Blå, blå himlar och hav

I höstas åkte jag till Knappelskär på ett tältäventyr (den gången med Amanda). I början av februari åkte jag dit igen och den gången var det ett snöigt vinterlandskap och blå, blå himlar och hav. Det var fantastiskt fint och det blev en del bilder som fastnade på minneskortet.

Strandpromenaden

Vi parkerade bilen längs med Strandpromenaden utanför Nynäshamn. Vi gick längs med den enkelriktade vägen mot Lövhagens naturreservat. Den vägen är fin oavsett, den känns lite exotisk. Det var fantastiskt fint med orörd snö på klipporna. Blå himmel och klarblått hav. Solen sken. Det går inte att beskriva hur fantastiskt fint det var att gå där.

Lövhagens naturreservat

När vi gått på Strandpromenaden kom vi fram till Lövhagens naturreservat. Caféet och vandrarhemmet lyste rött där det låg inbäddat i snön precis vid ingången till naturreservatet. Däremot var caféet stängt när vi var där, det ska vad jag läst vara öppet lite under helgerna. Då kan jag rekommendera att gå dit för våfflorna jag åt där i höstas var mumsiga.

Knappelskär

När vi gått på snöiga smala grusvägar kom vi fram till Knappelskär. En halvö som jag verkligen förälskade mig i när jag var där sist. Och det var fortfarande vackert, om inte vackrare nu i snön.

Kaffepaus

På en klippa ute på Knappelskär slog vi oss ner för att fika. Termoskaffe och hembakade kanelbullar som smakade extragott med den utsikten. Jag tyckte dock att det var lite läskigt att gå ut på klipporna där för jag vet att det är ganska stenigt och håligt på sina håll. Men det gick bra, vi var ju två och försiktiga.

Lite mer foto

Efter kaffepausen strosade vi tillbaka. Jag fotade lite till på Knappelskär innan vi lämnade halvön.

Snöklätt landskap

Vi fortsatte vår vandring i Lövhagens naturreservat och strosade fram i det snöklädda landskapet. Så tyst och rofyllt. Förutom att jag mot slutet av vandringen blev nerknuffad i en snödriva, men det var bara roligt.

Fantastiska vyer

Till slut gick vi Strandpromenaden tillbaka till bilen. Återigen njöt vi av de fantastiska vyerna som den vägen bjöd på. Väldigt nöjda med dagens utflykt satte vi oss i bilen och körde hemåt igen.

Inlägg skapade 327

17 svar på “Blå, blå himlar och hav

 1. Åh så fint att får se Knappelskär i vinterskrud, har bara varit där på sommaren. Jag vill passa på och säga att jag uppskattar din blogg så mycket. Tack för att du bjussar på dina vackra bilder och tipsar om vackra platser att besöka.

  1. Det är verkligen fint där på vintern också 😀 Magisk plats 😀 Tusen tack, vad glad jag blir över att du tar dig tid att kommentera och att du gillar min blogg!!! 😀

 2. Härlig vinterdag, det blev ju trots allt vinter i år men jag tror att den är på väg att försvinna nu för denna gång. Den här helgen har det var riktigt milt ute. Fantastiskt fina bilder du visar!

  1. Det var verkligen en härlig dag! 😀 Jag är så glad att det blev lite vinter häromkring trots allt, även om den var lite för kort 🙂 Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna 😀

  1. Tack så jättemycket, Lollo! 😀 Det var verkligen som att gå runt i ett sagolandskap den dagen 😀

  1. Tusen tack Emma 😀 Ja, vi har inte så mycket vinter kvar här i Stockholm heller, förutom lite slaskig snö som kom för någon dag sen 😛

  1. Tack så jättemycket, Lena! 😀 Javisst är det magiskt fina kontraster 😀 Ha det bra du också 😀

  1. Tusen tack! 😀 Ja, det är verkligen kul att se hur olika platser kan se ut i olika årstider 😀

  1. Det är verkligen ett jättefint ställe 😀 Isflaken var riktigt fina den dagen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen