Forsar en höstdag

Utflykta oss

En lite halvseg söndag begav Emil och jag oss till Alby friluftsområde för att utflykta oss lite. Vi började med att promenera Sörmlandsleden bort mot Nyfors.

Forsar en höstdag

Vi kommer fram till Nyfors och går på broarna över vattendragen. Det var en hel del folk där och flera av dem hade kamera i handen för att fota forsarna i höstfärgerna. Vi gick vidare på Sörmlandsleden utan att stanna där (bortsett från några snabba bilder i farten då).

Höstvägar

Vi fortsatte på höstiga vägar och stigar. Gick längs med Albysjön. Däremot gick vi inte runt hela sjön (en slinga på 8,5 km) för jag ville tillbaka och fota lite vid Nyfors. Men vi kom överens om att gå hela den slingan en annan gång, då 7-10 km är en ganska lagom längd för en dagspromenad tycker jag.

Bananpaus

Vi satte oss på en klippa och solen kom fram och värmde oss. Där åt vi en varsin banan då det var det enda vi hade med oss fikaväg den här lilla korta utflykten. Utsikten var fin med solbelysta mörka moln.

Vattendrag och en liten mus

När vi kom tillbaka till Nyfors gick vi ut på bron och tittade ut över vattendragen. Emil fick syn på en liten mus som sprang mellan stenarna. Tyvärr hade jag inte min telezoom med mig men jag kom ganska nära med min vanliga zoom ändå. Kan du se den bland stenarna? Sedan fotade jag lite med långa slutartider, men inga jättelånga slutartider då jag inte hade med något stativ (orkar sällan ha med det). Lite löv och blommor vid vattnet fotade jag också, då med mitt macroobjektiv (som faktiskt var med).

Höstkatt

På vägen tillbaka till bilen såg vi en katt sitta i en backe ovanför ett dike. Den var fint inramad av höstlöven. Jag passade på att ta några bilder på den lilla höstkatten. Sen åkte vi nöjda hemåt efter en liten tur i naturen.

Inlägg skapade 323

14 svar på “Forsar en höstdag

    1. Ja, det var en mysig liten utflykt 🙂 Nä, jag tror inte att den gömde sig för katten där och då, för katten mötte vi en stund senare en bra bit längre bort 🙂

    1. Det är ett mysigt område, jag vill gärna gå runt hela den sjön någon gång 🙂 Det var bra jobbat av Emil som såg musen från början, det var inte så lätt och det var kul att kameraobjektivet räckte tillräckligt för att fånga den på bild 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen