När häggen blommade

En fredag efter lärarjobbet, när häggen blommade, tog jag tunnelbanan till Åkeshov för att tanka lite energi, och för att fota bilder till ett samarbete.

Vägen på vattnet

Någon vecka innan hade en kollega lagt upp en bild på sin Instagram. Det var en spång som gick genom skogen väldigt nära vattenytan. Det såg otroligt fint ut och jag ville besöka den platsen. Insåg att den låg ett stenkast från Åkeshovs station. När jag ändå hade tänkt besöka Judarskogens naturreservat som också ligger där (fast på andra sidan tunnelbanespåren) så passade jag på att ta båda samma dag.

Först promenerade jag mot Kyrksjölötens naturreservat, den första biten var genom villa- och radhusområden. Därefter kom jag in på små grusvägar kantade med blommande hägg. Till sist kom jag fram till spången vid vattnet på nordvästra sidan av Kyrksjön. Det var så rofyllt och idylliskt. Fåglarna kvittrade, häggen doftade och en nyfiken ekorre satt vid sidan av och iakttog mig (eller jag iakttog den också).

Judarskogens naturreservat

När jag promenerat fram och tillbaka på träspången vid vattnet så gick jag tillbaka, förbi, Åkeshov station. Jag passerade Åkeshov slott och gick sedan in i Judarskogens naturreservat. Ett fint naturreservat. Jag promenerade till sjön Judarn som ligger mitt i naturreservatet. Gick i skogen en bit längs med sjön innan jag vände tillbaka och åkte in till stan igen. Det är verkligen fint att Stockholm har många fina naturreservat runt omkring.

Inlägg skapade 323

18 svar på “När häggen blommade

  1. Sverige är så vackert på sommaren. Man behöver verkligen inte åka långt för att hitta smultronställen. Fina bilder.

  2. Åh så fint!
    Det finns så himla många ställen runt omrking oss som är supervackra, men som man aldrig tänker på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen