Fullt med påsk i Dalsland

Lång resväg

På skärtorsdagen plockade Emil (och Valter) upp mig från jobbet i stan. Sen åkte vi vidare mot Enköping för att plocka upp hans son. Därefter fortsatte resan ner mot Dalsland. Det tog ganska lång tid då vi även stannade och åt middag på vägen. Men barnen var duktiga i bilen. Valter sov sista stunden. Vi kom fram runt niotiden. Då fick vi lite kvällsmål hos barnens farmor innan vi gick och lade oss alla fyra.

Påskpyssel

På fredagen vaknade vi alla tidigt, mest för att Valter har en morgonpigg period. Men det blev en lugn och mysig dag på gården. En del utomhustid. Sen påskpysslade vi inne hos barnens kusiner. Det var väldigt mysigt.

Äggjakt, påskmiddag och påskbrasa

Lördagen bjöd också på fint väder. Emil, jag och barnen tog familjebilder/gravidbilder. Dels på alla fyra, dels på Emil, Valter och mig, dels på bara mig och Emil. Emils ena brorsa hjälpte till att trycka på kameran som jag ställt upp på stativ. Därefter blev det lite röjning av grenar för att lägga på den blivande påskbrasan. Jag fotade lite natur. På eftermiddagen blev det äggjakt för de större barnen. Emils snart femåring hittade sitt ägg under verandan på huset. Vi hann även med lite födelsedagsfirande för Valter som fyllde ett några dagar senare. Därefter blev det påskmiddag inne hos Emils ena brorsa innan det var dags att tända påskbrasan (som aldrig riktigt tog sig då det var för blött). En väldigt mysig och fullspäckad dag.

Hemfärd

På påskdagen var det dags för hemfärd. Vi åkte efter frukost. Kom fram på eftermiddagen till Strängnäs där vi lämnade av Emils son. Sen åkte vi vidare hem till oss. Nöjda men lite trötta efter helgen. Det var skönt att vi hade en till ledig dag hemma efteråt. Men mer om den dagen i nästa inlägg…

Inlägg skapade 323

Ett svar på “Fullt med påsk i Dalsland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen