Lite höst i skärgården

En grå lördag

En helg i oktober åkte jag ut till stugan i skärgården. Mamma och pappa var också där. Det var skönt med ett litet miljöombyte och bara vara ute i lugnet. Jag åkte ut på lördag förmiddag. Mamma och pappa hämtade mig med båten på grannön för att passa på att handla lite också. Det var ganska grått ute men det blir stilla på något sätt, lite som om tiden står still. Väldigt vackert ändå. Jag gjorde inte alls mycket under dagen. Läste inne i stugan. Hängde med mina föräldrar. Hjälpte till (eller kanske mest tittade på) när pappa drog upp båten för vinterförvaring. Jag tog en promenad med mamma. Det blev en väldigt mysig dag.

Solglimtar en söndag

Jag var inne i stugan nästan hela söndagsförmiddagen. Då var det också grått. Sen började solen göra några försök att bryta sig igenom molntäcket. Jag tog en promenad ut på uddarna med kameran. Satte mig en stund där ute på en klippa och njöt av utsikten. Nöjd med så mycket i livet. Sedan var jag mest vid stugan, hängde med mampap. Det mörknade och vi missade båten till fastlandet med flit. Min kusin (som också är snickare) skulle nämligen förbi med sin båt för att kika på lite planer för utbyggnad av stugan. Han kom när det hade mörknat och regnet började ösa ner. Vi fick skjuts till fastlandet i regnrusket och såg åskan långt borta vid horisonten. Sen fick jag skjuts hela vägen hem till radhuset av mina föräldrar. Så otroligt fin helg.

Inlägg skapade 323

2 svar på “Lite höst i skärgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen