Regn vid Flaten

Första maj och jag hade knappt varit ute i naturen på nästan två veckor. Jag hade i alla fall inte fotat någonting, så jag kände att det var dags igen.

Flatens naturreservat

Jag kände för att åka till något ställe där jag inte hade varit tidigare. Började leta runt efter naturreservat i närområdet och valet föll på Flatens naturreservat. Där har jag bara åkt förbi förut. Så efter en kvart i bilen så parkerade jag vid Flatenbadet. Det regnade inte då men det var väldigt mulet.

Grusvägar

När jag hade parkerat gick jag på grusvägar längs med sjön. Tanken var att jag skulle gå runt hela sjön med några avstickare på smalare stigar också.

Ösregn

Efter en liten stund började det duggregna och så småningom regnade det lite mer. Jag började fundera på att inte fullfölja planen att gå runt hela sjön utan att bege mig hemåt då kamerorna blev så blöta. Det är kul att fota i regn då det kan bli fina bilder, men det är också jobbigt då allt blir så blött.

Kaffepaus

Jag bestämde mig för att hitta ett ställe som var någorlunda skyddat för att dricka en kopp kaffe innan jag vände tillbaka till bilen. Så jag satte mig under en tall med utsikt över sjön. Det var väldigt mysigt.

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Efter min kaffepaus skyndade jag tillbaka mot bilen och brummade hemåt. Väldigt nöjd med min lilla utflykt även om den inte blev helt som jag hade tänkt mig från början.

Film från utflykten

Inlägg skapade 325

29 svar på “Regn vid Flaten

 1. UNDERBART FOTO, jag älskar verkligen dessa regninslag 😀 Men känner svår halkrädsla i nedförsbacken där…

  1. Tack så jättemycket Julia! 😀 Jamen visst är det något speciellt med regnet också, det fångar man inte lika gärna på bild men det behövs. 🙂 Det var inte halt alls i nedförsbacken, det var grusväg, det var bara väldigt blött 😛 🙂

 2. Åh första bilden – vilken nostalgi! När jag bodde i Stockholm åkte jag ofta till Flaten 🙂
  Synd att det började regna och gjorde att du fick vända om. Men trevligt att vara ute om så bara för en kortare stund 🙂

  1. Vad kul att du känner igen dig! Det var första gången jag var där, men det lär nog bli fler gånger 🙂 Det var mysigt trots regn, men nästa gång får det nog bli lite längre 😀

  1. Ja, det är skönt att komma ut i lite olika väder 😀 Det blir lite ”annorlunda” bilder i regnet också (det tyckte jag inte i höstas när det regnade jämt, haha). 🙂 Kram

  1. Jag gillar att komma ut och ibland är det kul att hitta nya ställen att gå på, lite variation sådär 🙂

  1. Tusen tack Sara! 😀 Det är verkligen härligt uppfriskande, det luktar gott i regnet 🙂

 3. Men titta vad mysigt! En tänker ju att det ska vara tråkigt och eländigt att vara ute i regnet men det luktar ju så underbart i skogen då <3

  1. Ja, jag håller verkligen med om att det luktar gott ute när det regnar eller precis har regnat 😀 Det blir fylligare då, allt egentligen, färgerna och dofterna 😀 Kul att du tyckte det såg mysigt ut, det var det 😀

  1. Jag gillar olika väder, det ger en variation. Jättesoligt och bara blå himmel kan bli lite tråkigt och platt när man fotar, speciellt när solen står högt 😛 🙂 Men ja, det kanske är mysigare att sitta och ha picknick när solen är framme 😛 Det var lite mysigt i regnet också 🙂

 4. Naturen är alltid vacker oavsett väder, men det är ju lite skönare att få njuta av kaffet på en soluppvärmd berghäll ? Jättefina bilder! Kram ?

 5. Men så mysigt, trots regnet!! Att vara ute i ösregn har sin charm också. Vill göra en riktigt härlig fotografering i ösregn, typ som att man har fixat sig på midsommar sen börjar de ösregna och då springer man ut och fotar massa härliga bilder när man är midsommarklädd! Dock är ju outfiten, sminket och håret efter de förstört sååå haha!

  1. Ja, det var mysigt och det har verkligen sin charm med ösregn, det håller jag med dig om! 🙂 Låter som en rolig fotografering du funderar på 😀

  1. Det kanske var regnet som gjorde det extra harmoniskt 😉 Kul att du gillar videon också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen