Vardagsglimtar – januari/februari

Det som jag inte skriver om här så ofta är vardagen, dels för att det blir lite samma sak och dels för att jag inte kan skriva så mycket om mitt vardagsjobb (lärare). Nu under graviditeten har jag inte riktigt heller orkat med att göra så mycket mer än att hålla vardagen flytande. Prestationskraven och ambitionsnivån på att komma ut på utflykter har minskat rejält, vilket också har varit skönt. Men det finns ändå små glimtar av sådant som är lite extra i vardagen också (som inte dokumenteras med systemkameran). Därför tänkte jag att jag kan dela med mig av några av vardagsglimtarna.

Längdskidor

Jag hade fortfarande jullov och det kom lite snö till Stockholmsområdet. Emil och jag passade på att testa längdskidorna för säsongens första gång. Vi åkte till Ågesta friluftsgård där de har fina spår. Först testade vi köra ett barnspår vid parkeringen bara för att se hur det kändes för min kropp att göra längdskidor (var väl i vecka 26 eller 27 då). Det fungerade bra så vi körde i ett lugnt tempo med många pauser på golfbanan också. För min del blev det kanske 2-3 km och Emil körde ett till varv när jag vilade i bilen. Men jag var så nöjd efteråt att det funkade.

Vinterpromenad och reka inför fotografering

En snödimmig söndag tog Emil och jag en promenad. Jag ville reka någon bra fotoplats i närheten inför vår kommande gravidfotografering. Lite knepigt då ljuset var väldigt jämnt den dagen men vi hittade en plats med lite olika variationer som borde fungera. Det blev även den platsen vi fotade på i början av februari, i ett annat ljus men det blev väldigt bra.

En ny säng

Eftersom vi börjat samla på oss en del bebiskläder så insåg jag att vi behövde en bättre förvaring ganska snabbt. För jag ville börja tvätta och sortera kläderna på annat sätt än i plastbackar. Vi kikade på lite olika lösningar och tillsammans skissade vi fram en säng efter lite googlade inspirationsbilder. Emil byggde ihop den och jag målade den. Emils treåring gillade sängen väldigt mycket och jag är nöjd med förvaringen av bebiskläderna. Succé helt enkelt.

Besök från Boxholm

Första helgen i februari fick vi besök av en av mina kompisar från Boxholm, Iza. Hon kom med sin treåring. Hennes treåring och Emils treåring hittade varandra direkt och busade hela dagen lång. Vi passade även på att ta några gravidbilder på mig, Emil och hans son. När vi hade fotat så grillade vi marshmallows vid sjön.

Alla mot alla

Det var alla hjärtans dag och Emil hade sagt att han ville boka in mig den kvällen. Vi möttes upp efter jobbet och åkte mot Gärdet. Jag misstänkte vad vi skulle göra (och hade rätt). Vi skulle gå på Alla mot alla-inspelning. Det var tredje gången vi var iväg på en sådan inspelning. Den här gången var det lite segt då det blev lite förseningar, men ändå kul när det väl drog igång.

Min födelsedag

Veckan efter alla hjärtans dag fyllde jag år. Då jag var halvtidssjukskriven hade jag sovmorgon och kom ner till en framdukad frukost. Efter jobbet mötte Emil upp mig och tog med mig på restaurang. En italiensk restaurang vid S:t Eriksplan. Vi lyxade till det med trerätters och vi blev helt galet mätta.

Helgen efter min födelsedag firade vi lite till hemma hos mina föräldrar med tårtfika. Vi firade min pappa lite också som skulle fylla år om några dagar. Emils treåring hjälpte mamma att göra tårtan.

En dagstur till Linköping

En solig dag i februari åkte jag till Linköping över dagen för att hälsa på Anna. Vi var i lekparken med hennes 1,5-åring. Lunch-fikade. Överraskade Mari med ett besök. Fikade igen hemma hos Anna. En väldigt fin och lagom dag där jag fick träffa två av mina närmsta vänner.

Lite blandat

Utöver det har jag hunnit med några middagar/fikor med kompisar och även med min ena kusin. Vi har haft någon spelkväll hemma hos oss. Sen var vi ju en helg på landet och en helg på Sandhamn.

Inlägg skapade 321

16 svar på “Vardagsglimtar – januari/februari

 1. Men det är härligt med en prestationsnivå som åtminstone jag skulle kunna skåda i stjärnorna. Som en av dina kollegor åtminstone i själ är jag djupt imponerad av allt du har gjort hela tiden! Jag känner inspiration och extra lättja bara för att… ja, hehe, jag är lite lagd så men också lite handikappad av mitt hemmasitteri… no more! Men lagom, ska försöka hitta en prestationsnivå som kan flyttas fram istället 🙂

  1. Samtidigt så är det ju sådant som jag gör som jag skriver om, jag skriver ju inte om det som jag inte gör 😉 Men jo, jag gillar när det händer saker och jag har en sambo som är lite likadan så vi är ganska bra på att dra igång varandra 🙂 Men ibland skulle jag tycka det var skönt om jag kunde ta det lite lugnare och njuta av att göra ingenting 🙂

 2. Ser ut som du har haft det bra i början av året och vilken smart lösning med sängen också! Härligt att det funkade för dig att åka längdskidor för dig trots att man får sänka både tempot och ambitionsnivån när man är gravid (vilket jag upptäckte under mina utflykter på isen). Grattis i efterskott!!! 🙂

  1. Det var faktiskt ganska skönt att åka längdskidor som gravid, det var en annan belastning än när jag gick långt. Så fick ondare av långpromenader 😉 Tack så jättemycket 🙂

 3. Åh, jag verkar helt ha missat att du är gravid, stort grattis! <3 Roliga aktiviteter också! Jag skulle gärna gå på en såndär inspelning någon gång, typ Bäst i Test, det älskar jag!

  1. Jag skrev väl inte jättemycket om att jag var gravid 😛 Det är kul att se lite bakom kulisserna på tv-inspelningar, har gjort det några gånger nu, men det är också en hel del dötid 😉

  1. Ja, det är verkligen praktiskt att vara ihop med en snickare på många sätt. Nackdelen är väl att han ska göra ALLT själv men att tiden kanske inte riktigt finns för man vill göra annat också 😉 Det blir lätt att man hittar på för många projekt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen