Viggeby efter jobbet

Tillbakablick till 22 maj 2018

Den biologiska mångfaldens dag

Den 22 maj är det den biologiska mångfaldens dag. För två år sedan var det en tisdag och solen sken. Jag och Jonas tog då min bil efter jobbet och körde till Viggeby naturreservat som ligger utanför Linköping. Det gjorde vi väl inte för att det var den biologiska mångfaldens dag, det slumpade bara sig så väldigt passande.

Strax efter fem parkerade jag bilen vid Viggebys östra parkeringsplats och började gå längs med Viggebyleden.

Kaffepaus

Jonas lånade min ena systemkamera så jag var inte ensam om att fota lite på vägen vilket var kul. Vi promenerade en stund och sedan kom vi upp på en höjd. Där drack vi kaffe i solen till en fin utsikt över en sjö.

Myggmat och badplats

Efter vår kaffepaus vandrade vi vidare ner för höjden och längs med vattnet. Vi gick i skogen och blev lite uppätna av mygg. Passerade en badplats men det blev inget dopp, dels för att det var väldigt tidigt på säsongen och dels för att vi inte hade med oss badkläder.

Böljande landskap

Sedan svängde vi av från Viggebyleden och tog en bit av Östgötaleden tillbaka till parkeringen där vi hade bilen. Vi gick i ett böljande haglandskap.

Ko-mpisar

När vi kom tillbaka till parkeringen upptäckte vi fyra kossor i kvällssolen. De kom nyfiket fram och hälsade på oss. Jag var så nöjd med att träffa nya ko-mpisar. Efter tre timmar ute var vi nöjda med vår lilla utflykt och körde tillbaka mot Linköping. Jag släppte av Jonas hemma hos honom och sen körde jag hem till mig.

Den biologiska mångfaldens dag 2020

Imorgon är det dags för den biologiska mångfaldens dag år 2020. Jag får se om det blir en utflykt för mig efter jobbet igen då. Jag tror inte att jag gjorde något sånt förra året. Brukar du hitta på något speciellt då?

Inlägg skapade 320

43 svar på “Viggeby efter jobbet

 1. Jag har aldrig firat den, tror inte jag vetat att den riktigt fanns 🙂 Men det är roligt! Vackra kokompisar och värt ibland att mata myggen för att få lite skogsljud <3

  1. Jag har väl egentligen inte firat den, men det är kul att uppmärksamma lite då den biologiska mångfalden är viktig. 🙂 Det var verkligen en underbar utflykt och ko-kompisarna var så härliga! 😀

 2. Lät som en riktigt härlig dag för två år sedan! Mysigt även att träffa på kor när man är ute på sin vandring 😀 jag firar själv aldrig dagen, aldrig tänkt att den dagen existerade, men säkert hittat på något roligt under denna dag i alla fall. Som nu då jag ska åka till Stockholm och få umgås med min familj 😀

  1. Det var verkligen en toppenbra kväll! 😀 Kossorna var pricken över i:et 😀 Jag känner mig väl inte tvungen att fira den, men tycker att det är viktigt med den biologiska mångfalden. Vi hade säkert åkt ut även om det inte hade varit den dagen 😛 Mysigt att åka hit till Stockholm och hänga med familjen 😀 Kram

  1. Ja det var en jättemysig kväll! 😀 Kossor är verkligen fina djur! 😀 Tusen tack, kul att du gillar bilderna 😀 Kram

 3. Åh vad fina bilder! Speciellt dom på kossorna, hur härliga som helst ju ? det är så kul med foton så vi kan se tillbaka och minnas extra mycket ❤️

  1. Tack så jättemycket Hilma! Kul att du gillar bilderna 😀 Kossorna var verkligen jättecharmiga 😀 Håller verkligen med om att det är kul att ha bilder att se tillbaka på 😀 Kram

 4. Ska jag vara helt ärlig hade jag inte en aning om att dagen fanns så speciellt tydligt kan den inte marknadsföras. En härlig tillbakablick i alla fall och fina bilder på kossorna 😀

  Kram

  1. Vet inte hur länge den har funnits, tror jag fick reda på den för två år sen. Jag ser den uppmärksammas i sociala medier av olika nationalparker och natursidor, men det kan vara för att jag vet om den som man lägger märke till den marknadsföringen. 🙂
   Kul att du gillar tillbakablicken och bilderna på kossorna, de var så söta 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket, Evelina! 😀 Vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀

  1. Tusen tack, Pauline! 😀 Kul att du gillar bilderna och javisst är kossor söta 😀

  1. Ja, jag är så nöjd med kobilderna! 😀 De var schyssta fotomodeller där i kvällsljuset 😀 Kram

 5. Alltså bilderna på kossorna är ju goals!!!! Älskar kossor. Ska genast springa och se om kossorna i min närhet vill ställa upp på bilder haha! 😀 Kram

  1. Ja, de blev verkligen underbara! Kossor är verkligen fina djur! 😀 Hoppas du hittar några i närheten av dig! Kram 😀

 6. Har själv bott i Östergötland men inte varit i Viggeby. Vilka fina vidder och grönska. Synd att ni saknade badkläder. Mysigt att kunna fika i det fria och få besök av dina KO – mpisar=)
  Trevlig lördag<3

  1. Det är verkligen ett fint naturreservat! 🙂 Det kanske hade varit lite för kallt i vattnet för ett dopp i alla fall 😉 Det är så mysigt att fika i naturen och kossorna var bara för underbara! 😀 Tusen tack! Kram

  1. Tack så jättemycket! Jag blev också nöjd med kobilderna 😀 Underbara modeller i härligt kvällsljus! 😀

  1. Ja det var verkligen ett fint naturreservat och kossorna var så fina 😀 Tusen tack, kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Ja, jag älskar närheten till vattnet, det är ju så rofyllt att sitta vid vattnet och bara vara 😀 Kram

 7. Men så gulliga kossor! Jag ville fota dem som finns i naturreservatet bakom min lägenhet häromdagen men det var så många kids som ville kika på korna så jag bestämde mig för att inte trängas… 🙂

  1. Javisst var de söta 😀 Du får gå dit igen när kidsen inte är där 😉 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen