Första gången på Runmarö

En tillbakablick från 6 april 2019.

Färden mot Runmarö

Första lördagen i april mötte jag upp en kompis i Slussen. Vi tog sedan bussen till Stavsnäs där vi bytte till Waxholmsbåt som tog oss ut på Runmarö. Från Stavsnäs tar det ungefär en kvart med båten till Styrsvik som är en av bryggorna på Runmarö. Det var där vi hoppade av.

Vandring på grusvägar

Vi började promenera på grusvägen in mot ön. Gick förbi den lilla lanthandeln och sedan vidare. Solen sken och det var en härlig vårdag. Vi hade egentligen ingen plan på vad vi skulle se och vad vi skulle göra, förutom att upptäcka ön.

Jag kan ibland tycka att det är lite svårt på de här större öarna första gången man är där, att veta var man ska gå och leta motiv. Men det brukar lösa sig, och det är ju härligt att bara vara också.

Södersunda

Vi hamnade i en av byarna, Södersunda, där jag tog några bilder vid vattnet. Det var en mysig liten by.

In i skogen

Efter fotostoppet i Södersunda promenerade vi in i skogen. Där hittade vi en liten mossig klippa och slog oss ner för att äta matsäck. Solen sken och det var väldigt mysigt. Allt är så mycket godare ute också.

Vårblommor

Efter lunchpausen i skogen bestämde vi oss för att gå norrut. Vi gick längs med grusvägen. Jag fick syn på några tussilagos i diket som jag bara var tvungen att fota så jag kröp ner och la mig i diket för att få ett grodperspektiv på de små gula vårblommorna.

Lite senare passerade vi även ett ställe där det växte fullt med blåsippor. Det var jag ju också tvungen att fota då blåsippor är en av mina favoritblommor.

Långvik

Vi hamnade till sist i Långvik. Där satte vi oss på stenar vid vattnet. Drack kaffe och åt bullar (det är typ ett måste när man är ute). Självklart fotade jag lite där också.

Hemfärd

Vi tog sedan båten tillbaka mot fastlandet från bryggan i Långvik. Det tog lite längre tid med båten än från Styrsvik, men det är bara mysigt att få åka lite mer båt också. Framme vid Stavsnäs tog vi buss tillbaka till Slussen. Nöjda men också trötta efter en dag ute i skärgårdsluften.

Jag antar att det blir fler besök till Runmarö för min del också, då jag vet att det finns mycket kvar att se.

Fler bilder

Här hittar du fler av mina skärgårdsfotografier från Runmarö.

Film från dagen

Inlägg skapade 323

24 svar på “Första gången på Runmarö

  1. Tack så jättemycket Yasmine! 😀 Kul att du blev sugen på att bege dig ut i naturen 😀 Kram

  1. Det är inte så svårt att hitta alla fina platser, det finns så mycket att välja på 😛 😀 Det var verkligen en härlig utflykt! 😀 Kram

 1. Vilka fina bilder 🙂 Du hittar så fina ställen att åka till. Fått massor med bra tips av dig på ställen jag och min familj kan besöka i sommar 🙂

  Ha en fin torsdag kram

  1. Tusen tack, Lisa! 😀 Det finns många vackra ställen att åka till! 😀 Kul att du gillar tipsen och kanske tar dig till några av platserna i sommar! 😀 Ha en fortsatt fin torsdag du också! Kram 😀

 2. Vilka härliga bilder från utflykten till Runmarö! I skolan har vi precis läst en bok där delar av handlingen utspelar sig där så det var intressant att se dina bilder.

 3. Så härliga utflykter du gör hela tiden! Det verkar vara en rätt så stor ö. Jättefina bilder och det är verkligen något speciellt med att dricka kaffe och äta bullar när man är ute på äventyr i naturen ? Kram fina du ?

  1. Det blir väl någon utflykt i veckan. Den här gjorde jag förra året 😛 Det är en ganska stor ö, en av de större i Stockholms skärgård. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Kaffe och bulle vid vattnet smakar verkligen underbart! 😀 Kramar

  1. Haha, ja jag önskar också att man kunde hoppa tillbaka in i vissa bilder 😛 Och då var det ännu härligare IRL än vad bilden visar 😛 Kul att du gillar bilderna och tusen tack för kommentaren 😀

 4. Kul att komma tillbaka hit. Har varit här en hel del och har vänner som har hus på ön.Men instämmer helt att det är lite knepigt på en så stor ö att i förväg veta var man ska gå. Tycker ni fick till en jättefin tur på ön. Och med väldigt fina bilder med hem i bagaget.
  Visst är det fint att Stockholms skärgård ändå är så tillgänglig utan egen bil eller egen båt.
  Förstår att ni tar er en tur tillbaka.

  1. Roligt att du också har varit en del på ön. Det finns verkligen mycket att se. Ja, jag är också nöjd med turen, det blev väldigt fint! 🙂 Kul att du gillar bilderna! 😀
   Det är verkligen en lyx att ha skärgården så lättillgänglig! Får se om det blir en tur tillbaka till Runmarö i sommar 🙂 Kram

  1. Vad roligt att du blir sugen på att göra fler utflykter efter att du kikat in här 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen