Solig vårfrukost

Den biologiska mångfaldens dag, 22 maj. Det var dagen efter mitt Ornö-äventyr med Amanda. Så jag var lite trött i kroppen. Men solen sken och jag kände att jag ville passa på att komma ut lite innan det blev jättemycket folk ute i naturen. En kortare tur skulle det bli. På vägen till parkeringen gick jag förbi en liten björktrastbebis som satt i solen, så söt.

Trånsundsskogens naturreservat

Klockan åtta parkerar jag bilen vid Trångsundsskogens naturreservat i Huddinge för första gången. Jag tänkte att jag skulle gå den södra slingan som är 2,7 km. Morgonsolen sken när jag gick in i naturreservatet, först på en asfalterad väg.

Skogsstigar

Efter en liten bit svängde slingan in i skogen. Jag promenerade på bredare skogsstigar. Några fåglar kvittrade en bit bort och några humlor surrade i blåbärsriset, annars var allt tyst.

Glitter i sjön

Jag svängde av från slingan och såg vattnet i Drevviken glittra mellan trädstammarna. Jag började bli sugen på frukost så jag klättrade ner vid en brant och satte mig på en klippa vid vattnet i solen. Hällde upp lite kaffe och åt lite yoghurt. Sen satt jag där ett bra tag och bara tittade på vattnet. Njöt av tillvaron.

Följa vattnet

Därefter gick jag upp mot slingan igen. Följde den en bit och vek av igen ner mot vattnet för att fota igen i ett lägre perspektiv.

Utsiktsplats

Längs med slingan passerar man även en utmärkt utsiktsplats med utsikt över Drevviken. Jag tog några bilder där också innan jag vandrade vidare.

Vårgröna stigar

Sedan fortsatte jag slingan neråt igen på vårgröna stigar. Det var så rofyllt att bara vandra omkring där. Helt själv i naturen.

Slingan

Förmodligen blev min vandring runt 3 km. Väldigt lagom för dagen då jag var trött i kroppen efter Ornö-äventyret dagen innan. Nästa gång kanske jag testar att gå både norra och södra slingan, som är ungefär 5 km tillsammans. Vill man gå en kortare slinga nära naturen kan jag varmt rekommendera den södra slingan. En annan tanke är att de naturreservat i Huddinge kommun som jag har besökt har väldigt fint uppmärkta slingor. Toppenbra!

Jag var väldigt nöjd med min lilla morgontur. Ett perfekt sätt att starta igång dagen på. Två timmar efter påbörjad tur var jag tillbaka till bilen och körde hemåt (via blomaffären).

Inlägg skapade 327

24 svar på “Solig vårfrukost

  1. Det var en väldigt lagom utflykt för just den dagen och det var fin natur 😀 Sverige är verkligen fantastiskt! 😀

  1. Ja, jag gillar det och så kul att upptäcka nya små platser runt omkring där man bor 😀

  1. Javisst var den söt 😀 Promenaden var verkligen jättehärlig, så bra start på dagen 😀 Kram

 1. Vad vackert , det är något speciellt med vatten 🙂
  Underbara bilder och vilken söt liten fågel 🙂

  Kram

  1. Ja, jag älskar platser vid vattnet, så rofyllt och meditativt 😀 Tusen tack, kul att du gillar bilderna 😀 Kram

  1. Tack så jättemycket Yasmine, vad glad jag blir av din kommentar och över att du gillar bilderna 😀 Utflykten var verkligen en bra start på dagen 😀 Kram

 2. Roligt att du besökt Trångsundsskogen! Gick på Trångsundsskolan när jag var 15-16 år 🙂 det var väldigt mysigt att besöka Trångsundsskogen när man hade utflykter eller längre raster 😀

  1. Vad kul att du varit där en hel del, förstår att det var mysigt att gå dit på raster och göra utflykter dit 😀 Jag gillade verkligen det naturreservatet 😀

  1. Ja, det blev verkligen en bra start på dagen 😀 Jag vill också göra mer sånt här, tänker att det blir lite mer när jag har sommarlov nu 😀

  1. Ja, tänk att bo där i en liten stuga, det hade varit mysigt 😀 Verkligen fin natur så nära staden 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen