Tanka energi

Jag behöver tanka energi för att må bra, inte minst nu i dessa tider.

Fylla alla sinnen med natur

Känna doften av solvarma stigar och havet. Lyssna på tystnaden, vågornas skvalp och fåglarnas kvitter, utan stadens brus. Se hur ljuset speglar sig i växterna och vattnet. Känna mossans mjukhet och barkens strävhet under fingrarna. Äta någonting ute då allting smakar godare ute. Låta alla tankar flyga fritt.

”Hemester”

Att hämta energi i naturen är det många som gör nu. Många vill ha tips och jag läste även på gotaenergi.se om ”hemester-tips”. Dagsturer, vandringar och campingtips. Jag har själv inte bestämt mig vad jag ska göra under min semester (jag har ju sommarlov), men det blir nog en hel del naturupplevelser till både nya och gamla platser i närområdet. Har jag tur blir det kanske någon längre tripp också men det beror ju helt på läget.

Läsa

Att läsa är att resa, på sätt och vis. Att krypa upp i soffan med någon mysbelysning efter en lång dag utomhus med en bra bok. Eller lägga sig utomhus på en klippa under dagen och läsa en bra bok är en skön avkoppling. Jag läser ganska mycket olika böcker, men helst pocket då de är smidiga att ha med sig.

Umgås

Att umgås med människor som jag tycker om ger också energi. Den här biten är kanske lite svårare just nu. Men så länge vi är friska så går det ju att ses men man får tänka till lite extra. Sen är jag extremt tacksam att man kan koppla upp sig och umgås på distans, speciellt med kompisar som bor lite längre bort.

Ladda batterier

Det kan vara skönt att bara vara hemma lite också mellan mina stora och små äventyr. Då är det kamerorna som får ladda batterierna. Jag startar igång datorn, tankar över bilderna i datorn. Går igenom bildskörden, skriver ihop ett inlägg om min upplevelse och trycker på publicera. Då får jag ännu lite energi av alla era fina kommentarer, tack.

Hur tankar du energi? Har du några tips?

Inlägg skapade 321

12 svar på “Tanka energi

 1. Vilka härliga bilder, jag brukar lyssna på musik när jag laddar batterierna samt se på någon bra film och bara finnas till.

  1. Tack så jättemycket, Annika! 😀 Ja, lyssna på musik gillar jag också. Film gillar jag att se när jag är med kompisar, men har svårt att fokusera på film när jag är själv 😛

  1. Ja, jag skulle gå under om jag inte fick komma ut i naturen lite då och då 🙂 Kram

 2. Att vistas ute tycker jag också ger energi. Och gärna i skärgården eller i alla fall vid vatten. Men oftast är man ju inte direkt ensam. När vi hade egen båt var det så mycket enklare att hitta egna vikar och ankringsplatser där det inte var trångt.
  Men jag går också gärna längs vattnen i Stockholm och i de gamla miljöerna.
  Viktigt för mig är också både mina barnbarn och döttrar som jag nu träffar utomhus. Några få vänner träffar jag och det ger också energi. Men även vi ses utomhus.
  Att resa ger mig mycket energi men jag inser att i sommar blir det mest kortare resor men hoppas på en del vistelser i skärgården.
  Även böcker, lyssnar just nu mycket, ger mig energi. Och jag försöker att varje dag även nu göra saker jag tycker är roligt.
  Kram och tack för dina tips.

  1. Så kul att läsa om hur du tankar energi, känner igen mig en hel del. 😀 Ja, att vara i skärgården eller nära vatten är så rofyllt, jag kan sitta länge och bara titta på vatten, det är nästan hypnotiskt 😀 Kramar

  1. Ja, det fungerar för mig i alla fall, och för ganska många andra också tror jag 😀

 3. På senaste tiden har det mest blivit att sitta framför tvn för att ladda batterier, förut var det redigera bilder. Men sånt går lite i vågor ? Kram

  1. Jag har svårt att fokusera när jag sitter för länge vid TV:n, eller Planet Earth-serien fungerar 😛 Jomen, det går väl absolut i vågor, som mycket annat i livet 🙂 Kram

 4. Jag har precis haft min bloggpaus för att tanka energi. Jag har ätit god mat tillsammans med Calle, myst med mina älskade katter, varit på fotosafari i Rhododendrondalen, kokat egen rabarberchutney, tittat på serier och bara suttit i trädgården och lyssnat på fågelkvitter. Nu får jag en annan typ av energi genom bloggen för det är så roligt att kika in hos mina bloggvänner och jag blir så glad över alla fina kommentarer jag får. Stor kram fina du ???

  1. Så skönt det lät med lite bloggpaus. Låter som en riktigt härlig paus också med massor av fina stunder 😀 Men kul att du är tillbaka och att du får energi av bloggandet igen, fina kommentarer är verkligen värmande 😀 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen