Mitt sportlov

Under vecka 9 har Stockholms län sportlov och eftersom jag jobbar som lärare så hade jag en vecka semester. Jag hade inte tänkt skriva en sådan här summering av vad jag gjort på lovet, men jag kunde inte låta bli för det var ett väldigt bra lov med lite gott och blandat.

I inlägget blandar jag mobilbilder och systemkamerabilder med texten om mina små äventyr under veckan som varit.

Födelsedagsfirande

Fredagen den 21 februari 2020

Jag börjar inlägget med sista jobbdagen, fredagen den 21:a februari, den dagen jag fyllde 30 år. Det blev ett firande hela dagen. Kollegor och elever som grattade mig. Efter jobbet gick jag och mina två närmsta kollegor till Orangeriet och tog ett glas vin. Därefter fikade vi även lite där.

Sen begav jag mig vidare till Slussen där jag mötte upp Josefina. Vi promenerade till Greken på Hörnet där vi mötte upp Frida och Therese. Där åt vi en riktigt god middag. Jag åt lammfärsbiffar. Efter middagen gick vi förbi en bar och tog en öl innan vi åkte hemåt.

Kaffe vid Källtorpssjön

Lördagen den 22 februari 2020

Det blev en lugn morgon hemma. Jag satt och redigerade lite bilder. Vid ettiden kom min kompis Anna från Linköping. Vi tog bilen till Hellasgården och gick runt Källtorpssjön. Vi satte oss på ett berg och drack kaffe i blåsten med en fantastisk utsikt. Den utflykten finns det mer text om och fler bilder från i det här inlägget – länk.

På kvällen gjorde vi tacos och hade en mysig filmkväll tillsammans.

Kaffe vid Årsjön och födelsedagsfirande

Söndagen den 23 februari 2020

Efter en lugn förmiddag släppte vi in Annas man i min lägenhet. Anna och jag åkte till Tyresta nationalpark och han fick stanna hemma. Vi började gå Barnvagnsslingan, vek av mot Årsjön där vi slog oss ner och drack kaffe i solen innan vi gick tillbaka mot Tyresta by på Barnvagnsslingan. Fler bilder och mer text om den utflykten finns här.

När Anna och hennes man åkte hem till Linköping efter en lunch hos mig så gjorde jag mig i ordning och begav mig hem till mina föräldrar. Där bjöds jag på middag och de firade mig.

En solig runda på Gålö

Måndagen den 24 februari 2020

Vid tiotiden åkte jag mot Västerhaninge för att besikta bilen. Jag kom tidigt men det gjorde ingenting för de kunde besikta bilen direkt. Vilket var skönt.

Efter besiktningen åkte jag till Gålö havsbad där jag gick Havtornsuddsslingan. En av mina favoritslingor. Gick där och njöt av solen och tillvaron. Väldigt skönt. Mer om den här utflykten finns här.

Resa tillbaka i tiden

Tisdagen den 25 februari 2020

Klockan ringde vid sextiden på morgonen. Jag tog bussen till Centralen och hoppade sedan på ett tåg till Linköping. Det blev lite som en resa tillbaka i tiden. Jag skulle nämligen besöka mitt gamla jobb, mitt första heltidsjobb. När jag kom fram till skolan där jag jobbade mötte jag direkt en av mina närmsta kollegor. Det var så kul att träffa honom igen.

Det var mycket intryck den dagen. Det var konstigt att gå runt i korridorerna och vara i det sammanhanget som var min vardag i 3,5 år. Jag har saknat det, men jag vill inte tillbaka. Det får stanna vid bra minnen och en väldigt lärorik tid.

Efter mitt besök på skolan promenerade jag de ca 3 km till Resecentrum där jag tog en värmande fika innan tåget mot Stockholm gick.

Kaffe vid havet

Onsdagen den 26 februari 2020

Första dagen på väldigt länge som jag inte hade något inplanerat. Det var skönt att kunna sova ut, men jag var så trött. Tog en lugn frukost i soffan framför TV:n. Kände mig så seg så gjorde en termos med kaffe och begav mig till havet. Det var skönt att komma ut lite, en kort och alldeles lagom tur. Var bara iväg i någon timme. Här har jag skrivit mer om den lilla utflykten.

När jag kom hem igen startade jag datorn. Gjorde en kopp te. Redigerade bilder och skrev blogginlägg.

Årspremiär för balkongfika

Torsdagen den 27 februari 2020

Jag började dagen framför datorn. Då fortsatte jag att skriva blogginlägg. Jag fixade flera tillbakablickar från utflykter och resor jag gjort tidigare. Vid lunchtid kom jag på att jag skulle ta en promenad i elljusspåret. Det var jättemysigt och snön knastrade under skorna.

På vägen hem svängde jag förbi affären för att fylla på kylskåpet. Jag hittade även en semla som jag köpte. När jag kom hem blev det därför årets första fika på balkongen. Teet hette ”Vårkänsla” och där satt jag och läste i någon timme innan jag gick in igen.

Snö i Paradiset

Fredagen den 28 februari 2020

Snön glittrade i solskenet och jag begav mig iväg på en liten utflykt. Tre timmar i Paradisets naturreservat blev det. Jag njöt av naturen och jag både fotade och filmade. Bilderna och mer text om utflykten finns här. Men filmen har jag klippte jag ihop direkt, så den går att se även här.

När jag kom hem gjorde jag en kopp te och satte mig i soffan för att läsa lite innan jag började klippa filmen och redigera några av bilderna.

Städdag

Lördagen den 29 februari 2020

Dagen spenderade jag hemma i lägenheten. Plockade och pysslade med sådant jag behövt göra ett tag. Bar ner lite tavlor till förrådet. Firmajobbade också en del under dagen, svarade på mail och fixade med bokföringen. Väldigt lugn och behövlig dag.

Promenaddag på Söder

Söndagen den 1 mars 2020

Började dagen med att lärarjobba lite med att sammanställa elevernas kunskaper inför utvecklingssamtalen. Därefter begav jag mig in mot stan för att möta upp Josefina. Vi tog en promenad runt på Södermalm sen satte vi oss på ett café och rundade av med en fika. Sen åkte jag hemåt igen och nu står en bulldeg på jäsning.

Det var mitt sportlov det. På det stora hela väldigt bra och jag är så nöjd med att jag faktiskt har lyckats varva ner en hel del. Imorgon blir det lärarjobb hela dagen lång igen och det blir skönt att komma tillbaka till rutinerna igen.

Inlägg skapade 325

28 svar på “Mitt sportlov

 1. Det låter som du haft ett härligt sportlov, ser fram emot kommande inlägg från dina olika utflykter. Fina bilder och en trevlig film. Grattis i efterskott!

  1. Ja, det var ett riktigt härligt lov! 😀 Kul att du ser fram emot de kommande inlägget då 🙂
   Tack så jättemycket för att du gillar bilderna, filmen och tack för grattiset 😀

 2. Så härligt sportlov och STORT GRATTIS i efterskott fina du!!! Låter som att du fått en härlig uppvaktning!
  Så många härliga utflykter du har hunnit med också och jag är imponerad av att du satt ute på balkongen och fikade ?? Söta bilder på fina Selma också ? Hoppas du får en fin kommande vecka! Kramar ?

  1. Det var verkligen ett härligt lov med många härliga utflykter! 😀 Tack så jättemycket!!! 😀 Jag hade en riktigt härlig födelsedag och mer firande blir det nästa helg med släkten 😀
   Det var skönt att sitta ute på balkongen, fick ha på mig lite mer kläder på mig bara för att annars hade det blivit kallt 🙂 Jomen visst är Selma söt 😀 Tusen tack, den här veckan har varit hektisk, men också kul! Kram

  1. Ja, det blev en del. Väldigt lagom ändå, för ville inte göra något större utan utgå hemifrån och göra lite vad jag kände för och så blev det 🙂 Tack så jättemycket! 😀

 3. Låter som ett både aktivt och väldigt skönt sportlov. En fin kombo. Och med mycket natur och utevistelse. Tycker du är himla bra på att ge dig ut i naturen. Här har jag något att lära mig. Jag bor på Söder, nere på kajen i norra Hammarbyhamnen och har både Nackareservatet och Årstaviken nära men jag skulle absolut vilja vidga vyerna. Och det inte bara sommartid. Är tacksam för dina fina tips. Har ju nära till alla kommunikationer.
  Passar på att önska dig ett stort grattis i efterskott och önskar dig det bästa inför ditt nya år.
  Har för egen del varit i Vemdalen och åkt skidor så en del har jag också vidgat mina vyer.
  Ha det gott och tack för alla vackra bilder och uppslag.

  1. Ja, det var ett riktigt bra sportlov. Jag kände för att utgå hemifrån och sen göra lite småutflykter efter vad jag kände för stunden så det blev faktiskt väldigt lyckat. Det bara blir att jag kommer ut nu för tiden, vilket är jätteskönt 🙂 Det är verkligen härligt att vara ute alla årstider, jag gillar när det inte är sådär tokigt varmt som det kan vara på somrarna 😛
   Tack så jättemycket för grattiset! 😀

   Härligt att du har varit i Vemdalen och åkt skidor! 😀
   Ha det underbart och tusen tack för dina fina ord! Blir så glad över att du uppskattar mina inlägg 😀

  1. Ja, det var ett jätteskönt sportlov 😀 Jag är nöjd med hur det blev! 😀 Tack så jättemycket! 😀

  1. Vad kul att du gillar inlägget! 😀 Jag är verkligen nöjd med sportlovet, det blev riktigt bra 😀

  1. Ja, det blev en superfin vecka med lite gott och blandat 😀 Tack så jättemycket! 😀 Kram

  1. Ja, det var välbehövligt med det lovet och jag är så nöjd att jag lyckades varva ner så pass mycket 🙂 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀

  1. Tusen tack! 😀 Ja, det var väldigt skönt med ledigheten och ladda om batterierna lite 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen