Junidag på Sandhamn

En tillbakablick till 17 juni 2019

Strax innan högsäsongen drog igång tog jag Waxholmsbåten från Stavsnäs Vinterhamn ut till Sandhamn. Det var måndagen den 17 juni 2019 och solen sken.

Genom byn upp på Kvarnberget

Vid halv elva klev jag i land på Sandhamn. Strosade genom byn upp mot Kvarnberget. Därifrån fotade jag utsikten, en utsikt över blå fjärd och en vacker övärld.

Tallskog

Efter att ha njutit av utsikten från Kvarnberget begav jag mig in mot ön och vandrade genom tallskogen. Det finns väldigt mycket tallskog på Sandön. Det är häftigt att gå runt där och se tallstam efter tallstam och en matta av blåbärsris och ljung. Tallskogen är faktiskt planterad och det var för att binda sanden på ön. För tidigare var det mest bara sand på ön (därför är namnet Sandön väldigt logiskt). Hur som helst så fotograferade jag såklart lite i tallskogen.

Lunchpaus på stranden

När jag gått genom tallskogen kom jag fram till Sandöns västra strand. Där strosade jag fram och tillbaka och fotade längs med strandlinjen. Vid en vildrosbuske slog jag mig ner och åt min matsäck.

Efter att jag ätit min matsäck promenerade jag vidare. Hittade några klipphällar med fina linjer och där växte det även strandlök. Hoppade runt och fotade lite där också.

Dansberget

Jag promenerade vidare tillbaka mot byn. Gjorde ett stopp vid Dansberget där jag drack mitt kaffe i solen. Tog fram min bok och läste. Sen kunde jag ju inte låta bli att ta några bilder också.

Tillbaka till byn

När jag kom tillbaka till byn tog jag några till bilder innan jag satte mig vid bryggan och väntade på båten som tog mig tillbaka till fastlandet igen. Jag var väldigt nöjd (och ganska trött) efter en heldag på en solig skärgårdsö.

Film från dagen

Såhär såg det ut när jag var på ön. Man kan säga att det är lite behind the scenes från när jag fotar och jag delar även med mig lite av hur jag tänker när jag tar bilderna.

Vintrigt Sandhamn

Se mitt inlägg från en februaridag på Sandhamn när det var lite kallare och lite vintrigare – klicka här.

Inlägg skapade 327

10 svar på “Junidag på Sandhamn

  1. Ja, jag gillar Sandhamn, men mest under lågsäsong när det inte är lika mycket folk 😉 Mysigt att ta båten dit under sommaren också 😀

   1. Så häftigt att läsa det precis ett år senare! ?
    Ja jag älskar att fotografera bröllop och hoppas att jag får göra det snart igen! ?
    Kram

    1. Haha, ja, lite kul att se tillbaka på saker precis på årsdagen 😛 😀 Jag ska fota bröllop i september igen (om inget ändras). 🙂 Kram

 1. Men åh så himla mysigt! Jag blir lite avis på hur äventyrlig du är. Önskar jag också vågade mig ut sådär och kunna upptäcka naturen, olika skärgårdsöar och så vidare 😀

  1. Jag är väl inte jätteäventyrlig 😉 Åka ut i skärgården har jag gjort sen jag var liten, men mest till samma ö, så det är jag ganska van med. Sen har fotointresset fått mig att vilja se mer. Så det är väl lite att fotointresset föder naturintresset och tvärtom 😛 😀 Det är verkligen mysigt att komma ut i naturen 😀

  1. Haha, det är verkligen fint i Stockholms skärgård, det finns många pärlor bland öarna 😀

 2. Så fantastiskt fint! Jag tycker verkligen att tallar är så fina, och speciellt deras kottar :> Har mest gran runtomkring mig hemma så det är kul att se lite annat liksom 😀 Sandhamn har jag länge velat åka till, haft funderingar på det! KRAM <3

  1. Det är verkligen fint på Sandhamn 😀 Ja, jag älskar tallkottar, har en skål med kottar hemma som prydnad 😛 😀 Åk till Sandhamn om du får chansen, det är väldigt fint. Men tycker det är finare under lågsäsong när det inte är lika mycket folk. 😛 😀 Den här dagen var lite innan den riktiga högsäsongen drog igång, så det var skönt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen