Påskmys i skärgården

Vi hade inte alls tänkt åka ut till skärgården vid påsk då vi skulle till Dalsland. Men sen kom jag på att vi behövde kattvakt när vi skulle till Dalsland. Jag stämde av med mina föräldrar och mamma skulle ut till stugan i skärgården i början av veckan. Eftersom jag hade börjat känna ett skärgårdssug så var jag snabb på att säga att jag kunde åka med henne ut och sedan lämna Selma där. När Emil hörde om den planen så hakade han på. Väldigt mysigt tycker jag.

Vårkänslor och lamm

Måndagen den 11 april 2022

På måndagsmorgonen styrde Emil och jag först norr om stan för att plocka upp hans son. Sedan körde vi förbi mina föräldrar för att plocka upp mamma. På vägen mot båten stannade vi även och köpte bullar på ett bageri. Tjugo minuter innan båten skulle avgå parkerade vi bilen vid bryggan. Packade om lite och insåg att vi var utan napp till treåringen. Vi hade ingen tid att vända och köpa en napp så vi tänkte att det fick lösa sig och vi slängde ut en fråga i öns Facebook-grupp. Hoppade på båten och åkte ut genom en vårig skärgård.

När båten landade vid vår ö promenerade vi dryga kilometern till stugan. Väl framme i stugan satte vi igång grillen för att grilla lite korv till lunch. Vattnet kom dock inte igång upp till huset så vi fick hämta vatten i brunnshuset och bära in i huset, men det har ju sin charm också. När vi väntade på maten lekte vi lite utomhus.

Efter lunchen tog vi en promenad genom skogen på ön till fåren på ön. De hade nämligen fått lamm ganska nyligen. Vi satt där vid fårhagen och tittade på dem ett tag. Jag satt lite längre för de andra tog en extrasväng för att kika på hönsen.

När vi kom tillbaka till stugan satte vi på kaffe och fikade de bageriköpta bullarna utomhus.

På eftermiddagen tog jag en till promenad för att gå till båten. Min faster som bor på grannön hade nämligen gått till affären (vi har ingen affär på vår ö) och hittat nappar som hon hade köpt till oss. Eftersom hon skulle in till stan och båten passerar vår ö så skulle jag passa den båten så att hon kunde lämna av napparna. Väldigt snällt och smidigt. Det underlättade nattningen av treåringen på kvällen.

Vi grillade kyckling till middag och hade en lugn kväll i stugan. Helt perfekt. Selma var också väldigt nöjd med att få komma ut igen.

Båtbestyr, vårblommor och påskpynt

Tisdagen den 12 april 2022

Efter en härlig sovmorgon i vår lilla stuga gick vi över till mamma och pappas större stuga för frukost.

Därefter började vi fixa med båten som vi skulle sjösätta. När båten kommit i vattnet tog vi en roddtur in i viken. Solen sken och det var så underbart vårigt.

Sedan var det dags för lunch och vi grillade mer korv. Därefter fotade jag lite blåsippor som blommade i backarna med mitt makro-objektiv. Lite lavar och krokusar fastande på minneskortet också.

På eftermiddagen påskpyntade vi lite, eller mest mamma.

Jag passade även på att ta en promenad med Selma. Hon brukar komma in på eftermiddagen och vilja gå ut igen tillsammans. Hon får tokryck och springer och skuttar då. Det är så mysigt. Sedan brukar jag ”tappa bort” henne under något hus eller buske som hon tycker är mer spännande än mig. Men jag tror att hon gillar sällskapet en liten stund. Det gör i alla fall jag. Sen kommer hon in igen senare på kvällen.

På kvällen spelade Emil, mamma och jag ett parti Alfapet och Emil vann ganska stort.

Hemfärden

Onsdagen den 13 april 2022

Tidigt på morgonen packade vi ihop. Fick i oss lite frukost. Gick den dryga kilometern till Waxholmsbåten. Där fick vi vänta en stund på båten som tog oss till fastlandet igen. Därefter brummade vi hem i bilen. Mellanlandade i lägenheten och åt lunch innan vi styrde vidare mot Dalsland.

Inlägg skapade 320

17 svar på “Påskmys i skärgården

    1. Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna! 😀 Det var verkligen underbara dagar där på min paradisö 😀 Hoppas att du också hade en fin 1:a maj och får en fin dag idag! Kram

  1. Så underbart det ser ut och jag förstår verkligen att Selma njuter ute i skärgården! Jag älskar Alfapet och ord rent allmänt så jag har fått Calle att både lösa korsord med mig och att spela Alfapet (som jag oftast vinner 😁) Hoppas du har haft en riktigt fin och mysig valborg och första maj! Kramar 💖

    1. Ja, det är bra härligt där ute! 😀 Alfapet är verkligen ett bra spel! 😀 Emil har vunnit flest gånger när vi har kört men oftast är det ganska jämnt 🙂 Hoppas du också har haft en bra första maj och valborg 🙂 Kram

  2. Åh så mysigt det låter! Fint av din faster att ställa upp och köpa nappar till lillen. Förstår att det underlättade vid nattningen. 🤗

    1. Det var verkligen härligt och mysigt! 😀 Och visst var det snällt av min faster som fixade napparna, det skulle nog ha blivit väldigt tufft annars 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen