en klippa en liten stund. Fotade sjöröken som låg över sjön i kvällssolen. Gissa om jag njöt.

Skymningen i skogen

Efter andningspausen vid sjön strosade jag vidare och njöt av lugnet i skogen. Förbi den första skogssjön igen som var blåare än innan, då ljuset blir blått när solen gått ner.

Andas natur

Sista biten hem gick jag längs med elljusspåret och sedan på asfalterade vägar. Det var verkligen välbehövligt att komma ut och andas natur, speciellt efter en vecka i storstan. Sedan var ljuset fantastiskt vilket bidrog till att jag fotade mycket mer än jag trott när jag begav mig ut. En bra start på helgen och ett perfekt fredagsmys.

Film från mitt lilla äventyr

Inlägg skapade 327

29 svar på “Fredagsmys

 1. Visste inte att Ipad kan förmedla doft…. Känner tydligt den ljuvliga doften av fuktig sensommarskog när jag ser på bilderna.

  1. Åh, tack så jättemycket 😀 Det var verkligen en härlig kväll 😀
   Och det doftade verkligen på riktigt, kul att du lyckades känna det lite genom iPaden 😉

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Vad glad jag blir över att du gillar bilderna, blev själv nöjd med dem 😀
   Fåren var verkligen jättefina 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket Petra! 😀 Det var längesen jag var i Tyresta nationalpark också, borde åka dit snart igen 🙂 Kram

 2. Bilderna av fåren är otroligt vackra, väcker min lust att packa upp målargrejerna. Vilken härlig utflykt och vackra bilder. Tack för visningen 🙂

  Ha en toppenfin helg! Kram Christina

  1. Tack så jättemycket, fåren poserade verkligen fint 🙂 Det var en väldigt härlig promenad! Kul att du gillar bilderna, tack! 😀 Ha det jättebra du också! Kram 😀

 3. Vilken härlig promenad och vilka vackra bilder! Även om man känner sig lite seg så tycker jag att man piggnar till när man kommer ut i naturen.

  God lördag!

  1. Det var verkligen en underbar promenad, är så glad att jag tog mig ut! 😀 Tack så jättemycket, vad glad jag blir över att du gillar bilderna 😀 Ha det fint du också! Kram

  1. Det är en av mina favoritpromenader, så vacker natur! 😀 Är så glad att det ligger så nära mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen