Ett dygn i skärgården

Sista helgen i maj åkte jag ut till stugan som min familj har i skärgården tillsammans med två av mina närmsta kollegor. Det var en alldeles perfekt helg och jag insåg att jag verkligen hade saknat att vara på min paradisö.

Båtresan ut

Jag var vid Strömkajen vid klockan sju på lördagsmorgonen. Där satt jag och läste lite innan mina två kollegor kom dit. Klockan åtta gick båten ut mot Möjaskärgården. Vi köpte kaffe på båten och pratade om allt mellan himmel och hav när vi gled fram genom en blå försommar skärgård.

Äntligen hemma!

Efter ungefär tre timmar på båten landade vi på ”min” ö. Vi promenerade genom skogen till stugan. När vi kom fram slogs jag av känslan ”ÄNTLIGEN HEMMA!”. Vi gick ner till viken, satte igång vattnet uppe i huset. Sen gjorde vi sallad till lunch.

Soliga uddar

Efter en väldigt god och fräsch lunch gick vi ut på uddarna. Det blåste en hel del men solen värmde ändå. Där satt vi en stund och njöt av utsikten och bara var.

Eftermiddagsfika

När vi kom tillbaka från vår lilla promenad satte vi på kaffet. Mamma hade bakat bullar helgen innan som vi hittade i frysen. Så det blev en lyxig eftermiddagsfika på uterummet.

Skål!

Därefter tog vi en till promenad genom en dalgång. Vi kom fram till vattnet och då kom vi på att det hade varit ett perfekt ställe att ta vår fördrink (jag hade med mig lite bubbel). Så vi gick tillbaka till stugan och hämtade bubbel och glas. Gick igenom genom dalgången till vattnet. Slog oss ner på en klippa i solen och skålade. Skålade för ett bra läsår tillsammans, skålade för deras första år som lärare, skålade för att allt var så bra.

Grillmiddag

Tillbaka till stugan igen och det var dags att påbörja middagen. Vi grillade en massa gott. Åt sallad till det. Drack lite vin. Njöt av tillvaron.

Solen gick ner

Efter middagen blev det en kvällspromenad ut på uddarna för att se solen gå ner bakom öarna. Det var lite blåsigt men ganska fint ändå (jag är bortskämd med spegelblanka fjärdar som är ännu lite finare).

När vi kom tillbaka till stugan efter kvällspromenaden spelade vi spel på verandan innan vi gick och la oss. Väldigt nöjda efter en fantastisk dag. En del jobbprat och en del bara vara.

Morgonpromenad

Jag vaknade vid åtta. De andra var fortfarande i den stugan de sov i. Så jag tog kameran och gick ut på en liten kort morgonpromenad i viken. Väldigt lugnt och rofyllt. Älskar att bara komma ut sådär innan frukost.

När jag kom tillbaka till stugan så var min ena kollega där och strax efter kom min andra kollega. Då åt vi frukost. Vi plockade ihop lite för att vi skulle åka tillbaka mot stan mitt på dagen.

Kort båtutflykt

För att göra något mer än att bara sitta i stugan och vänta på att gå till båten så tog vi vår lillbåt och åkte på en kort båtutflykt. Den lilla båtutflykten blev till andra sidan viken och till uddarna där. Där hoppade jag runt barfota på klipporna, mina kollegor satt och njöt i solen.

Hemresan

Vid ettiden gick båten mot fastlandet. Vi var tidiga vid bryggan. Där satt vi i solen och njöt i väntan på båten. Min ena kollega träffade, väldigt otippat, en gammal gymnasiekompis på båten. Vilket var kul. Båtresan tog ungefär 40 minuter, sen tog vi bussen in till Slussen. Där skiljdes våra vägar åt efter en underbar helg. Redo att ses igen på måndagen för lärarjobb.

Inlägg skapade 319

28 svar på “Ett dygn i skärgården

    1. Ja, det var en underbar helg och så härligt försommarväder 😀 Åka båt är verkligen mysigt, det lär bli mer sådant i sommar 😀

    1. Ja, det var en underbar och så härlig helg! 😀 Är så glad att jag har sådana kollegor som jag trivs så bra med också 😀 Kram

  1. Ser alldeles fantastiskt underbart ut!
    Trevliga kollegor, god mat och dryck … och en härlig paradisö!
    Jättefina bilder!

    1. Det var verkligen helt underbart dygn där ute på min paradisö 😀 Är så glad och tacksam över att få vara på den platsen och att jag har så bra kollegor! 😀 Tusen tack, kul att du gillar bilderna! 😀

    1. Nä, det går inte att ha det så mycket bättre, vi hade verkligen en perfekt helg där! 😀 Tusen tack, vad kul att du gillar bilderna! 😀

  2. Erkänner min latsida, att jag mest kikat bilderna just nu, och skummar snabbt igenom texten (A).Men bilden på syrenen, vilken underbar bild!!

    1. Haha, så kan det ju också få vara 😛 🙂 Kul att du gillar bilden på syrenen, det är fina blommor som doftar så underbart! 😀

  3. Vilka härliga och somriga skärgårdsbilder. Och vad gott det såg ut som ni grillade. Trevligt att umgås med kollegor Önskar dig en trevlig och skön midsommarhelg.

    1. Tusen tack, vad glad jag blir över att du gillar bilderna! 😀 Det var verkligen en god grillmiddag och så härligt att jag har sån tur att ha så fina kollegor! 😀 Hoppas du också hade en fin midsommarhelg! 😀

    1. Det var verkligen ett underbart dygn! 😀 Det är verkligen fint i skärgården med allt vatten 😀 Kul att du gillar bilderna, tusen tack! 😀 Kram

  4. Underbart! Vilka härliga bilder. Så vackra och somriga. Blå hav och blå himmel och däremellan naturen i all sin storslagenhet.
    Jag har varit tvungen att gå tillbaka flera gånger för att riktigt njuta av alla fina bilder som du har fotat. Duktig fotograf, kan jag se att du är.
    Härligt att kunna åka dit och bara vara.
    Ha det bra.
    Kram!

    1. Tack så jättemycket för dina fina ord och för att du gillar bilderna, det gör mig så glad! 😀 Det är verkligen skönt att bara kunna vara där! 😀 Ha det jättebra du också! Kram 😀

  5. Så trevligt att du hittade till min blogg så jag hittade till din.
    Så underbart det ser ut. Längtar så enormt efter hav och klippor.
    Längtar också efter kanelbullar!
    Så annorlunda liv mot Wales i lockdown.
    Trevlig midsommar!

    1. Vad kul att du också hittade hit 🙂
      Det är verkligen fint med hav och klippor 😀
      Jag är glad att vi inte har någon sådan lockdown, det är svårt att föreställa sig.
      Hoppas du också hade en fin midsommar!

    1. Ja, det var alldeles underbart! 😀 Och ja Stockholms skärgård är verkligen vackert och har så mycket att bjuda på 😀

  6. Wow vilken otroligt drömmigt helg! Man borde göra mer sånt (får bara ta och fixa en stuga någonstans först haha). Älskar syrenbilden där mitt mellan grillbilderna ? Kram

    1. Ja, det var verkligen en superhärlig helg! 😀 Jag är glad att jag har tillgång till en stuga sådär, men skulle vara kul att hyra någon stuga på en annan plats också 😀 Kul att du gillar syrenbilden, den är fin 🙂 Kram

  7. Helt ljuvligt! Möja har jag besökt mycket under årens lopp då vi hade båt. Men nu är det några år sedan och då blev det med Vaxholmsbåten. Helt underbart att ha ert sommarparadis här. Tyvärr blir dte klurigt nu för mig med skärgårdsturer för båtarna är så fyllda och är mna i riskgrupp så är man. Men vi ska nog få till något.
    Jättefina bilder från en ljuvlig ö.

    1. Tack så jättemycket! 😀 Det är verkligen lyxigt att ha stuga där, är så glad att min farfars far var klok som köpte marken och byggde huset på 30-talet. Hoppas ni får till någon skärgårdstur snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen