En helg på landet

Sista helgen i januari passade Emil och jag på att åka ut till stugan i skärgården. Mina föräldrar skulle nämligen också dit så de värmde upp huset på fredagskvällen och vi kom ut på lördagen.

Lugnet

Det var så skönt att komma ut vid lunchtid och bara få andas skog, hav och lugn. Det kändes skönt i hela kroppen. Jag strosade runt lite med kameran i väldigt lugnt tempo. Satt på en klippa och tittade på vattnet. Det var nog första gången i år som jag rastade kameran och det kändes så bra. Få känna lite fotosug igen, för det suget har lyst en del med sin frånvaro ett tag.

Kväll i stugan

Efter min lilla tur ute myste vi mest i stugan. Läste och umgicks. Så gott det gick när pappa höll på att riva en betongtrappa som lett upp till huset. På eftermiddagen/kvällen eldade vi i kaminen, inte för att vi behövde få upp så mycket mer värme i stugan utan för att det blir en så mysig värme. Mamma, Emil och jag spelade Alfapet. Det var jämnt länge men sen så vann Emil till slut, ganska stort. Jag skyller på att jag hade otur med vilka bokstäver jag fick. Emil tog ett dopp i viken innan middagen. Sen åt vi grillmiddag (pappa grillar ju året runt). Efter middagen tittade på ”På spåret” som vi inte hade sett kvällen innan.

Sova i kylan

Det finns inte i nuläget ingen bra sängplats för oss alla i stora stugan. Inte om man vill sova ihop. Så Emil och jag sov i en mindre stuga som vi hade satt igång värmefläkt i. Sen på kvällen startade vi ett av elementen. Mitt i natten vaknade jag för att gå upp på toa. Då var det ganska varmt i stugan och det luktade jättekonstigt. Jag tänkte att det var bäst att dra ur elementet, då var hela kontakten och sladden varm så jag brände mig lite. Så det var nog bra att dra ur det. Sen tror vi att det kan ha legat en död mus i elementet som gjorde att det luktade så mycket. Mysigt att vara på landet ibland, haha. Vi sov i alla fall bra resten av natten och vaknade i kanske 15 grader, väldigt skönt att sova svalt ändå.

Frostig morgon

När vi vaknade låg vi kvar i sängen och läste lite. Därefter gick vi över till den stora stugan och åt frukost med mamma och pappa. Sen var jag tvungen att bege mig ut lite med kameran då det såg så fint ut när jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret. En liten tur blev det.

Ett dopp till

Mitt på dagen bestämde sig Emil för att gå ner och bada igen trots avsaknaden av bastu. Men snabbt i och snabbt upp skulle han.

Hemfärden

Men mest var det inomhushäng innan vi tog båten till fastlandet. Då hade Emil och jag den lyxen att vi fick skjuts av mamma och pappa hela vägen hem så vi slapp åka kommunalt. Vi gjorde även ett middagsstopp på vägen hem. Jag var väldigt nöjd efter en välbehövlig skärgårdsvistelse.

Inlägg skapade 327

13 svar på “En helg på landet

 1. Hej.

  Vilken underbar helg i paradiset. 😍
  Jag ska ut på vandring strax, en bit Skåneleden nästan i Klåveröd. 😀

  Ha en goer helg.

  1. Ja, det var en helt fantastisk helg! 😀 Mysigt att du begav dig ut på vandring, det var längesen jag var ute en längre sträcka, har liksom inte orkat 😛 Ha det fint du också 🙂

 2. Vad jag är glad att vi värmde upp stugan. Hur skulle vi annars fått njuta av dessa bilder och minnen?

  1. Det var verkligen en mysig helg! 😀 Men ja, han är lite galen som badar när det är så kallt 😉 Jag badar väl om det är typ 18 grader eller mer i vattnet, lite beroende på hur varmt det är i luften också 😛

  1. Ja, det var verkligen en mysig helg! 😀 Du får komma och hälsa på där ute i sommar 🙂 Haha, ja han är galen som badar när det är så kallt XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen