Utemiddag med säl(l)skap

Efter min middag i Paradiset med Linnea så var jag så nöjd och pepp på att fortsätta nyttja de ljusa kvällarna efter jobbet. Det resulterade i att jag veckan efter fick med mig min kollega Marlie till Nyckelviken. Första gången (och senaste gången) jag var i Nyckelviken var i januari och nu var det lite mindre brunt än då.

Efter jobbet

Marlie och jag slutade jobbet på Kungsholmen vid fyra. Då promenerade vi till Slussen för att ta bussen mot Nacka strand. Framme i Nacka strand köpte vi med oss en varsin sallad och promenerade mot Nyckelviken. När vi kom fram gick vi på grusvägar bredvid en fårhage, vilket gjorde mig glad då jag verkligen gillar får. Sedan svängde vi av på grusvägar in i skogen och kom upp på Kulberget till en fin utsikt på över inloppet till Stockholm och Fjäderholmarna.

Dinner with a view

Vi promenerade ut på klipporna och slog oss ner för att äta vår middag. Väldigt hungriga efter en dag på jobbet. Vi satt där ganska länge. Åt och pratade. Tittade på utsikten och båtarna som åkte in och ut i stan. Helt plötsligt ser vi en säl sticka upp huvudet nere i vattnet, den simmade runt där ett tag innan den dök ner igen. Men den fastnade inte på någon bra bild för jag hade inte någon telezoom med mig. Väldigt mysigt var det ändå. Jag gillar verkligen närheten till vatten och naturen i Stockholm.

Snåriga stigar

Efter middagen begav vi oss vidare på lite snåriga stigar nerför berget. Mysigt tyckte jag. Sen kom vi ut på lite bredare stigar igen och till sist ut på grusvägarna igen.

Nyckelvikens herrgård

Vi kom fram till Nyckelvikens herrgård och tittade lite när innan vi gick tillbaka mot Nacka strand. På vägen passerade vi fårhagen igen och då var det får närmre stängslet. Får som var lite gosiga, vilket gjorde mig ännu gladare. Vid Nacka strand tog jag bussen mot Slussen, därefter tunnelbana och buss hem till mig. Nöjd efter en mysig after work som innehöll massor av bra saker som trevligt prat, fin utsikt, en säl och fårmys.

Här finns en karta över Nyckelviken.

Inlägg skapade 323

21 svar på “Utemiddag med säl(l)skap

    1. Vad roligt att du har varit där och fikat på herrgården och lekt i naturen. Det är fantastiskt fint där 😀 Ha det bra du också! 😀

    1. Den här platsen besökte jag i början av året, men fick uppleva den lite mer nu, så det var kul! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

    1. Ja, det var lite oväntat att se så mitt inne i stan, även om jag vet att det börjar bli vanligare nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen