Höstdag på Grinda

Tillbakablick från en tur till Grinda – 1 november 2018

Möte och fotograferande

Första gången jag var på Grinda var hösten 2018. Däremot hade jag åkt förbi ön flera gånger när jag åkt från Strömkajen mot Möjaskärgården. Men den här gången, efter en kaffe och kanelbulle på båten, klev jag för första gången i land på Grinda.

Största anledningen till att det blev en tur till Grinda den här höstdagen var att jag skulle på ett möte på Wärdshuset. Ett möte som handlade om en kommande fotoutställning. Självklart passade jag på att gå runt och fota på ön också.

Strandlinjen

Jag började att gå och fota vid strandlinjen. Sedan följde jag stigen uppåt och hittade en utsiktsplats där jag intog mitt mellanmål.

Upptäcka mer av ön

Efter min mellanmålspaus gick jag vidare in mot öns mitt. Där finns både Grinda lantbruk och Värdshuset. När jag gick längs med vägen kom det en massa keliga får springandes mot mig i sin hage. Mysigt. Jag stannade och gosade med fåren en liten stund innan jag gick ner mot gästhamnen.

Badhytt

Vid klipporna nere vid gästhamnen hittade jag en gammal badhytt som jag förälskade mig lite i. Den stod där i höstljuset och speglade sig så fint i vattnet. Jag fotade även lite andra motiv vid klipporna.

Möte på Värdshuset

Klockan ett hade jag mitt möte med Grinda Wärdshus. Det var ett spännande möte som sedan ledde till en utställning i somras med några av mina Grinda-motiv.

Skogsljus

Efter mötet gick jag vidare norrut och fotade solljuset mellan tallarna. Det var så fint. Solen började gå ner och jag begav mig tillbaka till bryggan för att ta båten tillbaka till fastlandet. Väldigt nöjd efter mitt första Grinda-besök. Det är en väldigt fin ö med många fina miljöer.

Se fler av mina bilder från Grinda här.

Inlägg skapade 321

6 svar på “Höstdag på Grinda

    1. Vad kul! 🙂 Jag var där igår också och hämtade några av mina tavlor som hängt på Wärdshuset under sommaren 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen