Mitt påsklov

Jag tog lite påsklov den här veckan. Eller tog och tog, jag fick påsklov eftersom jag jobbar som lärare. Så påsklov från jobbet fick jag. Sen tog jag lite påsklov från hemma också. För det har ju varit ganska hektiskt på sistone. I det här inlägget berättar jag mer om mitt påsklov 2022.

Nostalgi och ett firande

Lördagen den 9 april 2022

Mitt på dagen åkte jag till Sollentuna Centrum. Där träffade jag två gamla grundskolekompisar. Sedan hämtade mamma och pappa upp mig och vi åkte till Uppsala för att fira lillebror som fyller 30 år.

Vi promenerade in till centrala Uppsala och åt på en kinarestaurang. Min lillebror ville prova att äta HotPot. Där man doppar olika matbitar i en gryta och äter. Det var gott men jag föredrar att få färdiglagad mat på restaurang.

Lugn hemmadag

Söndagen den 10 april 2022

Det blev en väldigt lugn hemmadag. Jag var lite sugen på att bege mig ut, samtidigt som jag bara ville vara hemma. Det blev därmed en hel del tid framför datorn (fixa lite med uppdatering av min hemsida) och två turer till Hemköp (för jag glömde köpa kyckling första gången). Jag satt också på balkongen och läste med en kopp te. Och på tal om balkongen, jag försökte ta lite våriga och påskiga bilder på Selma där, men hon var inte alls sammarbetsvillig.

Emil kom hem från Finland efter att ha tillbringat helgen där med några kompisar. Det var skönt att vara ifrån varandra lite, längta och sakna, men ännu skönare att ses igen.

En tur till skärgården

Måndagen den 11 april – Onsdagen den 13 april 2022

Veckan började med att vi hämtade upp Emils son och därefter min mamma. Sedan tog vi båten ut till skärgårdsön. Det blev så för att jag hade kommit på att jag behövde kattvakt när vi skulle till Dalsland senare i veckan. Mamma skulle ut till skärgården och då passade vi på att åka med och sedan lämna Selma där. Väldigt fina och lugna dagar fick vi där. Mer om det kan du läsa här.

Påskbrasa i Dalsland

Onsdagen den 13 april – Söndagen den 17 april 2022

På onsdagen efter att ha mellanlandat för lite lunch hemma i lägenheten efter skärgårdsvistelsen åkte vi ner mot Dalsland. Efter lite över fem timmars körning var vi hemma på Emils barndomsgård. Det är alltid så mysigt att komma dit. Där spenderade vi några härliga dagar. Emil bytte till sommardäck på bilen. Vi sprang barfota och busade i gräset. Jag läste en del i solen på altanen. Vi träffade Emils nyaste syskonbarn. Firade påsk med påskbrasa och hittade ett påskägg i trädgården.

Vi åkte hem på söndagen, lämnade Emils son hos mamman. Därefter hem till oss. Mina föräldrar kom till oss på kvällen med Selma och pizza.

Hemmafixardag

Måndagen den 18 april 2022

Hela måndagen fick vi hemma. Vi vaknade ganska sent, vid niotiden. Åt frukost och sedan började allt fixande. Emil pysslade med bilen och allt han fått med sig hem från gården. Vi jobbade med lite bokföring och jag började redigera bilderna. Jag pluggade även lite och läste två kursböcker till min kurs jag går nu. Väldigt skönt med en ledig dag hemma så man hinner med lite måsten på hemmafronten också.

Jag är väldigt nöjd med det här härliga påsklovet.

Inlägg skapade 325

9 svar på “Mitt påsklov

  1. Vilket mysigt påsklov! <3
    Och katter har ju en tendens att posera fint när man minst anar det och inte när man faktiskt vill.. haha ^^

    1. Det var verkligen ett härligt lov! 😀 Haha ja, men hon brukar sitta rätt fint hemma om hon blir mutad med godis, men det fungerade inte den där gången 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen