Frukost i Tyresta

Det var längesen jag var i Tyresta nationalpark, mycket för att det känns som om det är mycket folk där på helgerna och delvis för att jag gått där ganska mycket. Men efter vandringen i Bogesundslandets naturreservat blev jag lite sugen på att åka dit. Så jag förberedde frukost och begav mig ut på en morgonvandring. Ett bra sätt att starta dagen.

Bylsjöslingan

Jag valde att parkera vid Tyresta by och gå Bylsjöslingan medsols. Det är en väldigt enkel slinga som till stor del är en relativt bred grusväg. Men det var skönt att komma ut och bara gå själv, det var ett tag sedan jag gjorde det.

Frukostpaus

När jag kom fram till Bylsjön satte jag mig under en tall. Åt min frukost, drack mitt kaffe och njöt av stillheten. Fick även sällskap av några änder som gick och åt på blåbärsrisen.

Stora ormbunkar, rötter och stenar

Efter frukoststoppet fortsatte jag att gå på grusvägen som efter en stund blir en bredare skogsstig. Det är behagligare att gå på skogsstigen tycker jag, då det är roligare med rötterna och stenarna. Det blir inte lika stumt och monotont. Man kommer närmre naturen och det är mysigt. Något som jag också tycker är mysigt är de stora ormbunkarna. Det känns lite trollskogsaktigt.

Tyresta by

När jag gått på skogsstigen ett tag så kom jag ut på grusväg igen. En relativt kort bit till Tyresta by. Går igenom Tyresta by tillbaka mot parkeringen. Redo att köra hem och ta tag i att städa lägenheten. Nöjd efter 6 km skog och en väldigt god frukost.

Inlägg skapade 321

37 svar på “Frukost i Tyresta

  1. Ja, skogen är så härlig! 😀 Tack så jättemycket My, kul att du gillar bilderna! 😀

 1. Wow, vilken natur! Det där ser ut som rena drömmen. Otroligt vackert och rogivande, förstår att du njöt av den promenaden 🙂
  Blir nyfiken på att ta reda på var Tyresta ligger, i skrivande stund har jag ingen aning…men snart så.

  Ha det fint!
  Christina

  1. Det är verkligen fint i Tyresta nationalpark, gillar att det ligger så nära mig 🙂 Det ligger i Stockholms län 🙂
   Ha det jättefint du också! 🙂

  1. Ja, det är bra fint där 🙂 Vad härligt, det låter jättefint med Storforsen 😀

 2. Den bilden med den lilla bondbyn är så fantastiskt svensk med faluröda stugor och ladugårdar ? Alla bilder är fantastiska ? De ormbunkarna du fotade är de närmare 2 meter höga? Jag har 2 meters ormbunkar i vår skog…

  1. Ja, det är mysigt i Tyresta by 🙂 Faluröda stugor är fantastiska 😀 Tusen tack, vad glad jag blir över att du gillar bilderna. Ormbunkarna kanske var lite över en meter, de var inte högre än mig (och jag är 167cm) 🙂 Häftigt med 2 meters-ormbunar! 😀

  1. Det är en fin miljö, gillar att gå runt där, även om jag inte gjort det så jätteofta nu under våren trots att det ligger nära mig. Men det finns så mycket fina naturområden där jag bor 😀

 3. Åh så himla mysigt! Jag och sambon gick 2016 från Nyfors i Tyresö till Tyresta by. Jättemysig promenad jag verkligen rekommenderar!! 😀

  1. Det var en väldigt bra start på dagen! 😀 Mysigt, den kanske jag borde testa. Jag har bara gått rundslingor i Tyresta då jag tar bilen som jag vill komma tillbaka till 😛

  1. Tack så jättemycket, Lisa! 😀 Det är verkligen fint att strosa omkring där 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen