Tre timmar Malmö

Sveriges tredje största stad och det var verkligen på tiden att jag besökte den. Jag hade egentligen inte några förväntningar på staden alls. Hade frågat en kompis lite innan om tips på vad man borde se.

Vi parkerade vid Ica Maxi i Västra hamnen. Sen promenerade vi in mot centrala delarna av stan.

Slottet

Vi gick och tittade på slottet. Slottet Malmöhus har rötterna från 1400-talet då Erik av Pommern byggde en befästning,  Møntergaarden, då han tyckte platsen var strategisk. Sedan flyttades den danska mynttillverkningen till slottet och var där till år 1525. Under sommaren 1524 var det ett politiskt möte där med bland annat Gustav Vasa och människor från Lübeck (kul eftersom vi besökte Lübeck någon vecka senare). Sen har stora delar av Malmöhus raserats och byggts upp. Så kanske inte det snyggaste slottet, men spännande med historia.

Smörrebröd

Efter att ha tittat lite på slottet promenerade vi i slottsparken. Vi åt smörrebröd med olika topping på Slotträdgårdens café. Om jag minns rätt så var den ena med ädelost och äpplekompott och den andra någon skagenröra. Väldigt gott men ganska överprisat.

Slottsparken

Slottsparken gillade jag desto mer. Väldigt mysig oas att promenera omkring i. Mycket vatten vilket jag gillar. Här bestämde jag mig för att jag gillar Malmö och insåg att jag bedömer städer efter grönområden (och vatten).

Stranden

Sedan promenerade vi till stranden. Det var varmt och soligt. Bebis började ledsna lite men ville inte somna i vagnen. Vi försökte med ett amningsstopp men det gav inte det resultat vi hoppades på. När vi kom fram till stranden blev det därför en glass i skuggan vid något café och minigolfställe. Jag gick också och fotade lite vid stranden.

Tröttheten slog till

Glasstoppet hjälpte inte speciellt länge. Bebis ville fortfarande inte vara i vagnen. Det slutade med att jag satte mig i skuggan på gräset i en park för mat och sovstopp. Emil gick och hämtade bilen. Alla nöjda och inte så gnälliga. Sen körde vi över Öresundsbron och kom över till Danmark. Mer om hela roadtripen hittar du här. Mer om första kvällen i Danmark kommer i nästa inlägg.

Läs mer om roadtripen:

Inlägg skapade 323

6 svar på “Tre timmar Malmö

 1. Ja, jag känner igen Malmö, min hemstad. Jag är född på Allmäna sjukhuset nära Pildammsparken. Känner du till denna plats?
  Jag gillar i alla fall verkligen den här staden.
  Kram till alla
  Erik (Frankrike)

  1. Vad kul att du känner igen dig. Kul att du är född i Malmö 🙂 Jag har ingen aning om var det sjukhuset ligger, men känner igen namnet ”Pildammsparken” 😛 🙂 Skulle gärna åka till Malmö fler gånger, det jag såg gillade jag 🙂 Kram

 2. Härligt med ett besök nere i Malmö. Det var länge sedan jag var där nu, men har många fina minnen därifrån. Dock lyckades jag att fastna inne i en ubåt som de hade på ett av deras museum och det var ju rätt så genant när det var en hel rad med människor bakom mig som också ville kika runt i ubåten, men nu efteråt så kan jag skratt gott åt det. Inte det lättaste att åka på road trip med bebis, men man får ju alltid göra det bästa av det och det är jag säker på att ni gör. Jättefina bilder! Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på veckan!
  Kramar 🤗❤️❤️❤️

  1. Jag skulle gärna besöka Malmö igen och se lite mer av staden. Spännande att du lyckades fastna i en ubåt, vilket minne 😛
   Det var relativt enkelt att åka på roadtrip med bebis. Det svåraste var väl värmen i bilen och att bara promenera runt i städer. Han skulle nog klara det bättre idag då han är mer van att sova i sittdelen i vagnen (det hade han knappt gjort när vi åkte iväg). Men vi lärde oss ganska snabbt att hitta en bra balans som passade oss alla tre. 🙂
   Tack så jättemycket! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen