Konst vid kust

En solig lördag i januari åkte vi ut på Värmdö för att besöka Artipelag då vi var sugna på att se något annat än bara natur (även om det är väldigt fint också). Museet invändigt är stängt nu p.g.a. corona, men de har fortfarande sin ”Skulptur i natur” öppen. Då kan man se olika skulpturer i området. De har även ett utecafé öppet, men där åt vi inte.

Sjörundan

Vi parkerade bilen och valde en av stigarna som kallades ”Sjörundan”. Där gick vi på stigarna och såg en av de skulpturer jag sett mest när jag sett bilder från Artipelag. En människa som sitter och blickar ut över Baggensfjärden.

Strandpromenaden

När vi gått klart Sjörundan följde vi Strandpromenaden som går precis vid vattnet. Det är träspänger som man får gå på. Väldigt mysigt och fint.

Huvudkontorsslingan

Därefter svängde vi av på Huvudkontorsslingan. Tydligen var det på bänkarna vid vattnet, som finns vid den slingan, som grundarna av Artipelag satt och planerade för bygget. Alltså ”huvudkontoret” innan huvudkontoret byggdes. På en klippa i närheten där slog vi oss ner och njöt av vårt medhavda kaffe och kladdkaka (som jag bakat kvällen innan). Där satt vi i solen och blickade ut över Baggensfjärden och hade det väldigt bra.

Skogsrundan

Vi fortsatte sedan vår promenad längs med Skogsrundan. Där tog jag av mig min fleecetröja som jag satte på mig när vi fikade. Då blev jag smygfotad med min kamera, så jag kan bjuda på två bilder på mig här.

Huvudbyggnaden

Efter en stund kom vi tillbaka till parkeringarna. Då svängde vi av upp mot huvudbyggnaden. Tittade på den och på skulpturerna däromkring. Det började också bli mer och mer folk. Kön till utecaféet var ganska lång, men folk höll avstånd. Det såg väldigt mysigt ut där, men vi valde att inte fika där den här gången.

Välkommen åter

Den här bilden tog jag mitt under utflykten, när vi gick Strandpromenaden, men jag ville att den skulle avsluta det här inlägget för det passar så bra. Vi åkte hemåt och var nöjda med vår soliga halvdagsutflykt.

Inlägg skapade 323

14 svar på “Konst vid kust

 1. Vad roligt att komma hit nu. Har varit här en del tidigare men då har museet varit öppet så det har då inte blivit så mycket fokus på skulpturerna i parken. Och vi har bara gått ”Sjörundan” och Strandpromenaden” så nu fick jag se mer. Härliga bilder från en fin promenad. Kan tänka mig att det blev en fin dag här vi Baggensfjärden.
  Önskar dig en fin helg.

  1. Jag har inte varit där när museet varit öppet, får väl bli en annan gång 🙂 Det var inte så bara att gå de slingorna 🙂 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 🙂 Det var en väldigt härlig dag! Hoppas du också haft en fin helg! 🙂

  1. Ja, det var en mysig liten utflykt. 🙂 Skulpturerna smälter verkligen fint in i omgivningen vilket jag också tycker är bra 🙂 Kram

  1. Det var jättefint att strosa omkring där 🙂 Kan rekommendera det, speciellt om du gillar skulpturerna 🙂 Tusen tack, kul att du gillar bilderna 🙂

  1. Det var verkligen en härlig utflykt och kul att se de olika skulpturerna 😀 Kram

 2. Vilket häftigt ställe och vackra skulpturer, jag hade inte hört talas om detta innan men jag kände igen den skulpturen som föreställer en människa som tittar ut över vattnet. Bra inlägg i bild och text som ger en bra uppfattning om denna plats.

  1. Det är verkligen ett fint ställe 😀 Ja, den skulpturen figurerar en hel del på bilder så kan tänka mig att du känner igen den, den är jättefin 🙂 Tack så jättemycket, blir så glad över att du tar dig tid att kommentera och att du gillar inlägget och mina bilder 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen