En solig dag på Huvudskär

En tillbakablick till 10 juli 2018

Resan till Huvudskär

På sommaren går det reguljära båtar till Huvudskär tre gånger i veckan. Jag skulle åka ut med en kompis till Huvudskär en tisdag i början av juli, men på grund av pendeltågsstrul så missade jag bussen till båten. Därför fick jag göra ett nytt försök veckan efter, den gången själv. Det var väldigt mycket folk på båten och jag träffade en person som jag satt och pratade med nästan hela resan ut, vilket var trevligt. Så äntligen kom jag fram till Ålandsskär (en av öarna i ögruppen). När jag steg i land på ön så stod en kvinna från Skärgårdsstiftelsen där och berättade lite om ön, om att de flesta husen var privatägda och att man skulle visa hänsyn. 

En skärgårdsidyll

Det var verkligen en skärgårdsidyll. Små röda hus med vita knutar. Blått vatten och vackra klippor. Jag började med att gå på stigen upp till fyren. Där fotade jag lite av utsikten och sedan promenerade jag vidare och fotade bland klipporna. Jag ville fota bilder på klippor och vatten utan människor, vilket var lite svårt i början för det var ganska mycket människor. Så det fick bli några bilder med människor på också, vilket blev bra men inte som jag först hade tänkt.

Ensliga klippor

Trots att det var mycket människor på ön den dagen så fick jag mina bilder på mer ensliga klippor. Ön var kuperad så man fick mycket enskildhet också. Mycket fotade i grodperspektiv och med hällkar eller småvikar i förgrunden och sedan ut mot öppet hav.

En annan del av ön

Det som var lite häftigt med ön var att det inte bara var de här kala klipporna som är lite typiskt ytterskärgården. Det fanns även växter och buskage. När jag vandrade förbi det så fotade jag med växterna i förgrunden. Det är ju bra att ha något i förgrunden då det skapar ett mer djup i bilden, man får en vision om var man som betraktare står någonstans.

Foto och livsnjuta

Det blev inte bara en massa fotograferande för mig den här dagen. Jag passade på att bara vara också. Njuta av den härliga sommardagen och av lugnet som infinner sig när man hör vågorna klucka mot klipporna. Jag hade också med mig en bok som jag satte mig och läste vid ett tillfälle.

Mot fastlandet igen

Efter ungefär fem timmar på ön begav jag mig mot båten igen. Jag satt vid bryggan och väntade ett tag. Hellre det än att missa båten eftersom nästa båt mot fastlandet skulle gå först tre dagar senare. Egentligen skulle jag inte ha något emot att stanna där i några dagar, men jag hade inte med mig tillräckligt med saker och jag skulle inte ha någonstans att sova. Så båten mot fastlandet var bästa alternativet. Efter en helt underbar dag på en skärgårdsö begav jag mig alltså tillbaka mot fastlandet.

Film från dagen

Jag filmade även lite när jag var på Huvudskär, och såhär blev den filmen.

Inlägg skapade 323

16 svar på “En solig dag på Huvudskär

 1. Låter som en mysig tripp! Super vackra bilder även 😀 låter även himla trevligt att läsa en bok och slappna av i denna miljön!
  Förstår att du inte ville vara sen till båten ifall att man missar den haha ^^,

  1. Det var en härlig tur! 😀 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Sitta ute och läsa är verkligen härligt till vågskvalpet! 😀 Ja, missa båten vill man inte göra, trots att det är en väldigt fin plats att fastna på i så fall 😉

  1. Skärgården är verkligen fin med allt vatten 😀 Jag vill också bo nära vatten, det är så rofyllt! 😀

  1. Tack, skärgården är verkligen underbar! Helt klart värt ett eller flera besök! 😀 Jag ser sällan ormar när jag är ute tyvärr! 🙁

  1. Det var en helt magisk utflykt, så skön! 😀 Vädret var också superhärligt! 😀 Kul att du gillar bilderna! 😀 Kram

  1. Vi får åka dit i sommar! 😀 Hoppas det är fint väder den dagen vi åker dit 😀

 2. Så magiskt vackert det ser ut! Jag älskar små röda stugor med vita knutar och fyrar är min passion! Ärligt talat så skulle jag helst av allt vilja flytta ut till en ö mitt i skärgården och bo i en fyr ? Hoppas du får en riktigt fin tisdag vännen! Stor kram ?

  1. Det är verkligen en skärgårdsidyll där ute 😀 Älskar också den miljön! 😀 Ha det jättefint du också! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen