Julmarknad på Skansen

Första lördagen i december mötte jag upp Amanda och åkte till Djurgården för att gå på Skansens julmarknad. Det var galet mycket folk som skulle dit så det var proppfullt på spårvagnarna. Vi lyckades komma med en buss mot Djurgårdsbrunn och hoppade av vid Djurgårdsbron för att gå sista biten.

Julmarknad

Vi gick in vid bergbanans entré men promenerade uppåt. Jag mötte en kollega som också jobbar som skådis, han var där och var utklädd till polis. Vi kom fram till julmarknaden och strosade i långsamt tempo runt bland stånden. Trots mycket folk så var det faktiskt mysigt. Även om det kanske tog en liten stund att vänja sig vid det långsamma tempot och trängseln bland människorna.

Julbord och ljusstöpning

Efter att ha strosat runt bland stånden gick vi vidare mot de gamla husen där det var öppet för lite olika aktiviteter. Vi tittade på och fick höra berättelser om julbord från 1800-talet i Delsbogården. Vi spanade in lite ljusstöpning. Sen tänkte vi gå in och lyssna på sägner men vi kom mitt i en berättelse och det var mycket folk så vi gick vidare.

Våffla

Därefter gick vi tillbaka till julmarknaden och köpte en varsin våffla som vi kalasade på. Jag köpte även en kaffe till då det är så gott till våfflor.

Nordiska djur

Sen gick vi och tittade på några av djuren. Vi såg bland annat sälar, älgar och järvar. Men höjdpunkten var nog fjällräven i sin snövita vinterpäls.

Dans runt granen

Till sist passerade vi julmarknaden en sista gång för att jag skulle köpa hjortronglögg som fanns där. Den var så otroligt god. Vi stannade även till vid dansbanan och kikade på när andra dansade runt granen.

Spårvagn mot stan

När vi kom ut från Skansen stod en gammal spårvagn där och ropade ut att han precis skulle åka in mot Normalmstorg. Vi som skulle in mot centralen hoppade på. Nöjda med att få åka i en fint pyntad spårvagn som inte var fullproppad med människor. När vi landat inne i stan tittade vi lite i butiker. Jag köpte julkort. Sen åkte vi hemåt åt varsitt håll.

Inlägg skapade 323

11 svar på “Julmarknad på Skansen

  1. Jag har bara varit på Skansen på julmarknad en gång, men tror att det var en vardag. Det var mycket folk, men inte överfullt. Detta var innan pandemin och kanske var jag inte så känslig för trängsel då.
    Ser trevligt ut.
    Kul för er att åka spårvagn också, säjer en göteborgare.
    GOD JUL!.

    1. Det här var första gången jag var på julmarknaden där tror jag 🙂 Väldigt mysigt. Jag har varit känslig för trängsel även innan pandemin, så det var verkligen skönt under pandemin att det var mindre folk ute 😉 Det är ju i princip bara spårvagnen som går hela vägen till Skansen 😛 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen