Snö och solsken

Sista helgen i januari åkte jag ner till Linköping för ett fotojobb (en gravidfotografering). Jag passade även på att bo hos mina kompisar och åkte pulka med dem på lördagskvällen. På söndagen när jag åkte hemåt igen så tittade jag ut på det gnistrande vita landskapet som susade förbi och kände att jag bara måste ut i skogen när jag kom hem.

Mot spåret

När jag kom hem så bytte jag om till friluftskläder, tog fram kameran och packade med mig macroobjektivet. Sen gick jag ut mot elljusspåret. Solen lyste in mellan grenarna och tystnaden omfamnade mig.

När solen lyser genom snötunga grenar

Bland det vackraste som finns är när solen lyser genom de snötunga grangrenarna. Det blir en så fin lyster i barren. Jag finner egentligen inga ord så jag får låta bilderna tala för sig.

Närbilder och blåa skuggor

Efter en stund kom jag fram till ett vattendrag som rinner från sjön. Där var det skugga på ena sidan och sol på andra, vilket gör det lite knepigt att fota, då vitbalansen kan bli svår att få till snyggt. Skuggorna är så blå. Men det var otroligt fint så jag gjorde ett försök trots kontrasterna. På den platsen fanns det även snö och frost som fångats i spindelnät. Jag bytte till mitt macroobjektiv och fotade lite närbilder på det. Jag fotade även lite närbilder på gräset.

Skogssjön

Sen gick jag till sjön och slog mig ner på en klippa i solen. Där satt jag en stund och njöt av tillvaron.

Hemåt mot nästa promenad

En kompis hörde av sig och frågade om jag ville ta en promenad med henne. Jag vände tillbaka nöjd med min lilla runda, tog några bilder på vägen tillbaka. Sen mötte jag upp min kompis och vi tog en promenad i villaområdet i närheten av mig, men då utan kamera (och mobil för batteriet hade dött i kylan).

Inlägg skapade 327

38 svar på “Snö och solsken

  1. Tack så jättemycket, Lena! 😀 Det var härligt att vi fick lite vinter här runt Stockholmsområdet 😀 Ha det bra du också 😀

  1. Ja, det var riktigt kul 😀 Det som var extra kul var att träffa paret igen, det var deras tredje graviditet som jag förevigade. Det var också kul att få träffa barnen från de två tidigare graviditeterna 😀
   Tack så jättemycket 😀

 1. Fina bilder som alltid 🙂
  Det är verkligen fridfullt och härligt i skogen. Tystnaden är skön.
  Ha en fortsatt glad alla hjärtans dag <3

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, snön ger en helt annan tystnad i skogen också. Det blev en väldigt fin och mysig promenad och snön glittrade verkligen i solen. 🙂 Ha det fortsatt bra du också! Kram 🙂

 2. Det verkar som att hela Sverige ligger under ett snötäcke nu. Vackert som bara den, men snart får det vara slut på det så att Fröken Vår kan förbereda det som ska komma ganska snart!

  1. Ja, det var verkligen fint att det kom en liten riktig vinter till hela Sverige 🙂 Nu är det dock borta här i Stockholmsområdet. Lite synd men det är fint med våren också 🙂

  1. Tack så jättemycket, Annika! 😀 Javisst är det magiskt med snölandskap 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det var verkligen en härlig eftermiddag i skogen! 😀 Och det var väldigt kul i Linköping också, både att träffa mina kompisar och att fotografera. Det var parets tredje graviditet som jag fotade så det var kul att se de två första barnen utanför magen också 🙂

  1. Nu har snön smält undan här. Men det var fint när den låg här. Hoppas att ni också fick lite snö med sol 🙂 Det är fint med våren också 🙂

 3. Hej Annie
  Som vanligt är dina bilder alltid så vacker. Dessutom skiner solen och himlen är blå. Jag gillar sådana foton särkilt med grenar med snö och is.
  Solen skiner också hemma och temperaturen har ökat. För en vecka sedan hade vi is på gatan och i trädgården. Vi kunne inte gå ut.
  Var rädda om dig !
  Kram
  Erik

  1. Hej Erik, tack så jättemycket! 😀 Det är verkligen vackert med snön som glittrar i solljuset 😀 Nu har vi fått varmare här igen så snön är borta. Var rädd om dig du också! Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja, det är verkligen underbart med snö och solsken 😀

 4. Väldigt vackra bilder och jag uppskattar verkligen att via bilderna i din blogg hänga med ut i skogen öfr själv kan jag inte just nu ta några längre turer och skogen är knepig att gå i för mig. Men det kan komma andra tider.
  Kram

  1. Tack så jättemycket! 😀 Jag blir så glad av att du tar dig tid att kommentera och att du uppskattar mina inlägg och bilder, det värmer! 😀 Hoppas du kan komma ut i skogen snart! Ta hand om dig! 🙂 Kram

 5. Älskar när snön ligger på granarna och ”solen lyser genom snötyngda granar” som du skriver. Otroligt vackert! Och dina fotografier är som alltid helt underbara!
  Ta väl hand om dig!
  Kram Christina

  1. Ja, det är ett så fint ljus när solen lyser genom snötunga grangrenar 🙂 Tack så jättemycket, jag blir så glad över att du gillar bilderna! 😀 Ta hand om dig du också! 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen