Höjdpunkter 2021 – del 1

Det har hänt otroligt mycket saker i mitt liv det här året. Trots corona så har jag mått oförskämt bra. Jag har fått lära känna en hel del nya människor. Jag har även fått se otroligt mycket av Sverige och gjort många större och mindre utflykter. Det största är kanske att jag blev sambo och har någon som i princip alltid vill hänga med på saker. Det har varit svårt att välja ut höjdpunkter då det har varit så mycket som har varit bra. Men här är några av mina höjdpunkter från 2021.

Nyår

1 januari 2021

Efter en trerättersmiddag hemma firade jag in nyåret i en lägenhet i en söderort med några av min då blivande sambos vänner. Året inleddes därmed med en nyårspuss på balkongen samtidigt som fyrverkerierna sprakade loss på himlen. Det var en fin start på året. Sen åkte vi hem till mig. Till frukost på nyårsdagen gräddade han våfflor till mig och sen hade vi en riktigt härlig långfrukost.

Linköpingsvisit

29-31 januari 2021

Sista helgen i januari åkte jag till Linköping för ett fotojobb. Då passade jag på att bo hemma hos några av mina närmsta kompisar. Vi åt goda middagar och åkte pulka(sopsäck) i mörkret.

Blev med sambo

Januari 2021

I januari flyttade han in, på riktigt, den där Emil. Då kom hans namn upp på min lägenhetsdörr. Det är första gången som jag bor med någon (förutom med min familj när jag växte upp). Hittills har det flutit på väldigt bra och vi har oftast väldigt kul ihop och vi skrattar mycket med varandra och åt varandra. Det känns så naturligt och bra.

Riktig vinter

Februari 2021

Det kom en riktigt vinter till Stockholm och jag njöt. Vi åkte iväg på några utflykter och jag hann föreviga snön. En klar favorit av dem utflykterna var den till Knappelskär. Det var en sån där dag med klarblå himmel, hav och snö. Det var fint och roligt att göra utflykten till Styvnäset också, då fick vi pulsa rätt rejält i snön. Vi hann även åka längdskidor några gånger. Emil lånade min pappas längdskidor och jag lånade en kompis (tills mina kom med posten).

Säfsen

2-7 mars 2021

Under sportlovet åkte vi iväg med bilen norrut. Det blev två nätter i bilen på väg upp mot Säfsen. Då passade vi även på att göra två besök i gamla gruvor. I Säfsen hade vi hyrt en stuga. Där tillbringade vi tre nätter. Det blev några turer i skidbacken och jag överlevde trots att jag inte åkt slalom på flera år (och inte bra förut heller). Mysiga kvällar i stugan framför brasan blev det också.

Påsklov på Västkusten

1 – 8 april 2021

påsklovet blev det en tur söderut. Några stopp på vägen gjorde vi och sen besökte jag Emils barndomsgård för första gången. Där eldade vi påskbrasa och hade det väldigt bra. Vi turistade även runt lite på Västkusten och såg lite av Bohuslän. Lämnade bilen i Bohus och tog tåget hem.

Årets tältpremiär

30 april – 1 maj 2021

När det var Valborg åkte vi ut till en skog utanför Södertälje för årets tältpremiär. Då hade vi mitt gamla tält som var väldigt litet och ganska hårda liggunderlag. Men kvällen var fantastisk med god mat och en mysig eld.

Nytt tält

16 maj 2021

Vi köpte ett nytt tält och ett nytt liggunderlag efter årets tältpremiär. Det resulterade direkt i ett tältäventyr väldigt mycket på hemmaplan. Nämligen i vardagsrummet. Vi filmade uppackningen av tältet och även från första kvällen i tältet.

Långhelg på landet

13-16 maj 2021

En varm långhelg i maj åkte vi ner mot Göteborg och sedan hem till Emils barndomsgård. Det blev mycket barfotalek på gräsmattan. En riktigt härlig helg med fina människor och fint väder.

En helg i trollskogen

5-6 juni 2021

På nationaldagshelgen åkte jag och Emil ner mot Tivedens nationalpark för att vandra med en av hans bröder och hans sambo. Det blev två dagar fin vandring i trollskogen. På lördagskvällen tog jag även årets första dopp i en sjö utomhus. Det var riktigt skönt och svalkande.

Helg på Torö

11-13 juni 2021

En fredag efter jobbet åkte vi till Torö. Där tillbringade vi helgen med några kompisar. Det var en väldigt fin helg med blandat väder. Härliga människor, spel, skratt och god mat.

Tälta på en paradisö

24-26 juni 2021

Det blev två kajakpaddlingar med tältning i Stockholms skärgård precis vid midsommar. Första turen var magisk där vi fick en tältplats på en alldeles egen liten ö. Från den ön såg vi solnedgången. Andra kvällen hittade vi också en jättefin ö och tältade på en klippa. Det var varmt i vattnet och vi kunde bada.

Del 2

Det här får avsluta första delen av 2021. Del 2 kommer inom kort.

Inlägg skapade 325

9 svar på “Höjdpunkter 2021 – del 1

  1. Vilken fin tillbakablick!
    Man tycker ofta att det inte hänt så mycket, men när man tittar tillbaka, så är det alltid en hel del. Även om det ar ett mycket speciellt år.
    Ser fram emot del 2!
    Trevlig lördag!

  2. Så mysigt att läsa om dina höjdpunkter del 1 (läste tidigare del 2). Så mysigt att du blev sambo och att du fått möjlighet till att åka både längd- och slalom 😍😍

    1. Vad kul att du gillar att läsa om mina höjdpunkter från föregående år 😀 Ja, det är nog det bästa att jag blev med sambo för han har ju förgyllt mycket av det andra också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen