Snöigt vid slottet

Sista torsdagen på mitt jullov körde jag till Ulriksdals slott i snövädret. Väl framme parkerade jag på en tom parkering. Sedan gick jag och mötte upp min gamla gymnasiekompis Therese och hennes fyramånaders bebis, som hade parkerat på en parkering närmre Ulriksdals trädgårdscafé.

Snöigt slott

Vi bestämde oss för att först ta en promenad i slottsparken innan vi skulle luncha vid Ulriksdals trädgårdscafé. Stora flingor dansade ner från himlen och det var väldigt mysigt att strosa omkring där. Tittade på bland annat det fina gula slottet och på slottskapellet.

Slottsträdgården

Efter vår snöiga promenad gick vi in i Ulriksdals slottsträdgård där de bland annat säljer växter och har ett café. Vi åt lunch och sedan blev det en citronmarängpaj till efterrätt. Jag fick även med mig två nya växter hem, ett palettblad och sen en annan som jag inte vet vad det var (som var svår och inte alls trivdes hemma hos mig).

Hemåt

Det var första gången jag var där, men det lär bli fler besök. Det blev verkligen en härlig dag med ett mysigt sällskap så jag var nöjd när jag brummade genom Stockholm hem till södra sidan igen.

Inlägg skapade 323

38 svar på “Snöigt vid slottet

 1. Vilka fina bilder det blev och det låter som ett trevligt café. Här är det mycket snö och för tillfället är det -10°C ute men det är klart väder. Kanske gör jag en tur med kameran sen. -Bra inlägg som vanligt!

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var ett väldigt fint café som hade coronaanpassat jättebra 😀 Mysigt att du också har snö, det är så fint! 😀 Hoppas du kom ut med kameran! 😀 Tusen tack för din kommentar, det gör mig så glad att du tar dig tid att kommentera och att du gillar inläggen jag gör 🙂

 2. Underbara vinterbilder!
  Ser trevlig och gott ut på matstället också.
  Tänk så fritt ni kan leva i Sverige. Här i Wales får vi inte åka någonstans och alla pubar, caféer m m är stängda.
  Skön söndag!

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var verkligen mumsigt att äta där på det stället 🙂 De hade corona-anpassat bra med tydliga avgränsningar och mycket handsprit. 🙂 Jag tycker att det är bra att man har öppet så mycket som går, det är så svårt för många ekonomiskt annars (eller trots det också). Ha det fint!

  2. Underbara foton det är längesedan jag var på Ullrikdals slott.. Men jag har bara gått runt där sommartid.. Nu i helgen hamnade jag på Waldemarsudde första gången jag var där vintertid också.. 😊 👍

    1. Tack så jättemycket! 😀 Det var verkligen en mysig utflykt med sällskap och allt. Ja, det var väldigt likt det slottet i Finspång, jag tror att de är byggda ungefär samtidigt på 1600-talet 🙂 Ha en fin kväll du också! 🙂

   1. Tusen tack, Nicki! 😀 Jag hade aldrig varit där förut så det var kul att se det, vill åka dit sommartid också 🙂 Kul, jag har varit vid Waldemarsudde vintertid för några år sedan 😀 Det är bra fint där också 🙂

  1. Ja, det är kul att besöka olika slott, det är ofta så fina byggnader och har ofta fina tillhörande omgivningar 🙂 Kram

 3. Vilken härlig utflykt ni kom ut på. Både slottet och den kringliggande naturen blev väldigt vackert i vinterskrud. Vilken god och tilltalande lunch dessutom. Den pajen säger jag bara…

  Ha en härlig dag!

  1. Ja, det var verkligen fint att åka dit och så kul att få umgås med min gamla gymnasiekompis 🙂 Och så mysigt med snön som föll 🙂 Lunchen och pajen var riktigt mumsiga! 😀 Ha det fint du också! 🙂

  1. Ja, det var väldigt mysigt! 😀 Besök det om du har vägarna förbi, det var väldigt fint. Jag gillar också att promenera runt och se olika slott och dess omgivningar 🙂

 4. Hej Annie
  Jag kände inte Ulriksdals slottet som är vackert. Jag gillar naturligtvis dina bilder. Det är synt att solen inte sken. Klart är vi inte väderens mästare. Det finns dock en mystisk atmosfär som är inte obehaglig. Vi kan föreställa oss många saker.
  Ni har tur : ni kan äta i ett café. I Frankrike är allt stängt (restaurangen, caféer). Dessutom har vi utegångsförbudet klo 18 . Vi kan inte gå ut. Detta åtgärder är riktigt smärtsam. Det är en olycksbådande atmosfär i gatorna av franska städerna.
  Var rädda om dig
  Kram
  Erik

  1. Hej Erik!
   Tusen tack, vad kul att du gillar bilderna den här gången också 😀 Jag tycker att det var väldigt fint utan solen och när snön föll. Slottet lyste upp fint då 🙂
   Ja, det är skönt att vi kan röra oss relativt fritt och äta ute. Även om man absolut måste tänka på att hålla avstånd och inte ta några onödiga risker. Jag är glad att jag har bil så jag kan ta mig runt till olika naturreservat och så. Ta hand om dig! Kram

  1. Det var verkligen en härlig dag! 😀 Älskar att det snöade när vi promenerade runt slottet 🙂

 5. Här vid Ulriksdal är det så fint! Och du har verkligen fångat stämningen och miljön på bilderna. Jättefina! Jag har förr tagit några vändor hit varje år och alla årstider, men tyvärr inte under 2020. Och på våren har jag då och då köpt växter här. Kommer du tillbaka kan jag rekommendera brunchen som jag testat några gånger i Ulriksdals Trädgårdscafé.
  Stort tack för besöket här.

  1. Ja, det är verkligen fint där, åker gärna tillbaka någon annan årstid 🙂 Tack så jättemycket, vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀 Det kanske får bli en brunch där då, och lite fler växter. Så fint! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen