Flaten runt

För exakt en vecka sedan, torsdagen den 17 september, fick jag hem mitt nya macro-objektiv. Det var verkligen en bra tajming för jag hade nämligen bestämt med Marlie att vi skulle ut på After Work i Flatens naturreservat. Ta med oss matsäck och sen gå runt hela sjön Flaten. Så då kunde jag även ta med mitt nya objektiv för att testa det.

Ett bra tidsfördriv

Jag kom först till parkeringen vid Flatenbadet. Så jag passade på att fördriva tiden med att testa att fota lite med macro. Jag hittade några ormbunkar relativt nära parkeringen och testade. Ganska direkt gillade jag objektivet för jag fick fin skärpa, detaljrikedom och färgåtergivning. Det var kul att komma närmre än vad jag brukar göra.

Började gå

Efter tio minuter kom Marlie och då började vi gå slingan runt Flaten medsols. Hela slingan är ungefär 5,8 km. Det är smala grusvägar hela vägen runt sjön. Så det är lätt att gå.

Middagspaus

Eftersom vi båda var relativt hungriga efter en dag på jobbet så vek vi av från grusvägen ganska direkt. Hittade en mindre stig som ledde ner mot sjön. Vi hittade en plats i kvällssolen där vi satte oss ner för att äta vår matsäck. Det var dock lite blåsigt, men fint ändå.

Krypa runt lite

När vi hade ätit vår matsäck kröp jag runt lite med mitt macro och fotade små miniatyrlandskap. Så häftigt att komma så nära. Tänk vilka fina små detaljer som det finns i naturen. Fantastiskt. Jag fick också krypa runt lite i ett mindre hav av ormbunkar och jag älskar ormbunkar. Det blev några lite mer diffusa bilder där också i motljus. Det är kul att leka lite med det abstrakta också.

Chokladpaus med utsikt

Vi fortsatte gå runt sjön på grusvägen. Då hade jag bytt tillbaka till min vidvinkelzoom. Jag fotade en hel del bilder med vägar som leder blicken in i bilden, en enkel klassisk komposition. När vi gått halva slingan pausade vi på en höjd med utsikt över hela sjön. Där åt vi lite choklad som vi haft med oss. Sedan fortsatte vi slingan för att komma tillbaka till parkeringen.

Mörkret föll

Mörkret föll relativt snabbt och det blev svårt att fota utan stativ. För jag skulle behöva längre slutartider om det skulle bli bra bilder och då behövs stativ för att bilderna ska bli skarpa. Men det gjorde inte så mycket. Det var mysigt att gå där. När vi kom tillbaka till bilen var det helt mörkt (förutom belysningen vid parkeringen). Sedan brummade vi hemåt åt varsitt håll.

Några klipp

Jag filmade lite av premiärturen med macroobjektivet. Den videon kan du se här:

Inlägg skapade 325

28 svar på “Flaten runt

  1. Tack så jättemycket Jeanette! 😀 Vad kul att du gillar bilderna och vill ut i skogen! 😀 Naturen är verkligen underbar! 😀

 1. Stort tack för turen! Och tipset! För hit till Flaten kan jag också ta mig. Hurra!!
  Och vad roligt att se både bilderna och videon där du visar ditt nya makroobjektiv. Verkligt vackra bilder och man kommer ju så nära.
  Blir sugen på att ta tag i vår stora systemkamera, en gammal Canon, men med flera objektiv. Undrar om den kan fungera. Det händer ju så mycket och snabbt på kamerasidan.
  Ha det fint och trevlig helg.
  Kram

  1. Vad kul att du gillar tipset om Flaten och kul att du kan ta dig dit! 😀 Härligt att du gillar bilderna och videon också 😀 Det är bra häftigt när man kommer så nära 😀 Jamen, ta med dig din stora systemkamera och några objektiv och fota lite runt t.ex. Flaten 🙂
   Ha en underbar helg du också! Kram 😀

 2. Grattis till nya objektivet! Hoppas ni ska trivas bra tillsammans. Mitt makroobjektiv är utlånat men nu känner jag att jag vill ha det tillbaka. Vilken härlig tur och som vanligt fina bilder!

  God helg!

  1. Tack så jättemycket, ja jag tror att det objektivet får hänga med en hel del. Det är bra kul att komma så nära 😀 Hoppas du får tillbaka ditt makro snart då 🙂 Kul att du gillar mina bilder 😀 Kram

  1. Tusen tack! 😀 Vad kul att du gillar dem bilderna då det var första gången jag fotade med ett macro-objektiv 🙂 Naturen är verkligen fantastisk! 😀

 3. Så fina bilder ?
  Ja kul att idol blev av, men tyckte synd om tjejen som åkte ut… att få beskedet när man sitter på sitt rum utan resten av gänget ?

  1. Tusen tack Linnéa! 😀
   Jag såg inte omröstningen av Idol men läste om att det kanske kunde ha gjorts på bättre och mer genomtänkt sätt :/

 4. Helt magiska bilder. När jag var ung åkte jag ofta till Flaten och badade men det var länge sedan 🙂
  Skulle kanske ta en tur dit någon gång för det är verkligen jättefint där 🙂

  Kram

  1. Tack så jättemycket Lisa! 😀 Vad kul att du åkt dit och badat, jag har aldrig badat där, men kanske nästa år 🙂 Javisst är det fin där 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Jag har köpt ett 100m macro-objektiv. Är galet nöjd med det hittills, så roligt! 😀 Kram

  1. Ja, det är verkligen kul med det nya objektivet! Är så nöjd med det köpet 😀 Tack 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen