Höstblommor vid Nyckelviken

Förmiddagspromenad

Efter frukosten den andra lördagen i oktober tog Emil och jag en kort skogspromenad i hemmaskogen. Det var skönt att få andas lite skog och natur och gå på stigar fyllda av löv.

Höstblommor

På eftermiddagen åkte jag till Nacka Forum för att möta upp mamma. Vi köpte bullar på ett café och promenerade bort mot Nyckelviken. Vid herrgårdsbyggnaden Stora Nyckelviken gick vi och strosade runt i visningsträdgården. Det blommade för fullt av fina höstblommor. Jag fotade lite med mitt macro.

Fikapaus

Sedan slog vi oss ner vid ett trädgårdsbord för att värma tevatten och fika. Jag tyckte att Primusköket lät lite konstigt och trodde först att vattnet hade börjat koka. Men det brann på fel ställe. Plasten runt tändaren hade börjat smälta och det kom lågor runt om brännaren och gasen gick inte att stänga av. Jag släckte elden med vatten innan jag skruvade bort brännaren. Det var lite läskigt men ingen skada skedd (förutom på brännaren). Vi fick ljummet tevatten vilket var okej och kardemummabullarna var väldigt goda.

Promenad till vattnet

Efter vår fikapaus gick vi vidare ner mot vattnet. Vi såg en Waxholmsbåt köra förbi ut mot skärgården. Det var rofyllt och vackert i gråvädret.

Mot Nacka Forum

Sedan promenerade vi tillbaka mot Nacka Forum. När vi kom fram dit tog mamma bussen hem. Min buss gick en stund senare så jag promenerade till en annan busshållplats för att slippa stå still och vänta. Till sist kom även jag hem. Nöjd med vår lilla utflykt trots missödet med Primusköket.

Inlägg skapade 325

7 svar på “Höstblommor vid Nyckelviken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen