Snö i Paradiset

Det var fredag och det var sportlov. Solen sken och snön glittrade. Det kändes som en bra dag för ett besök i Paradiset.

Snö som knarrar under skorna

Jag parkerade bilen vid elva-tiden på dagen och promenerade upp mot slingorna som går genom Paradisets naturreservat. Snön knarrade mysigt under skorna och jag gick på stigarna med ett leende på läpparna.

En frusen sjö

Efter en stunds promenerande gick jag förbi sjön Trehörningen. Det låg snö på isen. Solen gick för en stund i moln och det blev en så stor skillnad på ljuset, vilket är häftigt.

Solsken mellan grenarna

När jag gått slingan förbi sjön fortsatte den genom skogen. Solen lyste in genom grenverket och det var verkligen så mysigt att strosa omkring där.

En blå pärla

Efter en liten stund skymtade något blått mellan grenarna och trädstammarna. Det var Långsjön som låg som en blå pärla mitt i skogen. Det var så fantastiskt vackert, bilderna gör det inte rättvisa. Där satt några människor och grillade korv. Jag fotade lite där men sen gick jag vidare.

Kaffe i snön

Jag vek av från slingan och begav mig ut i den orörda snön in i skogen. Vid en sten slog jag mig ner för att dricka lite kaffe och njuta av solljuset. Lite dumt kanske att jag inte hade med mig sittunderlaget när jag skulle sitta där länge. Brukar inte ha med mig sittunderlag för att jag sätter mig ändå lite varstans för att fota, men det hade varit bra att ha med när jag skulle sitta en längre stund i snön.Men jag är glad att jag hade med extravantar när de första blev blöta. Alltid något.

Strosa vidare i skogen

Efter en halvtimmes kaffepaus hittade jag tillbaka till slingan och strosade vidare. Det gick ganska sakta för att det var så skönt att bara vara ute. Men till sist kom jag tillbaka till Torpet Paradiset som ligger vid parkeringen. Väldigt nöjd med flera härliga timmar i en solig och snöig skog.

Film från dagen

Inlägg skapade 327

27 svar på “Snö i Paradiset

  1. Det var verkligen en jättehärlig promenad! 😀 Är så glad att jag fick en sån vinterdag 😀 Nu njuter jag däremot för fullt av våren 😀 Kram

 1. Så underbara vinterbilder! Visst är det en mysig känsla när man hör snön riktigt knarra under skorna! Det är så vackert när molnen speglar sig i vattnet – älskar sådana foton!!! Förstår att det smakade gott med en kopp varmt kaffe ute i snön ? Älskar dina naturbilder!!!! Kram ?

  1. Tack så jättemycket, Helena! Vad kul att du gillar bilderna! 😀 Det är verkligen supermysigt när snön knarrar under skorna 😀 Vatten är verkligen så vackra speglar 😀 Tusen tack för kommentaren och återigen så blir jag så glad över att du gillar bilderna!!! 😀 Kram

 2. väldigt fint med snö men nej tack
  det är konstigt hur en plats kan ändras så från sommar eller vinter men egentligen hae det varit skoj o ha både vår o höst oxå samma bil sådär

  1. Dessa bilder får mig att sakna snö. Jag känner mig nästan bestulen på vinter detta år eftersom snön varit frånvarande nästan hela tiden 🙁 Var ligger denna plats, är det nära Stockholm? 🙂 Måste säga att jag älskar ljuset i bilderna! Kram

   1. Jamen visst var det trist att det inte var mer snö under vintern! Hoppas det blir mer snö nästa vintersäsong 😀 Den här platsen ligger i Huddinge strax söder om Stockholm, en av mina favoritplatser! 😀 Kram

  2. Det är verkligen fint med snö, men nu är jag också taggad på våren och alla vårtecken 😀
   Det är fantastiskt hur naturen kan förändras. Älskar det 😀

 3. Vilka fantastiska bilder 🙂 Jag var tvungen att googla på var Paradisets naturreservat ligger. Det ligger alltså i Huddinge. Har aldrig hört talas om det ändå har jag bott i Stockholm med omnejd hela mitt liv.
  Vilket underbart ställe. Verkligen otroligt vackert. Du måste ha lyckats vara där de få dagarna vi hade snö. Ser verkligen ut som en riktigt mysig dag. Kram <3

  1. Tusen tack, Lisa! Så kul att du gillar bilderna! 😀 Ja, precis det ligger i Huddinge, jag fick reda på naturreservatet genom en Facebook-grupp jag är med i och har varit där några gånger. En väldigt fin liten oas 😀 Ja, jag hade tur att kunna bege mig ut en av de soliga och snöiga dagarna där i slutet av februari 😀 Kram

 4. Mycket vackra bilder. Ytterliggare skinte solen !!!! Jag tycker mycket om blå himlen.
  Verkligen har du tur att kunna gå ut. I Frankrike måste vi stanna hemma på grund av mätningarna. Vi får bara gå ut om de ska gå till jobbet, mataffärer, sjukhus eller apotek. Annars riskerar vi bötfällas av polis
  (1600 Kronor).
  Hoppas att du ska göra andra vackra bilder.
  Varma hälsningar
  Erik

  1. Tack så jättemycket, Erik! 😀 Ja, sol och blå himmel är fantastiskt! 😀 Jag är så glad över att vi fortfarande får gå ut. Jag skulle gå under om jag inte fick natur. Skulle vi få karantän skulle jag åka ut till min stuga så jag ändå kan komma ut på det sättet.

 5. Verkligen en fin promenad i ett vackert vinterlandskap. I detta ”Paradis” har jag inte varit. Inte ännu så trevligt att få följa med hit. Men kanske blir det ett besök när det blir läge att åka kommunalt igen. Tack för tipset och besöket.
  Just nu saknar jag inte snön och den var ju ganska sällsynt i Stockholm i vintras. Nu är det våren jag väntar på och kan tänka mig att Paradiset också kan vara fint denna årstid.
  Trevlig helg

  1. Tack så jättemycket! 😀 Kul att du gillade att hänga med dit såhär 🙂 Verkligen värt ett besök på riktigt också när du har möjlighet 🙂
   Nä, just nu nu saknar jag inte heller snön, men tycker att vintersäsongen var lite trist med frånvaron av snön. Nu är jag glad över alla små vårtecken som börjar dyka upp, det är så härligt 😀 Jag får åka till Paradiset igen snart och fota vårtecken där också 😛
   Kram

  1. Nja, jag har en del från i höstas och sen de här med snön. Men vårbilder har jag inte tagit där (än) och jag fotade knappt när jag var där i somras, så två årstider kvar 😉

 6. Underbar promenad du tar oss på. Vilken natur och solen som speglar sig i snön. Även träden som speglar sig i den blåa sjön. Vilket paradis!!
  Ta hand om dig?

  1. Tack så jättemycket, kul att du gillade att hänga med såhär! 😀 Det är verkligen fint när naturen speglar sig i snön och vattnet. Den här dagen levde naturreservatet verkligen upp till dess namn 😀 Ta hand om dig också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen